Οι Λόγοι που αποτυγχάνεις να Πετύχεις τους Στόχους σου - Purpose Συμβουλευτική

Οι Λόγοι που αποτυγχάνεις να Πετύχεις τους Στόχους σου

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Το να πετύχεις τους στόχους σου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το να θέσεις έναν στόχο είναι το εύκολο κομμάτι. Στη συνέχεια πρέπει να εντοπίσεις τις ιδιαιτερότητες του στόχου, να αναπτύξεις ένα σχέδιο δράσης και να το υλοποιήσεις. Σίγουρα δεν θα είναι τόσο απλή και εύκολη η διαδικασία. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.

Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

1. Εστιάζεις στην προσπάθεια και όχι στην ανταμοιβή για να πετύχεις τους στόχους σου

Η σκέψη για το τελικό αποτέλεσμα για την επίτευξη ενός στόχου είναι συναρπαστική. Αν εστιάσεις στο τελικό αποτέλεσμα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις με ενέργεια και κίνητρο στην αρχή.

Παρόλο που στην αρχή θα εστιάσεις στο τελικό αποτέλεσμα μπορεί στην συνέχεια να εστιάσεις στην προσπάθεια δηλαδή στην σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να ανταμειφθείς στο τέλος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσπαθήσεις να εστιάσεις ξανά στο τελικό αποτέλεσμα και θα σου δώσει ώθηση να προχωρήσεις.

2. Οι στόχοι είναι απροσδιόριστοι και μη ρεαλιστικοί

Όταν θέτεις τους στόχους που θες να πετύχεις θα πρέπει αρχικά να τους προσδιορίσεις και να είσαι σίγουρος ότι είναι ρεαλιστικοί και μπορούν να επιτευχθούν, διότι μετά μιλάμε για φαντασιώσεις και όχι για πραγματικούς στόχους.

Αν οι στόχοι σου είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθούν άμεσα, μπορείς να θέσεις μικρότερους στόχους μέσα σε αυτούς. Για παράδειγμα, αν θες να χάσεις 20 κιλά σίγουρα δεν γίνεται να τα χάσεις από την μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορείς να έχεις στόχο το ένα κιλό το μήνα. Έτσι μέσα σε ενάμιση χρόνο περίπου θα πετύχεις τον στόχο των 20 κιλών.

3. Έχεις πολλούς διαφορετικούς στόχους

Το να έχεις πολλούς στόχους ταυτόχρονα δεν είναι κακό. Ωστόσο, το να έχεις τόσους πολλούς στόχους που τίποτα δεν παίρνει ποτέ προτεραιότητα θα αποφέρει άσχημα αποτελέσματα. Αν αισθάνεσαι ότι δεν φέρνεις κάτι εις πέρας ή δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ποια πράγματα είναι πρώτη προτεραιότητα σου, τότε πιθανότατα να έχεις θέσει πάρα πολλούς στόχους ταυτόχρονα.

Σε πολλούς από εμάς μας αρέσει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, αλλά η επιστήμη λέει το αντίθετο. Μην υπερφορτώνεις τον εαυτό σου, μάθε να βάζεις προτεραιότητες και θα πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα.

4. Ο κακός προγραμματισμός θα καταστρέψει τις προσπάθειες σου να πετύχεις τους στόχους σου

Σχεδόν κάθε στόχος θα απαιτήσει τουλάχιστον κάποιο προγραμματισμό και άλλοι φυσικά θα χρειαστούν πιο εκτεταμένο προγραμματισμό. Αν παραμελήσεις να επεξεργαστείς τα βήματα για το πώς να φτάσεις πραγματικά από το σημείο Α στο σημείο Β, πολύ πιθανό να μην φτάσεις ποτέ στο σημείο Β.

Ο σωστός προγραμματισμός θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου βήμα-βήμα και πιο μεθοδικά.

5. Χάνεις τον πραγματικό λόγο που θες να πετύχεις τους στόχους σου

Όταν θέτεις στόχους υπάρχει ένα «γιατί» πίσω από κάθε στόχο που θες να πετύχεις. Είναι εύκολο να χάσεις την εστίαση του παράγοντα «γιατί» όταν πρόκειται να εργαστείς προς έναν στόχο, και αυτό μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο σου. Προσπάθησε να μην ξεχνάς τον λόγο που έθεσες έναν στόχο και γιατί θες να τον πετύχεις. Οι Λόγοι που αποτυγχάνεις να Πετύχεις τους Στόχους σου

6. Οι δικαιολογίες σε εμποδίζουν από το να πετύχεις τους στόχους σου

Όλοι βρίσκουν δικαιολογίες κατά καιρούς. Οι δικαιολογίες σε κρατάνε πίσω από το να προσπαθήσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Επίσης οι δικαιολογίες είναι μια ευκολία όταν πρόκειται για την εγκατάλειψη ενός στόχου και μπορούν να εκτροχιάσουν κάθε στόχο που επιχειρείς.

Ακόμα και αν αποτύχεις να πετύχεις ένα στόχο οι δικαιολογίες που θα πεις στον εαυτό σου για αυτή την αποτυχία δεν θα σε αφήσουν να προχωρήσεις παρακάτω και να προσπαθήσεις πάλι.

7. Ο φόβος της αποτυχίας

Η μη επίτευξη ενός στόχου λόγω του φόβου της αποτυχίας είναι μια ανασφάλεια που μπορεί να σε κρατήσει πίσω στη ζωή. Κανείς δεν θέλει να αποτύχει και ο φόβος της αποτυχίας πηγάζει συχνά από την ανάγκη για τελειομανία.

Δεν μπορείς να περάσεις όλη σου τη ζωή σου αποφεύγοντας να πάρεις οποιοδήποτε ρίσκο. Αν καταλάβεις γιατί φοβάσαι την αποτυχία, θα μάθεις να ξεπερνάς αυτό τον φόβο και να μην τον αφήνεις να σαμποτάρει τους στόχους σου.

Θες να πετύχεις όλους τους στόχους σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

8. Αποτυχία πρόβλεψης πιθανών εμποδίων

Έχεις θέσει ένα στόχο και έχεις και ένα πολύ καλό σχέδιο για τον πετύχεις. Παρόλα αυτά, δεν θα είναι όλα τόσο ρόδινα. Προβλήματα μπορούν να προκύψουν και εμπόδια που θα καθυστερήσουν το έργο σου.

Δεν πρέπει να ζεις σε μια ουτοπία πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα και εμπόδιο προκύψει στον δρόμο σου για την επίτευξη ενός στόχου. Και φυσικά, θα βοηθούσε να έχεις και ένα plan b σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά με το αρχικό σου πλάνο.

9. Δεν υπάρχει καθορισμένη προθεσμία

Είτε θες να μάθεις μια νέα δεξιότητα, είτε να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση, όρισε μια προθεσμία για τον εαυτό σου και κατάγραψε την.

Έχεις 42% περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου αν τους γράψεις και αν δεν τους βάλεις προθεσμία, δεν πρόκειται να συμβούν.

10. Επιτρέπεις σε άλλους να αμφιβάλλουν για εσένα και τον στόχο σου

Όσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος, τόσο περισσότερα άτομα μπορεί να έχουν αμφιβολίες ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να τον πετύχεις. Μην αφήνεις αυτούς τους ανθρώπους να σε επηρεάζουν και μην τους ακούς διότι μπορεί να γίνουν ο λόγος που θα αποτύχεις και δεν θα πετύχεις τους στόχους.

Πάντα θα υπάρχουν επικριτές και άνθρωποι που δεν θέλουν απαραίτητα το καλό σου και ούτε θα χαρούν με την χαρά σου διότι σε ζηλεύουν. Χρησιμοποίησε όλη αυτή την αρνητική ενέργεια για καλό δικό σου και πείσμωσε ακόμα περισσότερο.

11. Η αναβλητικότητα καθυστερεί τους στόχους σου

Η αναβλητικότητα είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους που αποτυγχάνεις να πετύχεις τους στόχους σου. Πολλές φορές έχεις πει στον εαυτό σου ότι θα ξεκινήσεις αύριο και το αύριο δεν έρχεται ποτέ και χάνεις το κίνητρο σου. Αν καταφέρεις να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα σου τότε θα έχεις τεράστιο βήμα για την επίτευξη των στόχων σου.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!