7 Συμβουλές για Επιτυχημένη Καριέρα - Purpose Συμβουλευτική

7 Συμβουλές για Επιτυχημένη Καριέρα

By Βιβή Παπατσιμούλη | Επαγγελματική Εξέλιξη

Σήμερα, προκειμένου να έχει κανείς μια επιτυχημένη καριέρα, θα πρέπει να είναι επιδέξιος επαγγελματίας.

Ειδικότερα, σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δεσπόζει γύρω μας, αν κάποιος δεν αναγνωρίσει τα μοτίβα και δεν προσαρμοστεί στρατηγικά σε αυτές τις αλλαγές νωρίς, τότε η επιβίωση δεν είναι εγγυημένη για κανέναν.

Όποια και να είναι η επαγγελματική σου απασχόληση ή σε όποιο μέρος του κόσμου και αν κατοικείς, είναι σημαντικό να αξιολογείς τακτικά τις εκάστοτε συμβουλές για επιτυχημένη καριέρα. Είναι σημαντικό να έχεις ξεκάθαρες βλέψεις για το που βλέπεις τον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια και να καταλάβεις επακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να προσαρμοστείς κατάλληλα και να επιτύχεις τον στόχο σου.

Παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές σταδιοδρομίας για μια επιτυχημένη καριέρα.

#1 Διαμόρφωσε τον χώρο του γραφείου στο σπίτι σου

Η πανδημία έφερε μαζί της και την κουλτούρα της εργασίας από το σπίτι, γι’ αυτό και κλάδοι όπως της τεχνολογίας και της ψηφιακής βιομηχανίας εργάζονται για να το καταστήσουν μόνιμο μοντέλο τους.

Επομένως, επειδή αυτή η πρακτική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, θα χρειαστεί να διαμορφώσεις κατάλληλο χώρο στο σπίτι σου. Είτε έχεις κάνει αυτή τη μετάβαση σε μόνιμη βάση είτε έχεις την ελευθερία να εργάζεσαι από το σπίτι περιστασιακά, πρέπει να δημιουργήσεις έναν επαγγελματικό εργασιακό περιβάλλον με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφύγεις και την πνευματική εξάντληση.

Το περιβάλλον σου πρέπει να είναι άνετο και να ανανεώνεται συχνά από φρέσκο αέρα και άπλετο φως της ημέρας. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, αυτή είναι πολύ σημαντική συμβουλή για την μετέπειτα πορεία στην επιτυχημένη καριέρα σου, ειδικά στην εποχή της τηλεργασίας.

#2 Συνέχισε να εξελίσσεσαι με ονλάιν μαθήματα

Αν αναρωτιέσαι πως θα αποκτήσεις μια επιτυχημένη καριέρα, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επενδύσεις στη δια βίου μάθηση. Εάν εργάζεσαι στον ψηφιακό χώρο, τότε μπορείς ήδη να αισθανθείς την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις τον έξτρα χρόνο σου για να ενισχύσεις τις δεξιότητές σου σχετικά με τις τελευταίες αλλαγές στον χώρο που δραστηριοποιείσαι. Τα ονλάιν μαθήματα προσφέρουν εξάλλου εντατικά και ταχύρρυθμα προγράμματα που επιτρέπουν σε επαγγελματίες και φοιτητές να μάθουν τις τεχνολογικές δεξιότητες που έχουν ζήτηση εκεί έξω.

Κι έτσι, οι νέες αυτές δεξιότητες θα ενισχύσουν και το βιογραφικό τους.

Με τέτοιου είδους μαθήματα λοιπόν, θα έχεις τη δυνατότητα να αναλάβεις απαιτητικούς ρόλους και να είσαι πολύτιμος συνεργάτης στον κλάδο σου, ενώ παράλληλα θα μένεις διαρκώς ενημερωμένος για τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις.

#3 Για μια επιτυχημένη καριέρα, ανανέωσε το βιογραφικό τακτικά

Είναι απαραίτητο να κρατάς ενημερωμένο το βιογραφικό σου συνεχώς, ακριβώς επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα η επόμενη ευκαιρία. Γι’ αυτό, να προσθέτεις πάντα σε αυτό οποιαδήποτε νέα εμπειρία ή δεξιότητα που μπορεί να έχεις αποκτήσει πρόσφατα.

Όμως, χρειάζεται να έχεις και ψηφιακή παρουσία. Η ροή εργασίας πλέον έχει ψηφιοποιηθεί και ο εκάστοτε υπεύθυνος πρόσληψης προσωπικού θα θέλει να δει το πορτφόλιο και το βιογραφικό ονλάιν.

Επομένως, πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και να σχεδιάσεις σωστά το βιογραφικό σου. Και αυτό διότι έχεις μόνο λίγα λεπτά για να εντυπωσιάσεις τον υπεύθυνο πρόσληψης, και αν δεν τον ευχαριστήσεις οπτικά, τότε ίσως χάσεις μια καλή ευκαιρία.

Βεβαιώσου ότι έχεις δώσει προτεραιότητα στις δεξιότητες και τις εμπειρίες που σε διαφοροποιούν και τις επισημαίνεις επακριβώς στο βιογραφικό σου. 7 Συμβουλές για Επιτυχημένη Καριέρα

#4 Επένδυσε χρόνο στη δικτύωση για μια επιτυχημένη καριέρα

Είναι σίγουρα σημαντικό να έχεις γνώσεις, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι και να γνωρίζεις κόσμο. Από τα φοιτητικά σου χρόνια και από τα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα, εάν έχεις δυνατές επαγγελματικές διασυνδέσεις, τότε σίγουρα θα καταφέρεις να ανελιχθείς γρήγορα στην καριέρα σου.

Γι’ αυτό, η δικτύωση είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να κατακτήσεις την κορυφή.

Για επιτυχημένη καριέρα λοιπόν, συνδέσου με άτομα που έχουν ίδιους στόχους με εσένα και βρες μέντορες που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις.

#5 Σκιαγράφησε τους μακροπρόθεσμους στόχους σου

Είναι πιο εύκολο να έχεις πλάνα πέντε-δέκα ετών ή έστω και ενός. Από τη στιγμή που θα τα καταγράψεις και θα τα βλέπεις οπτικά, θα ξέρεις προς τα που πρέπει να κατευθυνθείς ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη καριέρα.

Κάθε στιγμή, θα μπορείς να έχεις μια πιο απτή επαφή με τους στόχους σου, να επανέρχεσαι συχνά σε αυτούς, και έτσι να κάνεις διορθώσεις που χρειάζονται αλλά και να βλέπεις πιο καθαρά την πρόοδό σου.

Θέλεις να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη καριέρα; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#6 Η επιτυχημένη καριέρα θέλει και σωστό προγραμματισμό

Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι σου είναι εξίσου σημαντικοί. Ξέρεις πολύ καλά πως ένα αποδιοργανωμένο πρωινό θα οδηγήσει τελικά σε μια ολόκληρη αποδιοργανωμένη μέρα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καταγράφεις τις εργασίες που εκκρεμούν κάθε φορά και δώσε τους προτεραιότητα καθημερινά. Αν νιώσεις να πελαγώνεις, τότε απλά «σπάσε» τις εργασίες σε μικρότερες.

Οι λίστες καθηκόντων θα σε βοηθήσουν να κατευθύνεις τη μέρα σου, προκειμένου να δουλέψεις σωστά την πορεία προς τον στόχο σου, αντί να κάθεσαι και να κλαψουρίζεις για τον χαμένο χρόνο.

Άσε που ο έλεγχος κάθε εργασίας ενισχύει τα επίπεδα ντοπαμίνης, κάτι που επιτρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να εργάζεσαι πιο αποτελεσματικά.

#7 Η ευεξία είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για την επιτυχημένη καριέρα

Για να επιτύχεις τους στόχους σου, χρειάζεται να επενδύσεις στη σωματική και ψυχική σου υγεία. Επομένως, να ξεκουράζεσαι, να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου και να απολαμβάνεις τα σύντομα διαλείμματα που είναι υποχρεωτικά για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Κοιμήσου λοιπόν καλά το βράδυ, γυμνάσου καθημερινά, να τρως ισορροπημένα, να μένεις ενυδατωμένος και να κάνεις διαλογισμό για να είσαι συγκεντρωμένος και υγιής, προκειμένου να φτάσεις τους στόχους σου και να έχεις επιτυχημένη καριέρα.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!