Οι συνήθειες που θα απογειώσουν την επιχείρηση σου! - Purpose Συμβουλευτική

Οι συνήθειες που θα απογειώσουν την επιχείρηση σου!

By Ευγενία Λαζάρου | Επιχειρηματική Πρωτοπορία

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, θα το γράψουμε άλλη μια (και ίσως και κάποιες άλλες στο μέλλον):

Για να πετύχει κάποιος σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, πρέπει να υιοθετήσει τις κατάλληλες συνήθειες και να δεσμευτεί σε όλα τα επίπεδα. Οι σωστές και αποτελεσματικές συνήθειες είναι αυτές που μακροπρόθεσμα οδηγούν στην επίτευξη των προσωπικών στόχων και στην επαγγελματική επιτυχία.

Αλλά μιας και αναφερόμαστε σε συνήθειες, ποιες είναι αυτές που μας βοηθούν πραγματικά να πετύχουμε τους στόχους μας και κάνουν την διαφορά σε επαγγελματικό επίπεδο;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, όπως πολύ πιθανόν να φαντάζεσαι, δεν είναι πολλές φορές εύκολο να δοθεί. Πόσο μάλλον, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός και δρα διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Είναι όμως κάποιες συνήθειες που κατά κοινή ομολογία θεωρούνται καταλυτικές για την επιτυχημένη πορεία ενός εργαζόμενου ή επιχειρηματία.

Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

Σκέψου το αποτέλεσμα των πράξεων σου

Πολλές φορές, κάποιοι από εμάς έχουμε την τάση να δρούμε παρορμητικά, χωρίς να σκεφτόμαστε το πιθανό κόστος των πράξεων μας. Η 100% αποφυγή των λαθών φυσικά, δεν είναι ούτε εφικτή, ούτε ρεαλιστική, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αναλύουμε στο μυαλό μας αυτά που κάνουμε και τον λόγο που κάνουμε κάθε μας κίνηση. Με το να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, είναι πολύ πιο εύκολο να βλέπουμε το “δάσος” και όχι μόνο το “δέντρο”, και αυτό φυσικά μας κρατά προσηλωμένους στους μακροπρόθεσμους στόχους μας.

Διατήρησε την ψυχική σου ηρεμία

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη περισπασμούς και προκλήσεις που μας δοκιμάζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Δεν είναι όμως δυνατό να επιτύχουμε σε κανένα τομέα, εάν δεν μας είναι εύκολο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται καθημερινά. Προσπάθησε να μην ασχολείσαι με περιττά θέματα και να επικεντρωθείς στην ψυχική σου ηρεμία και την επιτυχία της επιχείρησης σου.

Να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το τίμημα

Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Κρύβει λάθη (όπως αναφέραμε και πιο πάνω), απογοητεύσεις και φυσικά θυσίες. Για να κάνει κάποιος την επιχείρηση του επιτυχημένη, πρέπει να δίνει το παρόν κάθε μέρα και να προσπαθεί συνεχώς να την εξελίξει. Οι περισπασμοί και η τεμπελιά δεν οδηγούν ποτέ στα επιθυμητά αποτελέσματα, όποια και αν είναι αυτά.

Κατάγραψε αυτά που πρέπει να γίνουν

Το να υπάρχουν καταγεγραμμένοι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι της επιχείρησης αλλά και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, βοηθά τόσο στην προσήλωση σε αυτούς όσο καιστην χρονική τους οριοθέτηση.

Οι συνήθειες που θα απογειώσουν την επιχείρηση σου!

Κατάγραψε τις προσωπικές σου σκέψεις

Η καταγραφή των προσωπικών σου σκέψεων είναι εξίσου σημαντική με την καταγραφή των στόχων της επιχείρησης. Με την καταγραφή των σκέψεων μας στο χαρτί, εξωτερικεύουμε νέες ιδέες αλλά και προβληματισμούς, θέτοντας συνεχώς όλα τα παρά πάνω υπό διερεύνηση και λύση.

Διατήρησε καλή την φυσική σου κατάσταση

Αυτή η προτροπή ταιριάζει σε όλες τις λίστες που αφορούν την προσωπική βελτίωση και την επιτυχία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, βέβαια, εάν σκεφτεί κανείς πως η καλή φυσική κατάσταση προάγει την υγεία και την ευημερία, και κατά συνέπεια την επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

Να αγαπάς αυτό που κάνεις!

Το να αγαπά κανείς αυτό που κάνει και να μην έχει ως μόνο στόχο το κέρδος, είναι το στοιχείο που κάνει εφικτά όλα τα παραπάνω. Όταν κάποιος επιλέξει να ασχοληθεί με κάτι που επιθυμεί πραγματικά, η δέσμευση και η υπερπήδηση των εμποδίων έρχονται από μόνες τους.

Η προσωπική και επαγγελματική επιτυχία είναι ένας μακρύς δρόμος γεμάτος εμπόδια, προκλήσεις και απογοητεύσεις. Οι δυσκολίες όμως αυτές, είναι που προσδίδουν αυτό το σπουδαίο αίσθημα στη επαγγελματική καταξίωση, ότι και αν είναι αυτή για τον καθένα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες δηλώνουν πως το “ταξίδι” είναι αυτό που δίνει αυτή την ιδιαίτερη αξία και γοητεία στον “προορισμό”.

 

 

Θέλω να αναπτύξω την επιχείρηση μου!