Τελικά τι είναι αυτό που σε παθιάζει στη ζωή σου; - Purpose Συμβουλευτική

Τελικά τι είναι αυτό που σε παθιάζει στη ζωή σου;

 

By Γιώργος Παλαιός | Προσωπική Ανάπτυξη

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξύπνησες γεμάτος ενέργεια και ενθουσιασμό να βουτήξεις στη δουλειά σου όλη την ημέρα; Που είχες κάτι να σε παθιάζει;

Ή μήπως νιώθεις «βαλτωμένος» στα ίδια και τα ίδια; Ψάχνοντας να καταλάβεις ποιο είναι το πάθος σου στη ζωή;

Κοίτα πως έχει η κατάσταση. Η ιδέα πως ξυπνάς ένα πρωί και γνωρίζεις ποιο είναι το πάθος σου στη ζωή, το δικό σου «κάλεσμα» και είσαι έτοιμος να το εκπληρώσεις, αποτελεί μάλλον φαντασίωση. Ακόμα και για αυτούς που ζουν αυτό που τους παθιάζει (όπως εμείς εδώ στο The Purpose), η πραγματικότητα είναι πως το «πάθος» τους θέλει πολύ δουλειά. Και δεν είναι κάθε μέρα γεμάτη ουράνια τόξα και πεταλούδες, ακόμα και αν ακολουθείς το «πάθος» σου.

Ανεξαρτήτως αυτού όμως…

Όλοι έχουμε πράγματα που μας παθιάζουν, πράγματα που μας γοητεύουν και πράγματα που μας κάνουν χαρούμενος. Αλλά αυτά δεν τα βρίσκεις με το να κάθεσαι και απλά να σκέφτεσαι τι είναι αυτό που θα σε έκανε ευτυχισμένο.

Βρίσκεις το πάθος σου εξερευνώντας ιδέες, δοκιμάζοντας νέα πράγματα και βλέποντας τελικά τι είναι αυτό που σου αρέσει και σου μένει. Αλλά και πάλι πρέπει να έχεις υπόψη σου το εξής:

Το πάθος σου μπορεί να μην γίνει τελικά η δουλειά σου. Αλλά και πάλι μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πηγή χαράς και εκπλήρωσης της ζωή σου και όταν γίνει σωστά, να αποτελέσει και πηγή σημαντικού εισοδήματος. Αλλά πρώτα πρέπει να αφήσεις στην άκρη για λίγο τα χρήματα και να εστιάσεις πρώτα σε αυτό το ίδιο.

Τελικά τι είναι αυτό που σε παθιάζει στη ζωή σου;

Οπότε πως βρίσκεις τι είναι πραγματικά αυτό που σε παθιάζει;

Η πρότασή μου είναι να κάτσεις κάτω, με ένα φλιτζάνι καφέ, χωρίς περιττές περισπάσεις, να αδειάσεις το μυαλό σου και να γράψεις οτιδήποτε έχεις στο μυαλό σου.

Κατάγραψε ιδέες, τις σκέψεις σου, κυριολεκτικά ότι βγαίνει από μέσα σου. Κάνε το κάθε μέρα, για πολλές μέρες.

Έπειτα εξέτασε με προσοχή όσα έγραψες και θα αρχίσεις να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ιδέες και σκέψεις που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Γιατί πάντα είναι κάτι συγκεκριμένο αυτό που σε παθιάζει.

Αυτές είναι οι ιδέες που θα πρέπει να επιδιώξεις  σε βάθος.

Αν, για παράδειγμα, αυτός ήταν ο τελευταίος σου μήνας στη ζωή πως θα τον πέρναγες; Τι θα ήθελες να πετύχεις προτού πεθάνεις;

Τι σου άρεσε όταν ήσουν παιδί, προτού γίνεις κυνικός και διαλέξεις «καριέρα»; Πριν σου πουν οι γονείς σου ότι είναι χαζομάρα αυτό; Προτού φορέσεις και εσύ τη μάσκα του «μεγάλου»;

Προκειμένου να βρεις το πάθος σου, πρέπει να ξεφλουδίσεις όλα τα επιφανειακά στρώματα και να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου. Να έρθεις ξανά σε επαφή με τον πραγματικό εαυτό σου. Αυτόν που έχεις θάψει μετά από τόσα χρόνια κοινωνικής συγκατάβασης. Δεν είναι εύκολο και για μερικούς ίσως να είναι και τραυματικό. Όμως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι άξιο να το κυνηγήσεις για να το επιτύχεις.

Αν είσαι λοιπόν έτοιμος να κοιτάξεις με τιμιότητα βαθιά μέσα σου και να απελευθερώσεις το πραγματικό σου δυναμικό, περιμένουμε νέα σου.

Αν είσαι έτοιμος να βρεις το πάθος σου και να αρχίσεις να ζεις πιο αυθεντικά, επικοινώνησε μαζί μας.

 

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!