Πώς να Αναζωπυρώσεις το Πάθος σου για Δουλειά - Purpose Συμβουλευτική

Πώς να Αναζωπυρώσεις το Πάθος σου για Δουλειά

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ότι έχεις χάσει το πάθος σου για δουλειά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν αγαπάς αυτό που κάνεις.

Απλά υπάρχουν στιγμές που μπορεί να νιώθεις ότι έχεις «βαλτώσει». Το να είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου, σου δίνει έναν λόγο να σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί και να νιώθεις ότι αυτό που κάνεις αξίζει τον κόπο.

Αντίθετα, η έλλειψη ενθουσιασμού μπορεί να κάνει την κάθε μέρα στη δουλειά να φαίνεται «βουνό». Κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα να νιώθεις κουρασμένος και δυστυχισμένος. Για να μην συμβεί αυτό, παρακάτω υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αναζωπυρώσεις το πάθος σου για δουλειά.

#1 Αναζήτησε μια νέα πρόκληση για να αναζωπυρώσεις το πάθος σου για δουλειά

Είναι αρκετά σύνηθες να έχεις ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον για τη δουλειά σου, όταν είσαι έτοιμος για το επόμενο επαγγελματικό ή προσωπικό βήμα. Η καλύτερη λύση είναι να αναζητήσεις μια πρόκληση και να πιέσεις τον εαυτό σου να πετύχει έναν νέο στόχο.

Όχι μόνο θα κάνει καλό στη επιχείρηση που εργάζεσαι, αλλά θα σε παρακινήσει να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα σου και να αναδείξεις τα κρυμμένα ταλέντα σου.

#2 Σκέψου μακροπρόθεσμα

Σε κάθε δουλειά, σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που αγαπάμε να κάνουμε και πράγματα που μισούμε. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, το τελευταίο καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χρόνου και της ενέργειας μας στην καθημερινή μας εργασία.

Η λύση είναι να επαναπροσδιορίσεις τον σκοπό και τον ρόλο σου στη δουλειά και να μην παρασυρθείς πολύ από τα διάφορα θέματα που δεν αφορούν άμεσα την δουλειά σου.

Αυτό που θα μπορούσε να σου δώσει το κίνητρο να συνεχίσεις και να αναζωπυρώσει το πάθος σου για δουλειά είναι να σκέφτεσαι το όραμα σου και τους στόχους που θες να πετύχεις μακροπρόθεσμα. Επαγγελματική Επιτυχία:Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο Ξεκίνημα της καριέρας σου επαγγελματισμό Πώς να Αναζωπυρώσεις το Πάθος σου για Δουλειά

#3 Μάθε πότε και γιατί έχασες το πάθος σου για δουλειά

Το πιο σημαντικό βήμα για να αναζωπυρώσεις το πάθος σου για δουλειά είναι να συνειδητοποιήσεις γιατί έχεις χάσει αυτό το πάθος. Θα πρέπει να κάνεις αναδρομή σε όλη την επαγγελματική πορεία σου μέχρι στιγμής.

Μήπως ποτέ δεν ήσουν ενθουσιασμένος με την τρέχουσα δουλειά σου; Μήπως βρίσκεσαι σε άλλη φάση στη ζωή σου και αυτό που αποζητάς είναι κάποια αλλαγή; Μόλις καταλάβεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενθουσιάζει και ποιος είναι ο λόγος που δεν είσαι πλέον παθιασμένος με την δουλειά σου, θα μπορέσεις να κάνεις το επόμενο βήμα.

#4 Υπενθύμισε στον εαυτό σου γιατί ήθελες αυτή τη δουλειά

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου τους λόγους για τους οποίους ήθελες αυτή την δουλειά όταν έκανες την αίτηση. Το έκανες για βιοποριστικούς λόγους ή ήταν άλλοι οι λόγοι;

Τι σε τράβηξε στη δουλειά ή στην ίδια την εταιρεία; Προσπάθησε να μην εστιάσεις σε αυτά που δεν είναι τελικά όπως τα φανταζόσουν, αλλά να θυμηθείς τον ενθουσιασμό και το πάθος σου για δουλειά που είχες στην αρχή.

Έπαψες να είσαι ενθουσιασμένος με την δουλειά σου; Μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

#5 Κάνε ένα διάλειμμα και πάρε μερικές μέρες άδεια

Ακόμα και αν αγαπάς την δουλειά σου δεν γίνεται να είσαι άτρωτος στις ψυχολογικές επιπτώσεις του στρες. Το παρατεταμένο άγχος εξαντλεί το σώμα σου, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και εκδηλώνεται με σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να συνεχίσει να κάνει αυτό που του αρέσει εάν δεν είναι καλά στην υγεία του. Η έλλειψη ενέργειας και κινήτρων θα οδηγήσει σταδιακά στην απώλεια ενδιαφέροντος για τη δουλειά σου.

Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι η ξεκούραση. Θα ήταν καλό να κάνεις ένα διάλειμμα από την δουλειά σου και να κάνεις μερικές μέρες διακοπές. Με αυτό τον τρόπο, θα «γεμίσεις μπαταρίες», θα «καθαρίσει» το μυαλό σου και ίσως επανέλθει και το πάθος σου για δουλειά.

#6 Ζήτα την βοήθεια ενός Coach για να ανακτήσεις το πάθος σου για δουλειά

Σίγουρα στον περίγυρο θα υπάρχει κάποιο άτομο που θαυμάζεις την πορεία του και θα ήθελες και εσύ να έχεις αντίστοιχη. Βρες λοιπόν έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι, θα ήθελες να μάθεις από αυτόν και να φτάσεις στο δικό του επίπεδο.

Προσπάθησε να τον προσεγγίσεις και ρώτα τον αν θα ήθελε να γίνει ο μέντορας σου. Προετοίμασε τις ερωτήσεις που θες να του κάνεις, προκειμένου να αποκομίσεις όσα περισσότερα μπορείς από την μεταξύ σας σχέση.

Ένας μέντορας έχει περάσει από όλα τα στάδια και έχει βιώσει επιτυχίες και αποτυχίες. Επομένως, μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει να αποφύγεις εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο σου. Ίσως, η καθοδήγηση ενός έμπειρου ανθρώπου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις πάλι το πάθος σου για δουλειά.

#7 Εκτίμησε τα μικρά και ασήμαντα πράγματα που συμβαίνουν

Μερικές φορές είσαι τόσο απασχολημένος με όλα όσα πρέπει να κάνεις για να φέρεις εις πέρας όλα τα καθήκοντα σου και ορισμένα πράγματα, ίσως τα θεωρείς δεδομένα. Προσπάθησε να αφήσεις στην άκρη για λίγο τις υποχρεώσεις και εκτίμησε όλα εκείνα τα μικρά και ασήμαντα πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα σου και τα παραβλέπεις.

Κατάγραψε στο τέλος κάθε μέρας στη δουλειά οτιδήποτε καλό σου συνέβη και σε έκανε να νιώσεις καλά και περηφάνια για τον εαυτό σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακαλύψεις όλα τα πράγματα που μπορεί να θεωρούσες δεδομένα και θα καταλάβεις πόσο χρόνο ξοδεύεις σε δραστηριότητες που σου απορροφούν όλη την ενέργεια.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!