Οι 3 Τύποι Ανθρώπων στη ζωή σου - Purpose Συμβουλευτική

Οι 3 Τύποι Ανθρώπων στη ζωή σου

 
 

By Γιώργος Παλαιός | Προσωπική Ανάπτυξη

Το έχεις ακούσει πολλές φορές, είναι σχεδόν κοινότυπο: Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους περνάς μαζί τον περισσότερο χρόνο.

Γιατί; Μα επειδή, όταν περνάς πολύ χρόνο με κάποιον αντιγράφεις από τα χούγια του, τις συνήθειές του και χρωματίζεις τον εαυτό σου και με τα χρώματα με τα οποία σε βλέπει αυτός.

Όμως θέλω να το πάω κάπου αλλού, οπότε ας το αναλύσουμε λίγο.

Φέρε στο νου σου τους ανθρώπους με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο, από πλευράς:

  • Εργασιακής
  • Οικογενειακής
  • Φιλικής / Κοινωνικής

Ωραία, τώρα σκέψου αυτοί οι παραπάνω άνθρωποι με ποια εκδοχή του εαυτού σου σχετίζονται. Γιατί, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές σου.

Ο Παλιός Εαυτός σου

Κάποιοι από τους κοντινούς σου προσκολλώνται σε μια αρχαία εκδοχή του ποιος ήσουν κάποτε. Πιθανότητα είναι και αυτοί κολλημένοι στο παρελθόν, και δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτό που έχεις γίνει. Η πρόοδός σου τους απειλεί γιατί αυτή σημαίνει ότι τους αφήνεις πίσω, εσύ προχωράς και αυτοί μένουν στάσιμοι. Αν αντίθετα μείνεις εκεί που ήσουν, τότε δεν διαταράσσονται οι δυναμικές και τότε (κατ’ αυτούς) είναι όλα «καλά», όπως παλιά.

Οι 3 Τύποι Ανθρώπων στη ζωή σου

Ο Σημερινός Εαυτός σου

Υπάρχουν και αυτοί που σε βλέπουν όπως είσαι σήμερα με τον τρέχοντα τίτλο σου, την οικογενειακή σου κατάσταση, τις οικονομικές δυνατότητες κλπ. Και υποστηρίζουν αυτή την εκδοχή σου. Νιώθουν άνετα με την πρόοδό σου, όσο αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη, έντονη και ξαφνική. Η μεγάλη αλλαγή πολύ γρήγορα τους τρομάζει, καθώς κι αυτοί επίσης φοβούνται μη μείνουν πίσω.

Ο Βελτιωμένος Εαυτός σου

Υπάρχει και το σπάνιο είδος ανθρώπων που βλέπει πέρα από την σημερινή κατάστασή σου, τα καλά σου και τους περιορισμούς σου, και απευθύνεται στην ανώτερη και βελτιωμένη εκδοχή σου, αυτού που είσαι και που μπορείς να γίνεις. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως τα έχουν ήδη καλά με τον εαυτό τους και γι αυτό μπορούν να αναγνωρίζουν τα καλά των άλλων.

Εσύ με τι τύπους ανθρώπων περνάς τον περισσότερο χρόνο;

Προσωπικά, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόοδό μας είναι το ποσοστό του δεύτερου τύπου ανθρώπων που «κουβαλάμε» μαζί μας (σχεδόν κυριολεκτικά πολλές φορές).

Ενώ οι άνθρωποι που απευθύνονται στον τωρινό εαυτό μας, έχουν καλές προθέσεις και η στήριξή τους μας ανακουφίζει, όταν γίνονται η κύρια επιρροή στη ζωή μας, πρακτικά μας αλυσοδένουν στην τωρινή κατάστασή μας. Και το μέγεθος και η ταχύτητα της προόδου μας μειώνονται.

Για αυτό, η εξέλιξή μας συνδέεται ευθέως με το ποσοστό των ανθρώπων στη ζωή μας που μιλούν απευθείας στην Βελτιωμένη Εκδοχή μας.

Πρόκειται για αυτούς τους ανθρώπους που σε έχουν ψηλά ακόμα κι όταν ο ίδιος δεν βλέπεις έτσι τον εαυτό σου.

Είναι αυτοί που καταρρίπτουν κάθε μία από τις δικαιολογίες που εφευρίσκεις για να κρυφτείς.

Είναι αυτοί που σε πιέζουν να ξεπεράσεις τα όρια σου και όσα θεωρείς ο ίδιος ότι είναι πιθανά.

Είναι αυτοί που βλέπουν τον Πραγματικό Εαυτό σου.

Όχι αυτό που ήσουν, όχι αυτό που είσαι τώρα, αλλά Εσένα.

Και μια πρό(σ)κληση

Και είναι ώρα να σου θέσω μία πρόκληση (άλλωστε τα πράγματα είναι ωραία όταν ζορίζουν κάπως)

Βήμα #1: Σκέψου λίγο και αναγνώρισε ποιοι άνθρωποι στη ζωή σου ανήκουν και ποιοι όχι στην Τρίτη κατηγορία, αυτοί που σχετίζονται με την Βέλτιστη Εκδοχή του εαυτού σου.

Βήμα #2: Βρες τρόπους να δημιουργήσεις / γνωρίσεις / σχετιστείς με περισσότερους ανθρώπους της τρίτης κατηγορίας.

Ο Καλύτερος Εαυτός σου σε περιμένει. 

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!