6 Λόγοι να Τολμάς τα Όνειρα σου - Purpose Συμβουλευτική

6 Λόγοι να Τολμάς τα Όνειρα σου

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Όταν τολμάς τα όνειρα σου, παίρνεις ενεργό ρόλο στη ζωή σου.

Είσαι παρών και επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώσει τα πράγματα όπως ακριβώς συμβαίνουν. Αν κάνεις συνειδητή προσπάθεια να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις, θα έχεις πιο πλούσια εμπειρία ζωής.

Παρακάτω υπάρχουν 6 λόγοι που θα σε πείσουν να τολμάς τα όνειρα σου και να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

#1 Ζήσε και μη μετανιώνεις για τίποτα

Υπάρχουν πολλές εμπειρίες στη ζωή που δεν μπορείς να τις βιώσεις πολύ συχνά. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βιώνουν τέτοιες εμπειρίες στη ζωή τους. Η ζωή σου και οι εμπειρίες που συγκεντρώνεις δεν είναι λιγότερο πολύτιμες.

Το χειρότερο πράγμα είναι να φτάσεις κοντά στο τέλος της ζωής σου και να συνειδητοποιήσεις τότε ότι δεν έζησες την ζωή σου στο έπακρο. Πρέπει πρώτα να εκτιμήσεις το δώρο της ζωής, να αναγνωρίσεις την αξία της και να τολμάς τα όνειρα σου όποια και να είναι αυτά.

#2 Να τολμάς τα όνειρα σου και να δίνεις έμπνευση σε άλλους

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το όνειρο σου, όποιο κι αν είναι αυτό παραβλέποντας τις δυσκολίες και αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια, γίνεσαι το ζωντανό παράδειγμα πώς όλα είναι εφικτά. Δίνεις έμπνευση σε όσους  παρακολουθούν την πορεία σου να κάνουν το ίδιο, να σηκωθούν από τον καναπέ και να αδράξουν τη ζωή.

Δώσε δύναμη κι άντλησε δύναμη από αυτούς γιατί τη ζωή αξίζει να την κατακτάς κι όχι απλά να την παρακολουθείς από μακριά σαν απλός παρατηρητής. Γίνε ο πρωταγωνιστής και όχι ο κομπάρσος στην πιο σημαντική παράσταση που έχεις δει και βιώσει ποτέ, δηλαδή της ζωής σου.

#3 Αν τολμάς τα όνειρα σου, λαμβάνεις μεγαλύτερη ανταμοιβή

Όσοι είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκο στη ζωή, θα ανταμειφθούν και καλύτερα. Για παράδειγμα, σκέψου τη διαφορά μεταξύ κάποιου που ανοίγει το δικό του δικηγορικό γραφείο και κάποιου που επιλέγει να είναι δικηγόρος του δημοσίου.

Ουσιαστικά κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά αυτός που είναι δικηγόρος στο δημόσιο δεν ρισκάρει. Θα λαμβάνει ένα σταθερό μισθό κάθε μήνα, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εργασίας που εκτελεί.

Αντίθετα, κάποιος που έχει δικό του δικηγορικό γραφείο έχει τη δυνατότητα να κερδίσει απεριόριστο ποσό εισοδήματος. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μην κερδίσει και τίποτα.

Επομένως, αν τολμάς τα όνειρα σου, μπορείς να κατανοήσεις ότι υπάρχει κίνδυνος που σχετίζεται με τις αποφάσεις σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με το κυνήγι των ονείρων τους, επειδή δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με την πιθανότητα να χάσουν τα πάντα. Πως μπορούμε να κάνουμε την δουλειά των ονείρων μας πραγματικότητα; τολμάς τα όνειρα σου

#4 Βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου

Σίγουρα αισθάνεσαι πολύ άνετα στη ζώνη ασφαλείας σου. Παρόλα αυτά, η ζώνη ασφαλείας σου είναι αυτή που μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα σου.

Για να τολμήσεις να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου, θα πρέπει να ξεπεράσεις τα προσωπικά σου όρια. Αν παραμείνεις στη ζώνη ασφαλείας σου, ο εγκέφαλος σου θα σταματήσει να μαθαίνει.

Όταν τολμάς τα όνειρα σου, ενθαρρύνεις τον εγκέφαλο σου να φανταστεί τρόπους για να πετύχεις τον στόχο σου. Υπάρχει ένα επίπεδο αβεβαιότητας που σου προκαλεί φόβο να αφήσεις τη ζώνη ασφαλείας σου και σε κάνει να ανησυχείς για το αν θα μπορέσεις να πετύχεις.

#5 Να τολμάς τα όνειρα σου και να μην εφησυχάζεις

Η αλήθεια είναι ότι το να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρα σου δεν θα αρέσει σε όλους τους ανθρώπους γύρω σου και δεν θα χαρούν όλοι με τη χαρά σου. Η επιτυχία θα δοκιμάσει τις σχέσεις σου με τους φίλους και την οικογένεια σου. Ενδεχομένως, να νιώσεις τον πειρασμό να περιορίσεις τον εαυτό σου και να μην τολμάς τα όνειρα σου.

Μην πέσεις στην παγίδα να παραιτηθείς εντελώς, επειδή ο περίγυρος σου δεν το κάνει. Μην σταματήσεις να κυνηγάς τα όνειρα σου για κανένα λόγο. Μπορεί αργότερα να είσαι η αφορμή που θα το κάνουν οι φίλοι και η οικογένεια σου.

Θες να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#6 Μην αφήσεις τον φόβο να σε σταματήσει

Υπάρχουν δύο επιλογές στη ζωή. Είτε να ζεις μια ζωή με φόβο, είτε μια ζωή με όνειρα. Όταν τολμάς τα όνειρα σου, ζεις αναμφίβολα μια ζωή βασισμένη σε αυτά.

Τα όνειρα σου βρίσκονται σε αυτή τη φωνή μέσα σου που σε παροτρύνει να κάνεις όλα εκείνα τα καταπληκτικά πράγματα που επιθυμείς και μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι έχουν και μια άλλη φωνή στο κεφάλι τους που τους λέει όλους τους λόγους που δεν μπορούν να ζήσουν τη ζωή των ονείρων τους. Αυτή η φωνή σου υπενθυμίζει συνεχώς όλα τα λάθη σου και όλους τους λόγους που δεν μπορείς να πετύχεις.

Χρησιμοποίησε τον φόβο προς όφελος σου. Μην σκέφτεσαι μήπως απογοητεύσεις κάποιον, αλλά να φοβάσαι το ενδεχόμενο να απογοητεύσεις τον εαυτό σου. Σταμάτα να σκέφτεσαι τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν και επικεντρώσου στα θετικά.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!