Μην Αφήσεις την Δουλειά να γίνει Προτεραιότητα - Purpose Συμβουλευτική

Μην Αφήσεις την Δουλειά να γίνει Προτεραιότητα

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Στην σύγχρονη εποχή, είναι ολοένα και πιο δύσκολο να μην αφήσεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα σου.

Η τεχνολογία απλοποιεί τη ζωή και ανοίγει νέες ευκαιρίες, αλλά δεν μειώνει τον φόρτο εργασίας μας.

Πολλοί εργαζόμενοι δυσκολεύονται να διαφοροποιήσουν τον προσωπικό χρόνο από την δουλειά ειδικά όταν οι ειδοποιήσεις από τα email συνεχίζουν και εμφανίζονται στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς μπορείς να το σταματήσεις αυτό; Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να μην αφήνεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα σου και να αφοσιώνεσαι στον χρόνο που περνάς με την οικογένεια σου.

1. Απενεργοποίησε τις κινητές σου συσκευές

Η πίεση και ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος, γεγονός που καθιστά δελεαστικό να συνεχίσεις να εργάζεσαι πολύ μετά το τέλος του κανονικού σου ωραρίου. Και φυσικά οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για αυτές τις υπερωρίες.

Η συνεχής εργασία μπορεί να γίνει πολύ επιβλαβής για την υγεία σου. Επομένως, πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να ανασυνταχτείς. Αυτό θα σε κάνει πιο αποτελεσματικό και στη δουλειά σου.

Όποτε όταν γυρνάς σπίτι φρόντισε να απενεργοποιείς τις συσκευές σου και να αποστασιοποιείσαι από την δουλειά. Πέρνα χρόνο με την οικογένεια σου, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και χαλάρωσε.

2. Ζήτα ευέλικτο ωράριο εργασίας και μην αφήσεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα σου

Το να μπορείς να αλλάξεις το ωράριο εργασίας σου είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να σε επηρεάσει μόνο θετικά. Για παράδειγμα, μπορεί να θελήσεις να ξεκινήσεις δουλειά νωρίτερα ή αργότερα.

Μίλησε με τον προϊστάμενο σου για να δείτε αν αυτό είναι δυνατό. Αυτό μπορεί να σου ανοίξει καινούριες ευκαιρίες και επιπλέον θα μπορείς να περνάς περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

3. Ακολούθησε νέα καριέρα

Αν δεν είναι εφικτό να εργάζεσαι με ευέλικτο ωράριο, τότε μια αλλαγή στην επαγγελματική καριέρα θα ήταν σίγουρα μια αποτελεσματική λύση.

Υπάρχουν άπειρες νέες ευκαιρίες διαθέσιμες για εσένα εκεί έξω. Αν ψάχνεις ενεργά για το νέο σου επαγγελματικό βήμα, μπορεί να ανοίξει ένας καινούριος κόσμος για εσένα.

Άλλωστε, πολλές σύγχρονες επιχειρήσεις προσπαθούν ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το επόμενο βήμα σου θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε μια καλύτερη δουλειά, καθώς και να περνάς περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου και την οικογένεια σου.

4. Δούλεψε εξ αποστάσεως για να μην αφήσεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα

Θα μπορούσες να βελτιώσεις δραστικά την ισορροπία της επαγγελματικής σου καριέρας αν εργαζόσουν εξ αποστάσεως. Δυστυχώς δεν προσφέρεται αυτή η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις. Αλλά αν η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι μπορεί να σου δώσει αυτή την δυνατότητα, τότε θα πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Πως να μην Αφήσεις την Δουλειά να γίνει Προτεραιότητα σου

5. Προσπάθησε να χαλαρώσεις προτού επιστρέψεις στο σπίτι

Αν επιστρέφεις από την δουλειά αγχωμένος, κουρασμένος και άκεφος, αυτό θα μπορούσε να έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στον περίγυρο σου. Επομένως, φρόντισε να χαλαρώσεις εντελώς πριν γυρίσεις στο σπίτι ή πριν να συναντήσεις τους φίλους σου.

Ενδεχομένως να σε βοηθούσε να πας γυμναστήριο ή να κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά σου, προκειμένου να εκτονωθείς και να νιώσεις καλύτερα. Είναι σημαντικό να αφήνεις την δουλειά πίσω και να αποφορτίζεσαι από την πίεση και το άγχος όλης της ημέρας.

6. Οργάνωσε μια σπέσιαλ βραδιά

Για τους περισσότερους εργαζόμενους η Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος της εβδομάδας. Είναι η μέρα που περιμένουν όλοι οι εργαζόμενοι και την εκτιμούν. Έτσι, θα μπορούσες να οργανώνεις κάθε Παρασκευή βράδυ κάτι ξεχωριστό με τους φίλους ή την οικογένεια σου. Κάνε προτεραιότητα αυτή την μέρα και μην αφήνεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα σου.

Έχεις κάνει την δουλειά πρώτη σου προτεραιότητα και θες να το αλλάξεις αυτό; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

7. Συζήτησε για διαφορετικά θέματα και μην αφήσεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα

Εάν η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από την εργασία και επιθυμείς να συζητήσεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δουλειά, τότε θα πρέπει να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, όσον αφορά τα θέματα συζήτησης.

Προσπάθησε όταν επικοινωνείς με άλλα άτομα, τα όποια μόλις γνώρισες να μην επικεντρώνεσαι σε θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά τους, αλλά την προσωπική τους ζωή και πιθανότατα να βρεις κοινά σημεία και ενδιαφέροντα που σας συνδέουν. Απόφυγε συζητήσεις που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και άγχος όπως είναι το θέμα της δουλειάς.

8. Μην αφήνεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα σου και μείωσε τα επίπεδα άγχους σου

Το άγχος έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους ανθρώπους. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να καταστρέψει το ηθικό σου και να σε κάνει να νιώθεις αρνητικά συναισθήματα. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις το άγχος σου με δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και σε ηρεμούν.

Μην αφήνεις το άγχος της δουλειάς να σε κρατάει πίσω από πράγματα που σου αρέσει να κάνεις και από το να περνάς ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου.

9. Διασκέδασε περισσότερο

Προσπάθησε να κάνεις την διασκέδαση αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Μην αφήσεις την δουλειά να γίνει προτεραιότητα σου και να σε ρίξουν ψυχολογικά το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας. Εστίασε στην εύρεση καινούριων ευκαιριών.

Πέρνα περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου και διασκέδασε μαζί τους με κάθε ευκαιρία. Το να περνάς όμορφα με τους οικείους σου, θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την σχέση που έχεις μαζί τους, να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αποβάλλεις τα αρνητικά συναισθήματα που σου δημιουργούνται καθημερινά λόγω δουλειάς.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!