Ψεύτικοι Άνθρωποι: 8 Τρόποι να τους Αποφύγεις - Purpose Συμβουλευτική

Ψεύτικοι Άνθρωποι: 8 Τρόποι να τους Αποφύγεις

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Είναι στη φύση του ανθρώπου να περιβάλλεται από ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μοιραστεί αναμνήσεις και εμπειρίες. Ωστόσο, δεν θα είναι όλοι οι άνθρωποι που θα συναντήσεις καλοί και αυθεντικοί. Θα υπάρχουν πάντα ψεύτικοι άνθρωποι γύρω σου.

Οι ψεύτικοι άνθρωποι πάντα ενεργούν διαφορετικά και περίεργα και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλώς να μείνεις μακριά τους. Η ζωή είναι πολύ καλύτερη αν μπορείς να αποφύγεις την αρνητικότητα και τους ψεύτικους ανθρώπους από το περιβάλλον σου.

Όσο πιο θετικούς και αυθεντικούς ανθρώπους έχεις στη ζωή σου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα. Για να το κάνεις αυτό, ακολουθούν 8 τρόποι για να αποφύγεις τους ψεύτικους ανθρώπους.

#1 Ψεύτικοι άνθρωποι: Περιόρισε την αλληλεπίδραση μαζί τους

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να αποφύγεις την επαφή με αυτού του είδους τα άτομα. Επομένως για να μην αισθανθείς άβολα ή ενοχληθείς από τις πράξεις τους, προσπάθησε να περιορίσεις όσο το δυνατόν την αλληλεπίδραση που έχεις μαζί τους.

Οι ψεύτικοι άνθρωποι αποζητούν την προσοχή συνεχώς και δεν χρειάζεται να είσαι το άτομο που θα τους την δώσει. Δεν πρέπει να αλληλεπιδράς μαζί τους, διότι με αυτό τον τρόπο τους κάνεις να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Η επιβεβαίωση που παίρνουν κάνει τα πράγματα χειρότερα και συνεχίζουν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο.

#2 Μην αφήνεις την συμπεριφορά τους να σε επηρεάζει

Ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η συμπεριφορά των ψεύτικων ανθρώπων, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Μην αφήνεις τις πράξεις τους να σε επηρεάσουν και να βγάλουν τον κακό σου εαυτό.

Όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που σε επιβαρύνει ψυχολογικά, είναι καλύτερο να σταματήσεις αμέσως τη συζήτηση και να αφήσεις τον εαυτό σου να ηρεμήσει. Οι ψεύτικοι άνθρωποι πρέπει να μάθουν τα όρια τους όσον αφορά τη συμπεριφορά τους, επομένως μην φοβάσαι να τους αντιμετωπίσεις για τις πράξεις τους.

#3 Ψεύτικοι Άνθρωποι: Μην πέφτεις στο επίπεδο τους

Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τους ψεύτικους ανθρώπους με το να γίνεις και εσύ επίσης ψεύτικος. Μην παρασυρθείς από την άσχημη συμπεριφορά τους και πέσεις και εσύ στην παγίδα να κουτσομπολεύεις και να κάνεις προσβλητικά σχόλια εις βάρος άλλων ανθρώπων.

Με αυτό τον τρόπο, γίνεσαι κι εσύ σαν το άτομο που προσπαθείς να αποφύγεις και δεν θες να έχεις επαφές μαζί του. Ναρκισσιστική Διαταραχή: 4 σημάδια για να την ξεχωρίζεις στους άλλους Ψεύτικοι άνθρωποι

#4 Μην μοιράζεσαι μαζί τους προσωπικά σου προβλήματα και μυστικά

Αν αισθάνεσαι ότι ένας από τους φίλους σου είναι ψεύτικος, θα ήταν καλό να αποφύγεις να του εμπιστευτείς τα μυστικά σου ή κάποιο προσωπικό σου πρόβλημα.

Αυτό θα πρέπει να το κάνεις σταδιακά, ώστε να μην καταλάβει το συγκεκριμένο άτομο ότι δεν το εμπιστεύεσαι πια. Κάνοντας αυτό θα μπορέσεις να απομακρυνθείς από το άτομο και να επαναξιολογήσεις τη φιλία σας.

#5 Γνώρισε νέους ανθρώπους

Δεν χρειάζεται να περιβάλλεσαι από ψεύτικους ανθρώπους. Μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή νέες γνωριμίες με ανθρώπους που θα σου συμπεριφέρονται καλύτερα και θα δημιουργήσεις μαζί τους πιο αληθινές σχέσεις.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο και τρομακτικό να χτίζεις νέες φιλίες και σχέσεις, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που φέρνουν μόνο τοξικότητα και αρνητικότητα στη ζωή σου.

Να είσαι αισιόδοξος και σύντομα θα ξεχάσεις τους ψεύτικους ανθρώπους. Μπορείς να αποκτήσεις νέους φίλους με τους οποίους θα καλλιεργήσεις μια σχέση που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στο σεβασμό και θα θαυμάζετε ο ένας τον άλλον.

#6 Δεν είναι απώλεια οι ψεύτικοι άνθρωποι

Αν έχασες έναν πολύ στενό φίλο λόγω της ψεύτικης συμπεριφοράς του, μην λυπάσαι και μην αισθάνεσαι άσχημα για αυτό.

Είναι καλύτερο να χάσεις μια φιλία από να είσαι φίλος με κάποιον που είναι τοξικός και σε επηρεάζει αρνητικά. Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου και μάθε να τον αγαπάς.

Έχεις μπλέξει σε τοξικό περιβάλλον; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#7 Πρόσφερε τη βοήθεια σου

Αν το άτομο που σου συμπεριφέρεται ψεύτικα είναι στενός σου φίλος και αισθάνεσαι άνετα να του μιλήσεις, ρώτα τον τι συμβαίνει και γιατί συμπεριφέρεται κατ΄αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια, πρόσφερε του την βοήθεια σου και αν εκείνος αρνηθεί μην επιμείνεις και μην θυμώσεις.

Είναι δική τους απόφαση να εξακολουθήσουν να συμπεριφέρονται έτσι. Το σημαντικό είναι ότι προσπάθησες να τους κάνεις να συνειδητοποιήσουν τις πράξεις τους και ότι τους προσέφερες τη βοήθεια σου για μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, όταν συμβαίνει αυτή η κατάσταση είναι να προχωρήσεις και να τους αφήσεις να κάνουν ό,τι θέλουν.

#8 Να θυμάσαι ότι δεν έχει να κάνει με εσένα

Οι ενέργειες που κάνουν οι ψεύτικοι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με εσένα, αλλά με εκείνους. Να θυμάσαι πάντα ότι προσπαθούν να αποδείξουν κάτι στους άλλους και ειδικά στον εαυτό τους, αλλά όταν δεν λαμβάνουν την επιβεβαίωση που χρειάζονται από άλλους ανθρώπους, πιθανότατα απομακρύνονται.

Απόφυγε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αλληλεπιδράσεις μαζί τους και υπενθύμιζε συνεχώς στον εαυτό σου ότι λένε ψέματα στον εαυτό τους και όχι σε εσένα ή σε άλλα άτομα. Και ενώ είναι απογοητευτικό να ασχολείσαι και να αλληλεπιδράς με αυτού του είδους τους ανθρώπους, να θυμάσαι ότι είναι αυτοί που πραγματικά υποφέρουν.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!