Πρωινή Ρουτίνα: 10 Συμβουλές για την Επιτυχία - Purpose Συμβουλευτική

Πρωινή Ρουτίνα: 10 Συμβουλές για την Επιτυχία

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Είναι πραγματικά υπέροχο να έχεις μια καθημερινή πρωινή ρουτίνα στη ζωή σου. Ωστόσο, πως είσαι σίγουρος ότι επωφελείσαι επαρκώς από αυτή;

Πως ακριβώς συνδέεις το κενό ανάμεσα στις αγαπημένες σου καθημερινές συνήθειες και στη διασφάλιση της ενισχυμένης μακροπρόθεσμης παραγωγικότητας και επιτυχίας;

Και στην τελική, γιατί να έχεις κάποια πρωινή ρουτίνα;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η πρωινή ρουτίνα είναι μια σειρά από πράγματα που κάνεις κάθε πρωί που σηκώνεσαι. Το να έχεις όμως τις σωστές πρωινές συνήθειες είναι αυτό που θα κάνει τη μέρα σου πραγματικά πετυχημένη.

Προφανώς αυτό είναι κάτι που δεν αντικαθιστά τη σκληρή δουλειά που θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στη μέρα, αλλά αντίθετα είναι αυτό που θα δώσει ώθηση ώστε η μέρα σου να είναι παραγωγική.

Πάμε να δούμε μαζί λοιπόν 10 συμβουλές ώστε να επωφεληθείς από τις πρωινές σου συνήθειες:

1. Βάλε μπρος στην παραγωγική σου μέρα με τη πρωινή ρουτίνα

Το να επιλέξεις τι ώρα ακριβώς θα ξυπνήσεις, ποιες ενέργειες θα κάνεις και πως θα τις θέσεις σε προτεραιότητα, είναι κινήσεις ζωτικής σημασίας. Εξάλλου, ολόκληρη η μέρα σου μπορεί να επηρεαστεί από το πως θα ξεκινήσεις την πρωινή ρουτίνα σου.

Ένα πολύ κλασικό παράδειγμα που μπορεί να δυσκολέψει τη μέρα σου είναι το να μην έχεις κοιμηθεί καλά το βράδυ, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι άκεφος και σε λήθαργο την υπόλοιπη μέρα.

2. Φτιάξε το κρεβάτι σου

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν φτιάχνεις το κρεβάτι σου μπορείς να έχεις σημαντικά οφέλη. Πρόκειται για μια μικρή πράξη που δεν παίρνει πολύ χρόνο αλλά σου δίνει ένα αίσθημα επιτεύγματος, και αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία και τη συμπεριφορά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

3. Ενθουσιάσου με την πρωινή ρουτίνα και τη νέα μέρα που ξεκινάει

Θες να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τα πρωινά σου; Ε τότε άσε τον ενθουσιασμό να σε παρασύρει και ξεκίνα να σχεδιάζεις όσα θέλεις να κάνεις το πρωί που θα ξυπνάς.

Προγραμμάτισε κάποιες δραστηριότητες για τις οποίες θα ανυπομονείς κάθε φορά, όπως το πρωινό τρέξιμο.

Και σταμάτα να χτυπάς την αναβολή στο ξυπνητήρι σου! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαμογελάσεις και να σηκωθείς.

4. Ενίσχυσε τις «ορμόνες της ευτυχίας»

Η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη είναι οι πραγματικοί σου σύμμαχοι. Όλες αυτές οι ορμόνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα.

Για να τις ενεργοποιήσεις, μπορείς να εντάξεις αερόβιες ασκήσεις στη πρωινή ρουτίνα, που δυναμώνουν την καρδιά, τους πνεύμονες και γενικότερα όλο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.

Όταν σχεδιάζεις δραστηριότητες τις οποίες πραγματικά απολαμβάνεις, τότε σίγουρα έχεις πολλούς λόγους να σηκωθείς με ευκολία από το κρεβάτι.

5. Κάνε διαλογισμό

Ενώ ο πυρετώδης τρόπος ζωής είναι συνηθισμένος, ο διαλογισμός, από την άλλη πλευρά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμείς και να αισθάνεσαι καλύτερα σε καθημερινή βάση.

Επομένως, μπορείς να εντάξεις τον διαλογισμό, αλλά και όποια άλλη τεχνική προτιμάς, στη πρωινή ρουτίνα που θα ακολουθείς.

Σίγουρα θα νιώσεις γαλήνη και ενεργοποίηση με το να τον εξασκείς καθημερινά, ενώ είναι και μια καλή τεχνική ώστε να διατηρείς το μυαλό σου κοφτερό κατά τη διάρκεια της μέρας. Πρωινή Ρουτίνα: 10 Συμβουλές για την Επιτυχία

6. Δώσε ώθηση στην προσωπική σου ανάπτυξη

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πρωινή ρουτίνα ώστε να αναπτύξεις τις γνώσεις σου, να μάθεις μια νέα δεξιότητα, να παρακολουθήσεις ένα διαδικτυακό μάθημα ή σεμινάριο, να διαβάσεις ή ακόμα να γράψεις και ένα βιβλίο.

Εάν σχεδιάζεις να ξυπνήσεις νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, τότε το να κάνεις κάτι που να έχει νόημα για σένα, είναι πρωταρχικής σημασίας.

Χρησιμοποίησε αυτά τα έξτρα λεπτά ή ώρες πλήρους ησυχίας νωρίς το πρωί ώστε να δουλέψεις και να επεξεργαστείς τους στόχους σου.

7. Κάνε σωστή διατροφή

Λένε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και αυτό είναι αλήθεια.

Επομένως χρειάζεται να τρως ένα καλό πρωινό όταν ξυπνάς. Να μη το παραλείπεις όμως ποτέ διότι σίγουρα θα νιώσεις τις συνέπειες της πείνας και της αδυναμίας αργότερα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις μια υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα και να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της μέρας.

Θέλεις να μάθεις πως να οργανώσεις την πρωινή ρουτίνα σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

8. Σχεδίασε τη πρωινή ρουτίνα

Από τη στιγμή που έχεις σκεφτεί και επιλέξει ποιες δραστηριότητες είναι κατάλληλες για σένα, πάρε μολύβι και χαρτί για να σημειώσεις το χρονομετρημένο σχέδιο δράσης σου για την πρωινή ρουτίνα. Ή χρησιμοποίησε έστω μια εφαρμογή κινητού για να σε βοηθήσει.

9. Να τσεκάρεις και να ενημερώνεις τακτικά τα πρωινά πλάνα σου

Είναι σημαντικό να ελέγχεις και να ανανεώνεις τακτικά τα σχέδια για τη πρωινή ρουτίνα σου, όποτε και αν χρειαστεί, ώστε να ναι πάντα ενδιαφέρουσα και σχετική με τη ζωή σου.

Εξάλλου, συμβαίνει πως ό,τι δούλευε κάποτε, χρίζει βελτιστοποίησης στο μέλλον.

Μπορείς πάντα να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να καταγράφεις αυτό το πρωινό ταξίδι. Έτσι, θα μπορέσεις να σχεδιάσεις καλύτερα τη πρωινή ρουτίνα σου και να την εξελίξεις.

10. Χρησιμοποίησε την ενέργεια και εκτός δουλειάς

Είτε φεύγεις απ’ το σπίτι για το γραφείο, είτε είσαι αυτοαπασχολούμενος, είτε δουλεύεις από το σπίτι, μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς στο έπακρο το υπόλοιπο της ημέρας, κάθε μέρα.

Αν έχεις πάρει το κολάι από το πρωί, τότε χρησιμοποίησε αυτή την ορμή υπέρ της καλύτερης δυνατής παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Συμπερασματικά λοιπόν, καταλαβαίνουμε πως με το να υπάρχει μια πρωινή ρουτίνα, μπορείς να αποκομίσεις διάφορα οφέλη.

Μη φοβηθείς να πειραματιστείς και να σχεδιάσεις τη καλύτερη πρωινή συνήθεια για τον εαυτό σου, ώστε στη συνέχεια να την αξιοποιήσεις για την επιτυχία σου!

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!