Η δύναμη της Θέλησης – Κάν΄ το αποτελεσματικά - Purpose Συμβουλευτική

Η δύναμη της Θέλησης – Κάν΄ το αποτελεσματικά

By Βασίλης Καραγιαννόπουλος | Προσωπική Ανάπτυξη

Πιστεύεις ότι έχεις πραγματικό κίνητρο στη ζωή σου; Όταν ξυπνάς το πρωί, έχεις αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσεις παραγωγικά μέσα στην ημέρα σου ή απλά ζεις την μία ημέρα μετά την άλλη, χωρίς νόημα και σκοπό; Η δύναμη της θέλησης είναι σημαντική.

Ο περισσότερος κόσμος δεν καταφέρνει να πετύχει τους στόχους του ή να κυνηγήσει τις επιθυμίες του, πολύ απλά γιατί δεν μπορεί καν να κάνει το πρώτο βήμα. Δεν έχει το κουράγιο και τη δύναμη καν να ξεκινήσει αυτό που ονειρεύεται και πολλές φορές δεν έχει καν το κουράγιο να ονειρευτεί.

Θέλεις να είσαι σε αυτή την κατάσταση ή να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις; Προτιμάς απλά να επιβιώνεις στην καθημερινότητα σου ή να κάνεις την διαφορά και να ζήσεις την ζωή που θες; Η δύναμη της Θέλησης – Κάν΄ το αποτελεσματικά

Χωρίς να σκεφτείς τίποτα, ακολούθησε με και κάνε ένα μακροβούτι στις επιθυμίες σου.

Καλή η θέληση αλλά από μόνη της δεν μπορεί να σε βοηθήσει και πολύ. Για να μπεις σε μία σειρά και να κυνηγήσεις την αλλαγή στη ζωή σου, χρειάζεται να σκεφτείς έξυπνα και να κάνεις τις σωστές κινήσεις.

Μπες σε κατάσταση θετικής προδιάθεσης

Τώρα θα μου πεις, γιατί σου μιλάω κινέζικα. Στην ουσία, αυτό που εννοώ είναι να βάλεις το σώμα σου και το μυαλό σου σε παραγωγική διάθεση. Αν πάλι δεν το κατάλαβες, εννοώ να μπεις στην ψυχολογία και την φυσιολογία του ήδη πετυχημένου.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να βρεις μία ήδη πετυχημένη συμπεριφορά και να την αντιγράψεις ή να δημιουργήσεις μία νέα δική σου. Γενικά, το πρώτο είναι πιο εύκολο.

Βρες στον κύκλο σου κάποιον ή κάποια που λειτουργεί καθημερινά με χαμόγελο, όρεξη και γεμάτη ενέργεια. Μάθε πως το κάνει, τι σκέφτεται, τι κινήσεις κάνει όταν σηκώνεται από το κρεβάτι, τι τρώει, τι πίνει και φρόντισε να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Βρες τι σε παθιάζει

Οι προσωπικές σου αξίες είναι αυτές που θα σου δώσουν την ώθηση να πας παρακάτω. Κάνε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις, ανάλογα με το θέμα που σε απασχολεί. (Δουλειά, ερωτικά, χόμπι):

  • Τι αγαπάω;
  • Τι σιχαίνομαι;
  • Με τί παθιάζομαι;
  • Τί θέλω πραγματικά;
  • Τί είναι αυτό που μου δίνει ώθηση στη ζωή;

Αποφάσισε, δεσμεύσου και δράσε

Αναρωτήσου ποιες είναι οι δύο αποφάσεις, που πήρες στο παρελθόν και πως σε βοήθησαν να αλλάξεις προς το καλύτερο. Τί σε βοήθησε να τις πάρεις τότε;

Στη συνέχεια ρώτησε τον εαυτό σου, ποιες είναι οι δύο νέες αποφάσεις που θες να πάρεις και πως θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή σου; Αυτό που σε βοήθησε στο παρελθόν, μπορεί να σε βοηθήσει και τώρα; Αν ναι, ωραία. Αν όχι, τότε τί θα μπορούσε;

Κάνε ένα πλάνο, δοκίμασε το αμέσως και κάνε επιτόπου ότι αλλαγές χρειάζεται. Μόλις το αλλάξεις, άμεσα δοκίμασε το ξανά. Προσάρμοσε το όσες φορές χρειάζεται για να πετύχεις αυτό που θες.

Θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου; Δες εδώ

Κάνε έξυπνες ερωτήσεις

Ρώτα ή ζήτα συγκεκριμένα πράγματα. Ακόμα κι αν θες να ζητήσεις αύξηση στο γραφείο, φρόντισε να ζητήσεις συγκεκριμένα πράγματα.

Αν ζητήσεις απλά αύξηση, μπορεί να σου πουν, «Ορίστε 20 ευρώ και γεια σας». Αυτό ισχύει για ότι κι αν ζητήσεις. Ζήτα από κάποιον να σε βοηθήσει. Όχι από οποιονδήποτε αλλά από κάποιον που έχει τους πόρους και την διάθεση να το κάνει. Το κόλπο είναι να τους βρεις και να δεις τι κάνουν εκείνοι.

Στη συνέχεια δώσε τους κάτι. Κανείς δεν θα σε βοηθήσει για τα γλυκά σου τα μάτια. Φρόντισε να δημιουργήσεις αξία για αυτά τα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις τί μπορείς να τους προσφέρεις και να έχεις την διάθεση να το κάνεις. Μόνο έτσι θα σε ακούσουν πραγματικά.

Σε αυτό το σημείο να σου πω ότι αν δεν πιστεύεις πραγματικά αυτό που ζητάς, δεν θα το πιστέψει και κανείς άλλος. Η φυσιολογία και η ψυχολογία σου πρέπει να υποστηρίζουν αυτά που λες.

Επέμεινε και πίεσε. Ρύθμισε και άλλαξε ότι χρειάζεται να αλλάξεις για να πετύχεις αυτό που θες. Να ξέρεις ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι αυτό κάνουν. Επιμένουν, πιέζουν, ζητάνε, συνεχίζουν να επιμένουν, συνεχίζουν να πιέζουν και συνεχίζουν να ζητάνε. Να ξέρεις ότι αργά η γρήγορα θα βρεθεί κάποιος που θα τον πείσεις.

Όλο αυτό το κείμενο, θα πρέπει να το διαβάσεις με μία ανάσα! Αν σκοπεύεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, τότε μην περιμένεις. Όσο το μυαλό σου είναι φρέσκο και σε εγρήγορση, όρμα! Κάνε ότι μπορείς, όσο πιο γρήγορα μπορείς και με όσο μεγαλύτερη ένταση μπορείς και θα δεις ότι οι αλλαγές που θες, είναι πολύ κοντά.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!