Αυτές πρέπει να είναι οι σημαντικότερες Προτεραιότητες στη ζωή σου - Purpose Συμβουλευτική

Αυτές πρέπει να είναι οι σημαντικότερες Προτεραιότητες στη ζωή σου

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Προσπαθείς να ολοκληρώσεις οτιδήποτε υπάρχει στην λίστα με τις υποχρεώσεις σου γιατί αυτές θεωρείς σημαντικές; Έχεις περιορισμένο χρόνο για να πετύχεις όλα αυτά τα καθήκοντα; Εάν η απάντηση σου είναι «ναι» σε αυτά τα ερωτήματα, τότε μπορεί να μην έχεις θέσει τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή σου.

Θα πρέπει να έχεις σαφείς προτεραιότητες στη ζωή σου, για να μπορέσεις να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου και να κατανοήσεις τι είναι πραγματικά σημαντικό, όταν προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου. Όταν αναλαμβάνεις παραπάνω πράγματα από αυτά που μπορείς να καταφέρεις, μπορεί να αγχωθείς για ασήμαντο λόγο και να κάνεις κακό στον εαυτό σου.

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και ενδιαφέρεται για διαφορετικά πράγματα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν σημαντικά και έχουν ως σημείο αναφοράς ορισμένα πράγματα.

Παρακάτω υπάρχουν οι σημαντικότερες προτεραιότητες στη ζωή σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να προσδιορίσεις που θα πρέπει να διοχετεύσεις την ενέργεια και τις σκέψεις σου.

#1 Να έχεις στόχους ζωής

Το να έχεις στόχους θα πρέπει να είναι μια από τις προτεραιότητες στη ζωή σου. Οι στόχοι σου προσφέρουν ευτυχία και νόημα στη ζωή σου.

Αυτοί είναι που σε κάνουν να ζεις πέρα από την επιτυχία, αλλά και να δουλεύεις πάνω σε κάτι που θεωρείς σημαντικό στη ζωή σου. Προσδιόρισε τους στόχους ζωής σου και τα πράγματα που χρειάζεται να κάνεις για να τους πραγματοποιήσεις.

#2 Η σωματική σου υγεία είναι μια από τις προτεραιότητες στη ζωή σου

Η υγεία σου είναι το σημαντικότερο αγαθό και ίσως θα έπρεπε να είναι πρώτο στη λίστα με τις προτεραιότητες στη ζωή σου. Καθορίζει την ευημερία, την άνεση και τη συνολική σου στάση ζωής.

Η κακή υγεία σου στερεί την ευτυχία και μειώνει τη συνολική παραγωγικότητα σου. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να φροντίζεις για την υγεία σου.

Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους που θα πρέπει η σωματική σου υγεία να βρίσκεται στη λίστα με τις προτεραιότητες στη ζωή σου:

  • Μόνο όταν είσαι υγιής, μπορείς να είσαι πιο παραγωγικός και συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις
  • Η ποιότητα του ύπνου σου θα βελτιωθεί
  • Θα έχεις καλύτερη διάθεση όταν αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους
  • Θα έχεις μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αφού το να μην είσαι υγιής σου προκαλεί έλλειψη αυτοπεποίθησης

Επομένως, για να βελτιώσεις την υγεία σου, φρόντισε τον εαυτό σου, κάνε μια πιο ισορροπημένη διατροφή και προσπάθησε να εντάξεις την γυμναστική στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μην Αφήσεις την Δουλειά να γίνει Προτεραιότητα προτεραιότητες στη ζωή

#3 Πέρνα ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου

Όταν έχεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή κάποιο άλλου είδους πρόβλημα, η οικογένεια σου θα είναι εκεί πάντα για να σε υποστηρίξει. Ο χρόνος που αφιερώνεις με την οικογένεια σου ενισχύει την αυτοεκτίμηση σου, υιοθετείς νέες καλές συνήθειες και δημιουργείς αναμνήσεις με τα οικεία σου πρόσωπα.

Δώσε προτεραιότητα στο να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου και τους αγαπημένους σου και κάνε αυτόν τον χρόνο να έχει πραγματικά ουσία. Μπορείς να είσαι πετυχημένος στη δουλειά σου και να απολαμβάνεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου. Μην θυσιάσεις τον χρόνο με την οικογένεια σου μόνο και μόνο επειδή θες να γίνεις πετυχημένος.

#4 Βάλε στις προτεραιότητες στη ζωή σου την ανάπτυξη υγιών σχέσεων

Οι σχέσεις στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι μέσα από αυτές βρίσκει νόημα και τον σκοπό της ζωής του. Μετά την οικογένεια σου, οι φίλοι, οι συνάδελφοι σου και ο/η σύντροφος σου παίζουν σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που μπορείς να φανταστείς στην καθημερινότητά σου.

Το να βάλεις προτεραιότητα τις υγιείς σχέσεις, μπορεί να μειώσει την παραγωγή της ορμόνης του στρες, δηλαδή της κορτιζόλης που είναι υπεύθυνη για το στρες. Επιπλέον, οι υγιείς σχέσεις σε βοηθούν να δημιουργήσεις υγιεινές συνήθειες και να πετυχαίνεις πιο εύκολα τους στόχους σου.

Επομένως, φρόντισε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε εμπνέουν καθημερινά και όχι από τοξικούς ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να σε βλάψουν.

Θες να βάλεις πάλι σε σειρά τη ζωή σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Η ψυχική σου υγεία θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες στη ζωή σου

Είσαι πάντα απασχολημένος με τη δουλειά, τις κοινωνικές υποχρεώσεις, τις σπουδές, την οικογένεια και τις καθημερινές δραστηριότητες; Αν ναι, τότε πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στην ψυχική σου υγεία.

Δεν είναι λιγότερο σημαντική η ψυχική σου υγεία από την σωματική. Μπορείς στο τέλος κάθε μέρας να κρατάς σημειώσεις με τις σκέψεις, τα συναισθήματα σου και πως αυτά επηρέασαν, είτε θετικά, είτε αρνητικά την διάθεση και την ψυχολογία σου.

Επίσης, αν παρατηρήσεις ότι ορισμένα γεγονότα, συνήθειες ή εμπειρίες επηρεάζουν την ψυχική σου ευεξία, όπως για παράδειγμα προβλήματα υγείας, αυξημένος φόρτος εργασίας ή άλλες προκλήσεις, προσπάθησε να φροντίζεις τον εαυτό σου, ακόμα περισσότερο εκείνη την περίοδο.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό. Αντιθέτως, σε βοηθά να αποκτήσεις ξανά τις ισορροπίες σου.

#6 Δούλεψε για την αυτοβελτίωση σου

Μπορείς να γίνεις το άτομο που ονειρεύεσαι μόνο αν αποφύγεις τη μετριότητα και τον εφησυχασμό. Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι για να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Μπορείς για παράδειγμα να παρακολουθείς ομιλίες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη ζωή σου, να διαβάζεις βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης, καθώς και να μάθεις μια νέα δεξιότητα. Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να μάθεις κάτι καινούριο, ανεξάρτητα αν είναι στον τομέα σου ή όχι.

Αν δεν είσαι ακόμα σίγουρος για το ποιες είναι οι σημαντικότερες προτεραιότητες στη ζωή σου, μπορείς να καθίσεις και να καταγράψεις όλα όσα είναι σημαντικά για εσένα.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!