Πως το να Παίρνεις Ρίσκα θα σε Οδηγήσει στην Επιτυχία - Purpose Συμβουλευτική

Πως το να Παίρνεις Ρίσκα θα σε Οδηγήσει στην Επιτυχία

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Έχεις μάθεις να παίρνεις ρίσκα;

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή για να τα πετύχεις, χρειάζεται να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα ξεπεράσεις τη ντροπή που νιώθεις μπροστά σε κόσμο και θα καταφέρεις να τραγουδήσεις σε μια σκηνή, θα επενδύσεις τα χρήματά σου για να ανοίξεις την επιχείρηση που θέλεις ή θα ταξιδέψεις μόνος σου σε μια άγνωστη χώρα.

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του εμπόδια που τον κρατάνε πίσω και τον δυσκολεύουν από το να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά του. Κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάτι αναρωτιέσαι τι θα γίνει «αν». Αν δεν τα καταφέρεις, αν σε απορρίψουν, αν γελάσουν μαζί σου.

Το να παίρνεις ρίσκα δε σημαίνει πως πάντα θα πετυχαίνεις αυτό που είχες στο μυαλό σου. Κάθε φορά όμως θα μαθαίνεις από την προσπάθειά σου.

Οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα δε διστάζουν να κάνουν πράξη όσα ονειρεύονται. Δε μένουν μόνο σε λόγια αλλά βρίσκουν τρόπους να τα κάνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι που τους οδηγεί στην επιτυχία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που δε διστάζει να παίρνει ρίσκα; Πως είναι να ζεις έξω από τη ζώνη άνεσης;

#1 Εστιάζεις στο στόχο σου

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δε ξυπνάνε μια μέρα και λένε «θα γίνω επιτυχημένος». Θέτουν στόχους και προσπαθούν να τους πραγματοποιήσουν. Για να πετύχουν αυτούς τους στόχους χρειάζεται να πάρουν και ρίσκα.

Μπορεί να μην πετύχουν το στόχο τους από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα προσπαθούν μέχρι να τον πραγματοποιήσουν. Όσα ρίσκα και αν πάρουν, όσες φορές και αν αποτύχουν δεν τα παρατάνε.

#2 Όταν παίρνεις ρίσκα θέτεις υψηλότερα στάνταρ

Όσοι παίρνουν ρίσκα, κάνουν και μεγάλα όνειρα. Όνειρα όμως που κάνουν στη συνέχεια πράξη.

Κάθε επιτυχημένο ρίσκο που πήραν, τους οδηγεί στο να πάρουν και το επόμενο και το επόμενο. Κάθε επίτευξη στόχου οδηγεί σε υψηλότερους στόχους.

#3 Είσαι υπομονετικός

Υπομονή δε σημαίνει να κάθεσαι και να περιμένεις πότε θα βρεις το θάρρος να κάνεις αυτό που θες. Όπως επίσης δεν είναι το να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου που θα πραγματοποιήσεις κάποτε.

Αντίθετα, υπομονή σημαίνει να μαθαίνεις όσα χρειάζεσαι για την επίτευξη των στόχων σου, να προσπαθείς, να δοκιμάζεις διαφορετικούς τρόπους όταν κάποιος δεν πετυχαίνει και να ξέρεις πως αυτό δε θα γίνει μέσα σε μια μέρα.

Για να επιτύχεις το στόχο σου θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια.

Θέλεις να αποκτήσεις όραμα και να κινηθείς προς αυτό με σταθερά βήματα; Δες εδώ

#4 Δε φοβάσαι την αποτυχία

Πολλοί συνδέουν την αποτυχία με την ανικανότητα. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Η αποτυχία μας κάνει πιο δυνατούς και επίμονους. Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν πολλές φορές, αναπτύσσουν μια επιμονή που τους κάνει να μην τα παρατάνε μέχρι να πετύχουν το στόχο τους.

Όπως είπαμε, το να παίρνεις ρίσκα δε σημαίνει πως θα πετυχαίνεις κάθε φορά. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ακόμα και αν δεν πετύχεις το στόχο σου, θα μάθεις πως να ξεπερνάς τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται.

Όσο περισσότερο παίρνεις ρίσκα, τόσο λιγότερα πράγματα θα μπορούν να σε σταματήσουν. Θα αποκτήσεις μια δύναμη που θα σε σπρώχνει μπροστά ό,τι και αν εμφανίζεται στο δρόμο σου.

#5 Όταν παίρνεις ρίσκα αποκτάς υψηλή αυτοπεποίθηση

Η αποτυχία σε δυναμώνει και σε κάνει να παίρνεις ρίσκα όλο και περισσότερο, αλλά χρειάζεται να έχεις και αυτοπεποίθηση.

Έχεις ένα στόχο αλλά δε ξέρεις τι θα συμβεί στην πορεία, ούτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ένας άνθρωπος που ρισκάρει στη ζωή του δε θα διστάσει να προχωρήσει προς το στόχο του, ακόμα και όταν δε ξέρει τι θα συμβεί. Αυτό που τον οδηγεί είναι η αυτοπεποίθησή του.

#6 Ξεπερνάς τους φόβους σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουν φοβίες. Αυτό όμως που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους είναι η ικανότητα να τις ξεπερνάνε. Βρίσκουν το κουράγιο να τις ξεπερνάνε με το να τις αντιμετωπίζουν κατάματα.

Ο φόβος παραλύει πολλούς ανθρώπους αλλά όχι αυτούς που ρισκάρουν στη ζωή. 2 λόγοι που δε Ρισκάρεις στη Ζωή παίρνεις ρίσκα

#7 Μαθαίνεις από την προσπάθειά σου

Αυτό που σε τρομάζει είναι το άγνωστο. Το ότι δε ξέρεις τι θα γίνει αν προσπαθήσεις, αν αποτύχεις, αν, αν…

Μέσα από κάθε προσπάθεια μαθαίνεις και κάτι νέο. Μαθαίνεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία σου, τι μπορείς να διορθώσεις την επόμενη φορά και πως θα κινηθείς από εδώ και πέρα.

Αυτός που ρισκάρει ανακαλύπτει τον εαυτό του και τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Μέσα από τις πληροφορίες που θα συλλέξει θα μπορέσει να πορευτεί και να πάρει ακόμα περισσότερα ρίσκα.

Δεν είναι ούτε χαζός, ούτε επιπόλαιος. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

#8 Προσαρμόζεσαι στις εξελίξεις κάθε φορά που παίρνεις ρίσκα

Έχεις ακούσει αυτό που λένε, «πως επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στις αλλαγές». Αυτό είναι αλήθεια.

Όσοι ρισκάρουν στη ζωή τους έχουν μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία. Το ρίσκο τούς δίνει τη δυνατότητα να ορίσουν την αλλαγή ή να αλλάξουν ώστε να ταιριάξουν στην αλλαγή.

Δε μένουν ποτέ κολλημένοι. Προσαρμόζονται στις εξελίξεις έτσι ώστε να πετυχαίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στη ζωή τους.

Το να πάρεις ένα ρίσκο για να πετύχεις το στόχο σου, απαιτεί κουράγιο προκειμένου να αντιμετωπίσεις το φόβο της αβεβαιότητας και του άγνωστου. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είτε πετύχεις αυτό που είχες στο μυαλό σου είτε όχι, θα μάθεις από αυτή την εμπειρία, θα γίνεις πιο επίμονος και με αυτοπεποίθηση.

Όλα τα παραπάνω, θα σε βοηθήσουν να παίρνεις ρίσκα στη ζωή σου και θα αυξήσουν τις πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει!

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!