Πώς να μειώσεις τον Χαμένο Χρόνο των υπαλλήλων στην επιχείρηση σου - Purpose Συμβουλευτική

Πώς να μειώσεις τον Χαμένο Χρόνο των υπαλλήλων στην επιχείρηση σου

By The Purpose | Επιχειρηματική Πρωτοπορία

Αύξησε την παραγωγικότητα των υπαλλήλων σου μειώνοντας τον χαμένο χρόνο τους.

Οι υπάλληλοι βοηθούν πολύ την επιχείρησή σου καθώς συμβάλλουν στο να αναπτυχθεί αλλά και να πραγματοποιούνται πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να φτάσεις σε ένα σημείο από το οποίο να μην μπορείς να συνεχίσεις εάν δεν προσλάβεις επιπλέον προσωπικό.

Κανονικά, η βοήθεια των υπαλλήλων σου, όπως είπαμε και προηγουμένως, ωθεί την πρόοδο της επιχείρησης. Μερικές φορές όμως, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε εσένα στην περίπτωση όπου οι υπάλληλοι δεν είναι αποδοτικοί στην εργασία τους και αφήνουν πολύ χρόνο ανεκμετάλλευτο.

Αν θέλεις να αποφύγεις αυτόν τον χαμένο χρόνο και, αντίθετα, να απασχολείς μία παραγωγική ομάδα ανθρώπων, ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να το πετύχεις.

#1. Δώσε καλό παράδειγμα μέσω του εαυτού σου

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τους ωθήσεις στο να εκμεταλλεύονται όλο το χρόνο εργασίας τους, είναι εσύ ο ίδιος να είσαι πιο αποδοτικός στον εργασιακό χώρο. Ως εργοδότης τους, εσύ είσαι αυτός που θα καθορίσεις τον ρυθμό εργασίας για όλη την ομάδα. Έτσι θα πετύχεις και την ισορροπία.

Βέβαια, θα πρέπει να σιγουρευτείς για την αποδοτικότητα σου πριν ξεκινήσεις να ηγηθείς μίας ομάδας.

Βάλε υλοποιήσιμους στόχους μέσα στην ημέρα σου και καθόρισε λογικά χρονικά πλαίσια στην διάρκεια των οποίων θα πρέπει να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Περιόρισε τους περισπασμούς, ακόμα και για εσένα, και διέκοψε την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Εάν εσύ ο ίδιος δεν μπορέσεις να οργανώσεις σωστά τα πράγματα που έχεις να κάνεις μέσα στον χρόνο που σου δίνεται, μην έχεις την απαίτηση να το καταφέρουν οι υπάλληλοι σου.

Βάζοντας μία σειρά στον εαυτό σου, όταν θα είναι η ώρα να καθοδηγήσεις τους υφιστάμενους σου, θα είσαι σίγουρος για αυτά που θα πεις και θα προτείνεις, ώστε να ανέβει η παραγωγικότητα της εταιρίας.

#2. Όρισε τις προσδοκίες και τις χρονικές διορίες

 Συζήτησε με τα μέλη της ομάδας σου τις προσδοκίες που έχεις όσον αφορά τον όγκο εργασίας και βοήθησε τα να κάνουν ένα σωστό προγραμματισμό των υποχρεώσεων τους. Βέβαια, αν η ομάδα σου είναι σχετικά απόμακρη, ίσως δυσκολευτείς, καθώς θα θέλει να ορίσει μόνη της το χρονοδιάγραμμα της.

Παρόλα αυτά, μπορείς να θέσεις τις διορίες του κάθε έργου ώστε να βοηθήσεις στο να παραμείνει η ομάδα προσηλωμένη στον στόχο της.

Επίσης θα πρέπει να τους προσφέρεις αναλυτική εκπαίδευση ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται τις καθημερινές εργασίες αποτελεσματικά. Μέσω της εκπαίδευσης θα καταλάβεις και εσύ ο ίδιος ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας σου και έτσι θα μπορέσεις να έχεις πιο ρεαλιστικές προσδοκίες.

#3. Καθιέρωσε συχνές συναντήσεις ώστε να παρακολουθείς την πρόοδο τους

 Από την μία, μπορείς χρησιμοποιώντας καλύτερη εσωτερική επικοινωνία να βρίσκεσαι σε επαφή με τους υπαλλήλους ώστε να βλέπεις την καθημερινή απόδοση αλλά και να ενημερώνεσαι άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί προκύψει.

Από την άλλη βέβαια, αυτό που θα ήταν ακόμα καλύτερο είναι ο προγραμματισμός σταθερών συναντήσεων με το προσωπικό.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα μπορείτε να συζητήσετε την καθημερινή πρόοδο της επιχείρησης, να ανταλλάξετε απόψεις και να θέσετε διάφορα ζητήματα που μπορεί να βρίσκονται σε αναμονή ή που επηρεάζουν την αποδοτικότητα των υπαλλήλων.

Πολύ βασικό επίσης είναι σε αυτές τις συναντήσεις οι υφιστάμενοι σου να μπορούν να μιλήσουν μαζί σου για οτιδήποτε τους προβληματίζει. Έτσι, και εσύ από την πλευρά σου, θα μπορέσεις να τους παρέχεις ότι χρειάζονται προκειμένου να ανεβάσουν την απόδοση τους.

Αυτές οι συναντήσεις δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρες. 30 με 40 λεπτά μέσα στην εβδομάδα θα είναι αρκετά για να προσφέρουν στο προσωπικό σου την σιγουριά ότι μπορούν να βασιστούν σε εσένα και σου επιτρέπουν να τους καθοδηγήσεις.Πώς να μειώσεις τον χαμένο χρόνο των υπαλλήλων στην επιχείρηση σου

#4. Μείωσε τον χαμένο χρόνο των υπαλλήλων σου αυξάνοντας τον χρόνο των διαλειμμάτων τους

Ναι. Σωστά το διάβασες. Δίνοντας περισσότερο χρόνο για διάλειμμα στους υπαλλήλους σου είναι ένας τρόπος να αυξήσεις τον ποιοτικό χρόνο εργασίας τους και να ελαττώσεις τον χαμένο χρόνο.

Κατά μέσο όρο, το 50% των υπαλλήλων ξοδεύει τον εργασιακό του χρόνο είτε συνομιλώντας με άλλους υπαλλήλους είτε κοιτάζοντας άσχετα πράγματα στο διαδίκτυο.

Η έντονη επιθυμία να πράττουν κατά αυτό τον τρόπο ίσως είναι ένας τρόπος για να δηλώσουν ότι στην ουσία, αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι ένα καλό διάλειμμα. Έτσι, θα καθαρίσει το μυαλό τους από την έντονη δουλειά της καθημερινότητας και θα  πάρουν δυνάμεις για την συνέχεια της ημέρας.

Αν θεωρείς ότι ένα μεγάλο διάλειμμα ζημιώνει την επιχείρηση σου, τότε η καθιέρωση πολλών μικρών διαλειμμάτων θα φέρει σίγουρα τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Σε όλους μας έχει τύχει να αποσπαστεί η προσοχή μας στον εργασιακό χώρο. Κάποιες φορές βοηθάει το να αντιστέκεσαι σε αυτό ενώ άλλες απλά με την αντίσταση τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Εξέτασε την ιδέα να επεκτείνεις τον χρόνο των διαλειμμάτων τουλάχιστον κατά 30 λεπτά την ημέρα και περίμενε να δεις αν θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ροή εργασίας.

Θες να μειώσεις τον χαμένο χρόνο και να αυξήσεις την παραγωγικότητα στην επιχείρηση σου; Δες εδώ

#5. Πρόσφερε κίνητρα

 Μερικές φορές τα κίνητρα που δίνονται στους υπαλλήλους μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στον ρυθμό αποδοτικότητας τους. Τα χρήματα κινητοποιούν πολύ συχνά τους ανθρώπους.

Φυσικά, είναι σημαντικό οι άνθρωποι που δουλεύουν για εσένα να το κάνουν με την θέληση τους και να υποστηρίζουν το έργο της επιχείρησης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένα κίνητρο δεν θα ανεβάσει την παραγωγικότητα ακόμα παραπάνω.

Το κίνητρο μπορεί να είναι στην μορφή του bonus, ενός δώρου κ.ο.κ. Το όλο θέμα είναι να παρακινήσεις τους εργαζομένους να πετύχουν τους στόχους παραγωγικότητας μέσα στον μήνα και μαζί με αυτούς, τα bonus που τους συνοδεύουν.

Βέβαια πρέπει να προσέξεις να μην παρασυρθείς από την προσφορά των bonus. Είναι πολύ εύκολο όλοι μας να πέσουμε στην παγίδα του να ανεβάσουμε τον πήχη στην επιχείρηση μας βλέποντας ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, ενώ κυνηγάνε τα bonus, εργάζονται περισσότερο.

Ανεβάζοντας τις προσδοκίες πάνω από τις δυνατότητες των υπαλλήλων σου το πιο πιθανό είναι να τους εξαντλήσεις και να χάσουν κάθε ενδιαφέρον για την δουλειά που τους ανέθεσες.

Κλείνοντας, ο χρόνος είναι χρήμα και ο στόχος σου είναι να ελαττώσεις τον χαμένο χρόνο έτσι ώστε να έχεις μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Εφάρμοσε τις παραπάνω συμβουλές για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και την ομάδα σου στην αποτελεσματικότητα και επίτευξη επαγγελματικών στόχων.

Θέλω να αναπτύξω την επιχείρηση μου!