10 πράγματα να θυμάσαι όταν όλα πηγαίνουν Στραβά στη ζωή - Purpose Συμβουλευτική

10 πράγματα να θυμάσαι όταν όλα πηγαίνουν Στραβά στη ζωή

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Στη ζωή θα συναντήσεις αρκετές προκλήσεις.

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες στη ζωή είναι αναπόφευκτα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να θυμάσαι όταν όλα πάνε στραβά για να νιώθεις καλύτερα και να παίρνεις κουράγιο. Οπότε μπροστά στις δυσκολίες, φέρνε στο νου σου τα εξής:

#1 Κι αυτό θα περάσει

Μερικές φορές οι δύσκολες στιγμές στη ζωή δείχνουν λες και θα κρατήσουν για πάντα. Είτε αντιμετωπίζεις θέματα στη δουλειά, είτε προβλήματα στην οικογένεια, είτε αγχωτικές καταστάσεις, πολύ λίγα είναι τα προβλήματα που θα κρατήσουν για πάντα. Οπότε θύμισε στον εαυτό σου, ότι τα πράγματα δεν θα είναι χάλια για πολύ.

#2 Κάποια πράγματα πάνε καλά

Όταν νιώθεις πως όλα πηγαίνουν στραβά στη ζωή σου, είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τι πάει καλά.

Είναι εύκολο να παραγνωρίσεις τα καλά και να εστιάσεις μόνο στα κακά. Θύμισε στον εαυτό σου ότι κάποια πράγματα πάνε καλά. Ψάξε συνειδητά για το θετικό, ακόμα κι αν είναι κάτι μικρό.

#3 Έχω κάποιον έλεγχο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα να θυμάσαι είναι ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Ακόμα κι αν δεν έχεις τον πλήρη έλεγχο, αυτό που μπορείς πάντα να κοντρολάρεις είναι η συμπεριφορά σου και οι αντιδράσεις σου. Εστίασε λοιπόν στο να διαχειρίζεσαι αυτό που ελέγχεις.Σταμάτα να τρέχεις για όλα, 10 πράγματα να θυμάσαι όταν όλα πηγαίνουν Στραβά στη ζωή

#4 Μπορώ να ζητήσω βοήθεια

Το να ζητάς βοήθεια μπορεί να είναι δύσκολο ορισμένες φορές. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες.

Πες σε όσους προσφερθούν να βοηθήσουν τι συγκεκριμένα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μη διστάζεις να καλέσεις φίλους και συγγενείς για να ζητήσεις βοήθεια, είτε χρειάζεσαι οικονομική ενίσχυση, συναισθηματική στήριξη είτε βοήθεια σε πρακτικά θέματα.

#5 Όλο αυτό θα έχει μικρή σημασία σε λίγα χρόνια

Τα περισσότερα από τα προβλήματα για τα οποία ανησυχούμε σήμερα, δεν θα έχουν σημασία σε λίγα χρόνια. Θύμισε στον εαυτό σου πως οτιδήποτε κι αν πηγαίνει στραβά τώρα είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό ολόκληρης της ζωής σου.

#6 Μπορώ να το αντιμετωπίσω

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης στη διαχείριση των δυσκολιών οδηγεί σε στρες. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να θυμάσαι ότι μπορείς να τα καταφέρεις στις δύσκολες στιγμές. Ακόμα κι αν νιώθεις θυμωμένος, πληγωμένος, απογοητευμένος ή λυπημένος, είναι απλώς ένα συναίσθημα που θα περάσει. Θα τα καταφέρεις!

Θες να μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία που φέρνει η ζωή; Δες εδώ

#7 Κάτι καλό θα βγει από αυτό

Όσο άσχημη κι αν είναι η κατάσταση, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βγει και κάτι καλό από αυτή.

Στη χειρότερη περίπτωση θα πάρεις ένα μάθημα ζωής. Ίσως μάθεις να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος στο μέλλον ή ίσως βγεις από αυτή την άσχημη κατάσταση έτοιμος για κάτι καλύτερο. Ψάξε το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή τη δυσκολία.

#8 Μπορώ να αποδεχτώ ότι είναι εκτός του ελέγχου μου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου σου. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν και τη συμπεριφορά των άλλων.

Μην ξοδεύεις χρόνο προσπαθώντας να πιέσεις τους άλλους να αλλάξουν ή προσπαθώντας να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά αν δεν είναι μέσα στον έλεγχο σου. Το να επενδύεις χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που δεν καταφέρνεις, θα σε κάνει να νιώσεις αβοήθητος και εξαντλημένος. Η αποδοχή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να γίνεις ανθεκτικός.Φροντίζεις αρκετά τον εαυτό σου;, 10 πράγματα να θυμάσαι όταν όλα πηγαίνουν Στραβά στη ζωή

#9 Έχω ξεπεράσει παλιές δυσκολίες

Ένα από τα πράγματα να θυμάσαι όταν όλα πάνε στραβά, είναι ότι έχεις ξεπεράσει αντίστοιχα προβλήματα και στο παρελθόν. Μην παραβλέπεις παλιές δυσκολίες που κατάφερες να υπερνικήσεις.

Θύμισε στον εαυτό σου όλα τα παλιά προβλήματα που ξεπέρασες και θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στην διαχείριση και των τρεχόντων προβλημάτων.

#10 Χρειάζεται να φροντίσω τον εαυτό μου

Όταν όλα στη ζωή φαίνονται να πηγαίνουν στραβά, φρόντισε τον εαυτό σου. Ξεκουράσου αρκετά, αθλήσου, φάε υγιεινά και πέρνα χρόνο κάνοντας πράγματα που σου αρέσουν. Όταν φροντίζεις καλύτερα τον εαυτό σου θα είσαι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα να ξεπεράσεις τα προβλήματα.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!