Προβλέποντας το Μέλλον: Μέντιουμ, Μελλοντολόγοι και Προβλέψεις… - Purpose Συμβουλευτική

Προβλέποντας το Μέλλον: Μέντιουμ, Μελλοντολόγοι και Προβλέψεις…

By Μαρία Σκαμπαρδώνη | Προσωπική Ανάπτυξη

Ο άνθρωπος προσπαθούσε να προβλέψει το μέλλον από την πρώτη του εμφάνιση στη γη.

Κοίταζε τον ουρανό και προσπαθούσε να υπολογίσει πώς θα ήταν περίπου ο καιρός της επόμενης ημέρας. Ήδη από την αρχαιότητα συναντάμε την Πυθία η οποία με λακωνικό τρόπο μετέφερε στον ενδιαφερόμενο το χρησμό των θεών μασώντας φύλλα δάφνης. Στον αρχαίο κόσμο επίσης υπήρχαν γυναίκες οι οποίες όταν ερχόντουσαν σε έκσταση προφήτευαν χωρίς να έχουν δεχθεί κάποια προηγούμενη ερώτηση, οι γνωστές στους Έλληνες και Ρωμαίους ως Σίβυλλες.

Γιατί ο άνθρωπος επιθυμεί να μάθει το μέλλον; Μπορούμε, τελικά, να το προβλέψουμε ή δεν πρέπει κιόλας;

Ακούμε συνεχώς στην τηλεόραση για μάντεις οι οποίοι μόλις αμειφθούν με ένα χρηματικό ποσό – τις περισσότερες φορές υψηλό- ισχυρίζονται ότι αποκτούν γνώση για το μέλλον του ενδιαφερόμενου και μπορούν να τον συμβουλεύσουν. Και ακούμε, δυστυχώς, σε εκπομπές ανθρώπους που μέσα στην αφέλεια και την απόγνωση της στιγμής δε διστάζουν να πουλήσουν ακόμα και δικά τους πράγματα ή να προσφέρουν όλες τις οικονομίες τους για να μάθουν το πολυπόθητο μέλλον τους.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι άνθρωποι που χτυπάνε τέτοιες πόρτες, πολλές φορές, είναι άτομα με αρκετά υψηλή μόρφωση – αλλά η κατοχή πτυχίων για ακόμα μία φορά μας αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετή για να σκέφτεται και να δρα ορθά ένας άνθρωπος.Προβλέποντας το Μέλλον: Μέντιουμ, Μελλοντολόγοι και Προβλέψεις…

Ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο να μάθουν το μέλλον;

Ποιο όμως είναι το προφίλ των ανθρώπων που τείνουν περισσότερο να πιστεύουν και να επισκέπτονται μελλοντολόγους;

Εκτός από την απόγνωση της στιγμής η οποία μπορεί να θολώσει το μυαλό του ανθρώπου και να τον οδηγήσει σε μία εσφαλμένη κίνηση, οι άνθρωποι που χτυπάνε τέτοιες πόρτες είναι, ως επί το πλείστον, και οι ίδιοι αδύναμες προσωπικότητες.

Είναι άνθρωποι που δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ζωή αλλάζει μόνο από τους ίδιους και όχι από εξωγενείς παράγοντες, όπως η τύχη, το πεπρωμένο, η μοίρα ή κάποιος μελλοντολόγος.

Όταν κάποιος λοιπόν δεν έχει βούληση και θεωρεί ότι η ζωή αλλάζει από τις προβλέψεις των άλλων και όχι από τις δικές του ενέργειες, τότε θα χτυπήσει ακόμα πιο εύκολα την πόρτα ενός μελλοντολόγου. Άρα, βγάζοντας ένα συμπέρασμα για το χαρακτήρα των περισσότερων ανθρώπων που στηρίζονται και απευθύνονται συχνά σε μάντεις, είναι ότι είναι αδύναμοι και ευκολόπιστοι.

Κρατάς την τύχη σου στα χέρια σου

Η ζωή αλλάζει από εμάς τους ίδιους. Και αν ακόμα οι ενέργειές μας δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα πάντοτε, δε μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη ζωή και τις σοβαρές υποθέσεις μας σε έναν μελλοντολόγο ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αφέλεια και την απελπισία μας στοχεύει να μας απομυζεί και οικονομικά αλλά και συναισθηματικά.

Διαμόρφωσε ο ίδιος το μέλλον σου. Δες εδώ

Ας υποβάλλει κάποιος αυτό το τόσο λογικό ερώτημα στον εαυτό του: Αν ένας άνθρωπος γνώριζε στα αλήθεια το μέλλον για ποιο λόγο να έχει τόσο πόνο και αγωνία για έναν άγνωστο άνθρωπο αντί να διαχειριστεί αυτή τη γνώση για τη βελτίωση της δικής του ζωής;

Ας μην επιτρέπουμε σε κανένα να πατήσει επάνω στα άγχη, τους φόβους, τις αγωνίες μας για να ωφεληθεί εκείνος οικονομικά. Είναι σημαντικό να έχουμε πίστη στις δικές μας ενέργειες και να καλλιεργήσουμε σχέσεις αλληλοβοήθειας και αγάπης με τους ανθρώπους μας, ώστε να μη βαλλόμαστε από υποψίες. Το μέλλον είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε ποτέ να το προβλέψουμε.

Και ίσως αυτή να είναι και η μαγεία της ζωής μας!

Δε σκέφτομαι ποτέ το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα – Albert Einstein

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!