Δώσε ώθηση στον εαυτό σου για να αλλάξεις τη ζωή σου! - Purpose Συμβουλευτική

Δώσε ώθηση στον εαυτό σου για να αλλάξεις τη ζωή σου!

By Βασίλης Καραγιαννόπουλος | Προσωπική Ανάπτυξη

Βρες ποια είναι η κινητήριος δύναμή σου και τι σου δίνει ώθηση.

Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό που λέει «Κάθε αρχή και δύσκολη». Για πολύ κόσμο αυτή είναι μία πραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, και ίσως είσαι ένας από αυτούς, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο ξεκίνημα κάθε δραστηριότητας τους.

Υπάρχουν κάποια απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις έτσι ώστε να δώσεις στον εαυτό σου την ώθηση που χρειάζεσαι, για να ξεφύγεις από την «βαρύτητα» της απραξίας.

Βήμα πρώτο: Φτιάξε την διάθεση σου

Η ψυχολογία παίζει πρωταρχικό ρόλο σε οτιδήποτε καινούριο θες να κάνεις. Βασικά παίζει ρόλο σε οτιδήποτε κι αν κάνεις. Έτσι, αν θες να ξεκινήσεις κάτι και να σου πάει καλά, είναι σημαντικό να έχεις καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά. Για αρχή λοιπόν, πρέπει να ανεβάσεις την ψυχολογία σου με κάθε τρόπο γιατί θα σου δώσει μεγάλη ώθηση.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις με πολλούς τρόπους. Αρχικά, μπορείς να κάνεις ασκήσεις αναπνοών, έτσι ώστε να διεγείρεις το σύστημα σου. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να εστιάσεις την προσοχή σου. Απόφυγε τις περισπάσεις, τους περιττούς ήχους και οτιδήποτε μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή.

Έχεις κάποια μουσική που σε ανεβάζει; Κάποια ρουτίνα που σου φτιάχνει το κέφι; Τότε κάνε την! Κάνε ότι μπορείς για να ανεβάσεις την διάθεση σου και να δώσεις ώθηση στον εαυτό σου.

Βήμα δεύτερο: Βρες τι σε παθιάζει

Σε αυτό το στάδιο, είναι απαραίτητο να συγκεντρώσεις τις δυνάμεις σου. Οτιδήποτε σε παθιάζει θα σου δώσει ώθηση. Τι σου αρέσει να κάνεις; Τι δεν σου αρέσει; Τι αγαπάς και τι θες πραγματικά;

Όλα όσα υπάρχουν εκεί έξω που σε ανεβάζουν και σε σπρώχνουν να πας μπροστά, εδώ πρέπει να τα μαζέψεις και να τα βάλεις να δουλέψουν για εσένα. Κάθε θετική σκέψη που κάνεις και κάθε χαρούμενη στιγμή που έχεις βιώσει στο παρελθόν, θα σου δώσει την δύναμη που χρειάζεσαι για να εκτοξευτείς παρακάτω.

Βήμα τρίτο: Παίρνοντας την απόφαση

Όλη η διαδικασία που αναφέρουμε παραπάνω, απαιτεί κάποιον χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, κάνεις ότι μπορείς για να «φορτίσεις» θετικά το σώμα και το μυαλό σου.

Κανονικά θα πρέπει να αισθάνεσαι τη διάθεσή σου να αυξάνεται. Μία δυναμική που χτίζεται με κάθε σκέψη και πράξη σου. Όλο αυτό θα πρέπει να σε οδηγήσει σε εκείνη την στιγμή της εκτόνωσης.Δώσε ώθηση στον εαυτό σου για να αλλάξεις τη ζωή σου!

Βήμα τέταρτο: Δράση!

Έχει έρθει η ώρα για δράση λοιπόν. Έχοντας μαζέψει όλες τις δυνάμεις σου, είσαι έτοιμος να εκτονώσεις όλη αυτή την ορμή. Καλό θα είναι όμως, να το κάνεις με ένα παραγωγικό τρόπο.

Πολλοί την πατάνε σε αυτό το στάδιο και καταλήγουν να περιφέρονται άσκοπα, χωρίς πλάνο ή σχέδιο. Οπότε είναι απαραίτητο να έχεις ένα καλό πλάνο για το πώς θα λειτουργήσεις. Αυτή είναι η πρώτη σου κίνηση.

Η δεύτερη είναι να βρεις κάποιον που έχει ήδη κάνει αυτό που επιχειρείς να κάνεις κι εσύ και να τον μιμηθείς. Εκτός κι αν σκοπεύεις να εφεύρεις κάτι νέο, δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε καινοτομίες, ειδικά σε αυτό το στάδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ήδη δοκιμάσει και απορρίψει πολλές πρακτικές, οπότε αντί να κάνεις τα ίδια λάθη, είναι προτιμότερο να εφαρμόσεις τις ήδη πετυχημένες πρακτικές.

Θες να μάθεις τις καλύτερες τακτικές για να δώσεις ώθηση στον εαυτό σου; Δες εδώ

Βήμα πέμπτο: Φέρσου έξυπνα και με ειλικρίνεια

Σε αυτό το στάδιο έχεις ξεκινήσει να εφαρμόζεις μεθόδους και στρατηγικές. Έχεις κάνει την αρχή και πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο μπροστά. Εδώ είναι ένα καλό σημείο για να κάνεις μία παύση και να αξιολογήσεις την στρατηγική σου. Τι αποδίδει; Τι δεν αποδίδει; Τι χρειάζεται ενίσχυση και τι μπορείς να αφαιρέσεις τελείως;

Κάνε ελέγχους και μετρήσεις όσο πιο συχνά μπορείς. Βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο στάδιο και είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι προσπάθειες σου. Ενίσχυσε ότι αποδίδει, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό και κάνε νέες κινήσεις έτσι ώστε να μην κάνεις «κοιλιά».

Κάτι τελευταίο που θα χρειαστεί να ελέγξεις εδώ, είναι το αν σε αυτό το στάδιο παίρνεις την συναισθηματική επιβράβευση που θες. Ότι συμβαίνει, σου προσφέρει χαρά; Αισθάνεσαι γεμάτος και ικανοποιημένος; Αν το χαμόγελο δεν ξεκολλάει από το πρόσωπο σου και η όρεξη σου είναι αμείωτη, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, να θυμάσαι ότι οτιδήποτε κάνεις το κάνεις για εσένα. Αγνόησε οτιδήποτε και οποιονδήποτε θέλει να σε κρατήσει πίσω και δεν πιστεύει σε εσένα. Έχε πίστη, όρεξη και θα βρεις τον δρόμο σου.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!