Πώς να ζήσεις μια Καλή Ζωή κάνοντας αυτές τις Επιλογές - Purpose Συμβουλευτική

Πώς να ζήσεις μια Καλή Ζωή κάνοντας αυτές τις Επιλογές

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Ποιο είναι το μυστικό για να ζήσεις μια καλή ζωή;

Μπορεί να σου φαίνεται πολύ πιο περίπλοκο από ότι είναι. Για να ζήσεις μια καλή ζωή θα πρέπει να κατανοήσεις ότι αυτή δεν αποτελείται μόνο από ευχαρίστηση, πλούτο και υλικά αγαθά. Θα πρέπει να επιδιώκεις και την προσωπική σου ευημερία.

Παρακάτω υπάρχουν οι επιλογές που πρέπει να κάνεις για να ζήσεις μια καλή ζωή και να δεις αυτόν τον κόσμο γεμάτο με ευκαιρίες, καλοσύνη και αγάπη.

#1 Άσε το παρελθόν πίσω σου για να ζήσεις μια καλή ζωή

Δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις τη ζωή σου και να απολαύσεις την κάθε μέρα, αν είσαι κολλημένος σε αναμνήσεις του παρελθόντος και αναπολείς συνεχώς αυτό που συνέβη πριν από πολύ καιρό. Προσπάθησε να απελευθερωθείς από το βάρος του παρελθόντος και να το αφήσεις πίσω σου.

Συχνά μας κρατάνε πίσω ο θάνατος αγαπημένων προσώπων, τα λάθη στις προσωπικές σχέσεις μας, τα πράγματα που μας θυμώνουν και οι αποφάσεις που παίρνουμε και μας οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση.

Ωστόσο, καθένα από αυτά τα πράγματα μπορεί να προσφέρει ένα μάθημα για το πώς να προχωρήσουμε. Έτσι από τη στιγμή που ξέρεις τι να μην κάνεις, προσπάθησε να επωφεληθείς από τα μαθήματα που πήρες και αυτά θα σε οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο.

#2 Μην τα παίρνεις όλα πολύ προσωπικά

Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάς τα πάντα. Πιστεύουμε ότι η ζωή είναι άδικη όταν συμβαίνει κάτι κακό. Συνεχίζουμε να ρωτάμε «γιατί» όταν κάποιος μας αφήνει. Αποτυγχάνουμε και τα παρατάμε.

Δεν πρέπει να παίρνεις τα πάντα προσωπικά. Άνθρωποι θα φύγουν από τη ζωή σου, θα υπάρξουν συγκρούσεις και παρεξηγήσεις. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δεν φταις εσύ.

Κάνεις λάθη και αποτυγχάνεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορείς να προσπαθήσεις ξανά, έχοντας περισσότερη εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Έχεις τον έλεγχο της προσοχής σου; Έχεις τον έλεγχο της ζωής σου ζήσεις μια καλή ζωή

#3 Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις

Αν είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις μπορείς να ζήσεις μια καλή ζωή. Το να είσαι ευγνώμων δεν σημαίνει να είσαι πάντα χαρούμενος. Σημαίνει απλώς ότι μπορείς να αναγνωρίσεις ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα σε δύσκολες στιγμές και ότι θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις ότι και αν συμβεί.

Επίσης, αν είσαι ευγνώμων μπορείς να βλέπεις το καλό, όταν οι άλλοι δεν μπορούν και αυτή σου η θετική οπτική γωνία μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις περισσότερες προκλήσεις της ζωής.

Αν σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να νιώσεις ευγνωμοσύνη, μπορείς να ξεκινήσεις καταγράφοντας τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις εκτίμηση και χαρά που τα έχεις. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο. Μπορεί να είναι κάποιο άτομο που μίλησες, μια θετική εμπειρία που είχες ή ένα δώρο που έλαβες.

#4 Σταμάτα να ανησυχείς για το μέλλον για να ζήσεις μια καλή ζωή

Με το να σκέφτεσαι συνέχεια τι μπορεί να συμβεί, θα χάσεις την στιγμή που ζεις στο παρόν. Ανησυχούμε για το αύριο, φοβούμενοι ότι μπορεί να συμβεί κάτι κακό. Προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον, προετοιμαζόμαστε για όλα και επιδιώκουμε να προγραμματίσουμε τα πάντα.

Ωστόσο, τα περισσότερα πράγματα στη ζωή απλώς συμβαίνουν και το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο και να τα αξιοποιούμε στο μέγιστο. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και αυτό είναι καλό.

Περιμένοντας να συμβεί το χειρότερο, περιπλέκεις τη ζωή και την κάνεις ακόμα πιο δύσκολη. Άσε λοιπόν όλες αυτές τις ανησυχίες και την ανάγκη να ελέγχεις και να προβλέπεις τα πάντα.

Θες να ζήσεις μια καλή ζωή; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Συνειδητοποίησε ότι είσαι αρκετός

Δεν χρειάζεσαι πραγματικά κανέναν για να σε κάνει να νιώσεις καλά και να αρχίσεις να ζεις, οπότε σταμάτα να τον περιμένεις. Αυτή είναι απλά μια δικαιολογία που σε εμποδίζει να αντιμετωπίσεις τα πράγματα.

Μπορεί να νιώθεις ένα κενό μέσα σου, αλλά ένα άλλο άτομο δεν θα μπορέσει να το καλύψει. Πρέπει πρώτα να διορθώσεις τη σχέση σου με τον εαυτό σου και να αρχίσεις να τον αγαπάς, να τον εκτιμάς και να τον αποδέχεσαι για αυτό ακριβώς που είναι.

Όλα αυτά που επιθυμείς θα συμβούν αν βελτιωθεί η αυτοεκτίμηση σου και το θάρρος σου να αποδεχτείς ότι είσαι μόνος και είσαι ο εαυτός σου.

#6 Εκμεταλλεύσου τις νέες ευκαιρίες

Για να ζήσεις μια καλή ζωή θα πρέπει να εκμεταλλευτείς όλες τις εμπειρίες που σου παρουσιάζονται και να αξιοποιήσεις τα δυνατά σου σημεία. Μπορείς πραγματικά να ζήσεις μια ζωή γεμάτη ενθουσιασμό, αν επιλέξεις να ζήσεις εκτός της ζώνης ασφαλείας σου.

Αν θέλεις να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο πρέπει να ρισκάρεις, να δοκιμάζεις νέα πράγματα, να κάνεις αυτό που σε φοβίζει και να προκαλείς τον εαυτό σου όσο περισσότερο μπορείς. Έτσι ωριμάζεις, βελτιώνεσαι και νιώθεις ελεύθερος και γεμάτος ζωή.

Το να μάθεις πώς θα ζήσεις μια καλή ζωή μπορεί να είναι δύσκολο, όταν ο κόσμος είναι κακεντρεχής και γεμάτος αρνητική ενέργεια, αλλά πρέπει να το παραβλέψεις αυτό και να κοιτάξεις μόνο τον εαυτό σου.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!