Έχεις αρκετή πειθαρχία για να πετύχεις τους στόχους σου; - Purpose Συμβουλευτική

Έχεις αρκετή πειθαρχία για να πετύχεις τους στόχους σου;

By Ευγενία Λαζάρου | Προσωπική Ανάπτυξη

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητάμε τη μαγική συνταγή για την επιτυχία και την πειθαρχία ή διαβάζουμε βιογραφίες επιτυχημένων και διάσημων ανθρώπων για να ανακαλύψουμε τι έκαναν εκείνοι ώστε να το κάνουμε και εμείς.

Και δεν είναι λίγες οι φορές, που με τα απογοήτευσης μας, συνειδητοποιούμε πως οι συμβουλές που λειτουργούν για κάποιους, για κάποιους άλλους δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που μας κρατά πολλές φορές μακριά από τους στόχους μας και την επιτυχία;

 

Συχνά, ψάχνουμε τις απαντήσεις σε βιβλία που φανερώνουν καλά κρυμμένα μυστικά και συμβουλές, ή απλά τα ρίχνουμε όλα στην τύχη. Η απάντηση όμως είναι πιο απλή, και πολλές φορές υποτιμημένη.

Η απάντηση δεν είναι άλλη από την πειθαρχία. Η έλλειψη πειθαρχίας, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που κάποιος αποτυγχάνει να εκπληρώσει τους στόχους του.

Η πειθαρχία είναι μια από τις συνήθειες που είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν, αλλά προσφέρουν τα μέγιστα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες κάθε χώρου την διαθέτουν. Και ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον, η πειθαρχεία είναι ένα προσόν που εκτιμάται ιδιαιτέρως και που κάνει την διαφορά.

Πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει πειθαρχία

Το να αποκτήσει κανείς πειθαρχία στη ζωή του μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κατακτηθεί, αλλά αυτή η αλλαγή στην στάση ζωής, ανταποδίδει για ολόκληρη την ζωή του. Μερικά απλά βήματα για να έρθει κάποιος, πιο κοντά στην επίτευξη της πειθαρχίας είναι τα εξής:

#1. Διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση

Η διατήρηση ενός υγιούς σώματος, η σωστή διατροφή και η τακτική ενυδάτωση παίζουν και σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο. Όταν κάποιος τρέφεται σωστά, όχι μόνο ο εγκέφαλος του λειτουργεί καλύτερα, αλλά και τα επίπεδα ενέργειας του είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μένει συγκεντρωμένος στον στόχο του.

#2. Επαρκής ξεκούραση

Ένα ακόμα στοιχείο που διατηρεί και το σώμα και το πνεύμα σε καλή κατάσταση αλλά και τα επίπεδα ενέργειας και παραγωγικότητας σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν γίνεται κάποιος να επιτύχει πειθαρχία, εάν το σώμα και το πνεύμα του δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πλέον, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μας βοηθούν να έχουμε πιο ποιοτικό ύπνο, και κατά συνέπεια πιο ποιοτική ζωή.

Έχεις αρκετή πειθαρχία για να πετύχεις τους στόχους σου;

#3. Δέσμευση

Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας και να γίνουμε πιο πειθαρχημένοι, πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτούς. Η πειθαρχία είναι ένας τρόπος ζωής και αφορά το πόσο δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε και να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στον ίδιο μας τον εαυτό. Οπότε, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη, ότι πρέπει να δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας. Αυτή η δέσμευση αφορά ένα μεγάλο φάσμα της καθημερινότητας μας, από προσωπικούς στόχους μέχρι συμπεριφορές και συναισθήματα.

#4. Συγκέντρωση

Για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτούς και να μην αφήνουμε διάφορους αντιπερισπασμούς να μας απομακρύνουν. Μια καλή τεχνική είναι κάθε μέρα να οραματιζόμαστε τον εαυτό μας στην θέση-κατάσταση που θέλουμε να φτάσουμε. Αυτή η τεχνική μας κρατά συγκεντρωμένους και μας φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία.

#5. Σωστές προτεραιότητες

Σε ένα κόσμο γεμάτο περισπασμούς, όποιος θέλει να πετύχει, πρέπει να είναι σε θέση να βάζει προτεραιότητες. Εάν κάθε μέρα ολοκληρώνουμε τις πιο σημαντικές και αγχωτικές εργασίες πρώτες, τότε την υπόλοιπη μέρα μπορούμε να ασχοληθούμε με πιο ευχάριστες εργασίες και σημαντικές για εμάς και να αυξήσουμε με αυτό τον τρόπο την παραγωγικότητα μας.

#6. Πράξη

Όταν προσπαθούμε να κάνουμε μια αλλαγή ή να υιοθετήσουμε μια καινούργια συνήθεια, εάν δεν κάνουμε πράξη αυτές τις σκέψεις, δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα ποτέ.

Οι καθημερινές πράξεις είναι αυτές που θα κάνουν την αλλαγή. Με δικαιολογίες και αναβλητικότητα απλά μεταφέρουμε τις εργασίες και την επιτυχία μας για κάποια στιγμή στο μέλλον ή και ποτέ.

#7. Επιβράβευση

Ακόμα και τα πιο πειθαρχημένα άτομα, χρησιμοποιούν την επιβράβευση για να καταφέρουν να μείνουν προσηλωμένα 100% στους στόχους τους. Όταν ξέρουμε πως θα επιβραβευτούμε για την σκληρή δουλειά και τον κόπο μας, έχουμε ένα ακόμα κίνητρο για να πετύχουμε.

Μπορεί η πειθαρχεία να μην είναι και η πιο εύκολη συνήθεια να υιοθετήσει κανείς, όμως τα οφέλη που προκύπτουν για αυτούς που τα καταφέρνουν είναι από μόνα τους μια επιτυχία. Ακόμα και οι καλύτερες συμβουλές και τεχνικές επίτευξης στόχων και κατάκτησης της επιτυχίας, δεν έχουν καμία βάση εάν το άτομο που τις εφαρμόζει δεν τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει στον εαυτό του. Για αυτό τον λόγο, απαιτούνται στοιχεία όπως η αυτογνωσία, η απόφαση και η πράξη!

 

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!