5 χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να γίνεις επιτυχημένος Επιχειρηματίας - Purpose Συμβουλευτική

5 χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να γίνεις επιτυχημένος Επιχειρηματίας

By Γιώργος Παλαιός | Επιχειρηματική Πρωτοπορία

Θα έχεις διαβάσει και εσύ για τα μυστικά που μοιράζεται ο τάδε ή δείνα επιχειρηματίας, που του επέτρεψαν να αναδειχτεί και να θριαμβεύσει στον σκληρό επιχειρηματικό κόσμο. Μόνο που για να είμαστε ειλικρινείς δεν υπάρχουν τέτοια μυστικά, ούτε μαγικές λύσεις.

Δεν χρειάζεται να επανεφεύρεις τον τροχό στον τρόπο που δουλεύεις και λειτουργείς με τους συνεργάτες σου. Χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σου. Και να υιοθετήσεις κάποια απλά χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν:

#1. Απόκτησε καλές Συνήθειες

Ο καθένας μας (ή σχεδόν ο καθένας) όταν πρόκειται να στρίψει με το αυτοκίνητό του βγάζει φλας, χωρίς να το πολυσκεφτεί, γιατί του έχει γίνει συνήθεια. Παρομοίως, αν προσληφθείς σε μια επιχείρηση ξεκινάς να δουλεύεις αυτομάτως σχεδόν. Όμως το να δουλεύεις για τον εαυτό σου (γιατί αυτό σημαίνει επιχειρηματίας) είναι κάπως διαφορετικό.

Αν θες να μεγιστοποιήσεις την ποσότητα δουλειά που βγάζεις κάθε μέρα είναι σημαντικό να αναπτύξεις συνήθειες, καλές συνήθειες. Έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκεκριμένη ροή εργασιών, χωρίς να χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

#2. Μην είσαι Τελειομανής

Για να θες να κάνεις κάτι δικό σου, η λογική λέει ότι είσαι έξυπνος. Αυτό όμως σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να είσαι και τελειομανής, να περιμένεις δηλαδή να είναι όλα τέλεια προκειμένου να αναλάβεις δράση.

Στον πραγματικό κόσμο όμως, οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές και θα σπαταλήσεις πολύ χρόνο απλά …περιμένοντας. Μην περιμένεις λοιπόν να είναι όλα τέλεια και εσύ πανέτοιμος, είναι πιο σημαντικό να ξεκινήσεις ώστε να αποκτήσεις ένα ρυθμό.

#3. Θα χρειαστείς Επιμονή

Θα έχεις πολλές, μα πάρα πολλές αποτυχίες, στο δρόμο για την επιτυχία. Και αυτό ισχύει ακόμα και αν σταθείς τυχερός και έχεις κάποιες μικρές επιτυχίες σχετικά σύντομα. Άλλωστε όλες οι ιστορίες που κάθε πετυχημένος επιχειρηματίας έχει να μοιραστεί, έχουν να κάνουν με κόπο, πείσμα και επιμονή.

Κανείς δεν έγινε επιτυχία μέσα σε μια νύχτα.

Όλοι είχαν να δουλέψουν σκληρά κάθε μία μέρα, όπως όλοι μας. Αν όμως έχεις υπομονή, και δεν τα παρατάς εύκολα, είναι πολύ πιο πιθανό να επιτύχεις.

5 χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να γίνεις επιτυχημένος Επιχειρηματίας

#4. Εξάσκησε τη Θέλησή σου

Για την Θέληση, μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να γίνονται εκτεταμένες έρευνες και να μαθαίνουμε περισσότερα. Με πιο κύριο, το ότι η θέληση δουλεύει όπως οι μύες σου. Αν την χρησιμοποιείς υπερβολικά πολύ, εξαντλείται, αν όμως την χρησιμοποιείς συστηματικά εξασκείται.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενισχύσεις τη θέλησή σου, είναι το να βγάλεις από το πρόγραμμά σου όλες τις μη σημαντικές εργασίες. Αυτό θα σου επιτρέψει να εστιάσεις σε αυτά που έχουν προτεραιότητα, όσο είσαι ακόμα φρέσκος ώστε με τον καιρό να αποκτήσεις μεγαλύτερη αντοχή.

#5. Εστίασε σε Ένα αντικείμενο

Κάποιοι άνθρωποι (όπως κι εγώ) δυσκολεύονται να αντισταθούν στον πειρασμό να ασχοληθούν με πολλά πράγματα. Σταματούν αυτό που κάνουν επειδή αναγνώρισαν μία νέα ευκαιρία, κάτι όμως που είναι ένας πολύ κακός τρόπος να χτίσεις μια επιχείρηση.

Αν διασκορπίζεις το focus σου και την ενέργειά σου ανάμεσα σε πολλά πράγματα, δεν θα καταβάλεις ποτέ τη μέγιστη προσπάθειά σου εστιασμένα και αποτελεσματικά σε ένα αντικείμενο. Κράτα τυχόν ιδέες που έχεις για μελλοντική υλοποίηση, αλλά δούλεψε με όλη σου την ενέργεια σε ένα Project μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Δεν υπάρχουν Κόλπα και εύκολες λύσεις

Σίγουρα καθώς θα φτιάχνεις την επιχείρησή σου θα χρειαστεί να μάθεις πρακτικές για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ, αλλά δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Τίποτα δεν θα σε βοηθήσει να έχεις ένα καλό εισόδημα, αν δεν μάθεις να δουλεύεις σωστά.  Αν βάλεις τα πράγματα σε σειρά, είναι μόνο θέμα χρόνο μέχρι να επιτύχεις στους στόχους σου. Και όπως πάντα, είμαστε στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσουμε.

Θέλω να αναπτύξω την επιχείρηση μου!