Απλά ξεκίνα... - Purpose Συμβουλευτική

Όταν φέρνουμε στο νου τους μεγάλους μας στόχους στη ζωή, σχεδόν στιγμιαία ξεκινάμε να αμφιβάλλουμε για το αν θα τους επιτύχουμε…

Μόλις ξεθωριάσει λίγο ο αρχικός ενθουσιασμός για το ενδεχόμενο ενός καλύτερου μέλλοντος, η εσωτερική μας φωνή αρχίζει να προσπαθεί να μας σαμποτάρει. Και αυτό προτού καλά –καλά ξεκινήσουμε.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι να της απαντήσουμε:

  1. Μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτή τη φωνή ότι είναι αδύνατο να κάνουμε κάτι και να παραδοθούμε στο γνωστό και το μέτριο. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι περισσότεροι άνθρωποι.
  1. Μπορούμε να απαντήσουμε στη φωνή ότι απλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, το timing δεν είναι σωστό και θα περιμένουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες, οπότε δεν κάνουμε κάτι και απλά δήθεν ετοιμαζόμαστε.

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος για να αναβάλλουμε κάποια δράση είναι η …μελέτη. Ναι, σωστά είδες, η μελέτη. Πάμε από άρθρο σε άρθρο, από βιβλίο σε βιβλίο, προκειμένου να μάθουμε κάτι ακόμα, κάτι που μας λείπει, αλλά ποτέ δεν αναλαμβάνουμε δράση. Γιατί οι πιθανότητες είναι ότι δεν χρειαζόμαστε αυτή την επιπλέον πληροφόρηση, αλλά την πραγματοποίηση των όσων γνωρίζουμε. Οι Νικητές ξεκινούν και μαθαίνουν πράγματα και στο δρόμο καθώς προχωράνε.

Ή

  1. Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να ορίσουμε προθεσμίες με πλάνο και σχέδιο, ώστε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας.

Το «από αύριο» είναι για τους δειλούς…

Το αύριο πάντα μετατρέπεται σε «επόμενη εβδομάδα», «επόμενο μήνα», «επόμενο χρόνο», μέχρι που τελικά φτάνεις στο τέλος της ζωής σου και αναρωτιέσαι: «Τι θα γινόταν αν τότε είχα κάνει αυτό…;»

 

Απλά ξεκίνα...

Εάν κάτι είναι σημαντικό για εσένα, και έχεις κουραστεί να αποφεύγεις αυτό που καταλαβαίνεις ότι είναι ο Σκοπός σου, τότε απλά πες στον εαυτό σου «Ξεκίνα». Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος με το πώς είναι η ζωή σου, τότε πρέπει να ξεκινήσεις τώρα.

Χρειάζεται να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ποτέ η σωστή στιγμή. Όπως και ότι είσαι ικανός να ξεπεράσεις όποια εμπόδια βρεις στο δρόμο σου.

Αλλά είναι σημαντικό να κάνεις ένα πολύ απλό πράγμα: Απλά ξεκίνα. Με όλες σου τις δυνάμεις.

Η πραγματική ανάπτυξη έρχεται έξω από την ζώνη άνεσης, όταν η υποχώρηση δεν είναι πια επιλογή. Σίγουρα όταν ξεκινήσεις, θα βρεθείς και σε κάποια θέση που θα πρέπει να ξεπεράσεις εμπόδια ή θα νιώσεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να ανταπεξέλθεις.

Όταν όμως έχεις πλήρως επενδύσει σε αυτό που θες να κάνεις και είσαι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα, σταματάς να ξοδεύεις χρόνο. Βρίσκεις δυνάμεις και όρεξη που δεν ήξερες καν ότι είχες. Και όχι μόνο…

Γίνεσαι πιο χαρούμενος και δημιουργικός μέσα από όλο αυτό. Ότι κι αν κάνεις στη ζωή ξαφνικά γίνεται σχετικό με τον στόχο που κυνηγάς και βλέπεις να εμφανίζονται ευκαιρίες από εκεί που δεν το περίμενες.

Αναμφίβολα θα έρθουν και στιγμές που θα παλέψεις με τους φόβους σου και θα αντιμετωπίσεις και δύσκολες στιγμές. Καθένας που έχει επιτύχει οτιδήποτε έχει περάσει και από κάτι τέτοιο. Όμως μέσα από αυτό τον αγώνα θα σφυρηλατήσεις τον χαρακτήρα σου και θα ανακαλύψεις ικανότητες που δεν ήξερες καν ότι είχες.

Χρειάζεται πρώτα από όλα να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, την ικανότητα σου να μαθαίνεις, να ξεπερνάς εμπόδια, να επιτυγχάνεις στόχους και να πιστεύεις στο όνειρό σου. Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου στο άγνωστο, όταν επενδύεις χρόνο και κόπο στο όνειρό σου, τότε παθιάζεσαι με αυτό.

Και κερδίζεις και την προσοχή των γύρω σου. Βλέπεις, οι άνθρωποι έλκονται με φυσικό τρόπο από όσους λειτουργούν τολμηρά, από όσους παίρνουν ρίσκα και κινούνται προς το όραμά τους. Όταν είσαι ο ηγέτης της ζωή σου και του ονείρου σου, νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο της κατεύθυνσης στην οποία κινείσαι και πας την αυτοπεποίθησή σου σε επίπεδα που δεν έχεις ξανανιώσει πιο πριν, κάτι που θα σε βοηθήσει να κάνεις ακόμα πιο φιλόδοξες κινήσεις.

Δεν αφήνεις πια τη ζωή απλά να σου συμβαίνει, αλλά αποκτάς ενεργό ρόλο σε αυτήν και κινείς τα πράγματα.

Αρκεί να θυμάσαι ότι για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει απλά να ξεκινήσεις!

 

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!