13 Τρόποι για να έχεις Θετική Ενέργεια στη ζωή σου - Purpose Συμβουλευτική

13 Τρόποι για να έχεις Θετική Ενέργεια στη ζωή σου

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν κάποιον που εκπέμπει θετική ενέργεια.

Είναι αυτοί που προσελκύουν τους άλλους φυσικά και κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα. Αν και μπορεί για κάποιους να τους βγαίνει αβίαστα να εκπέμπουν μια ειρηνική στάση γεμάτη θετική ενέργεια, κάποιοι άλλοι χρειάζονται εξάσκηση για να το πετύχουν.

Η ενέργεια που εκπέμπεις δεν καθορίζει μόνο τις αλληλεπιδράσεις σου με άλλους ανθρώπους, αλλά μπορεί να πει πολλά για το πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου. Είναι μια από αυτές τις δεξιότητες που σίγουρα αξίζει να εξασκήσεις.

Όταν αρχίσεις να αλλάζεις τη νοοτροπία σου, θα αρχίσεις να βλέπεις κάθε είδους εκπληκτικές ευκαιρίες που σου έρχονται και θα ξεκινήσεις επίσης να αισθάνεσαι πολύ ελαφρύτερος. Παρακάτω υπάρχουν τρόποι για το πώς θα εκπέμπεις θετική ενέργεια από μέσα σου.

#1 Δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου

Αν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, θα είναι πιο εύκολο να προβάλλεις αυτή την εσωτερική ικανοποίηση στον έξω κόσμο. Φρόντισε τον εαυτό σου και προσπάθησε να κάνεις συνήθεια μικρά πράγματα αυτοφροντίδας, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά. Θα κάνουν μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου.

#2 Σκέψου τι είναι πραγματικότητα και τι απλά μια σκέψη

Είμαστε άνθρωποι και κάποιες φορές κάνουμε λιγότερο κολακευτικές σκέψεις για τον εαυτό μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας για να διαχωρίσουμε τη πραγματικότητα από μια απλή σκέψη.

Αν για παράδειγμα είχες μια αντιπαράθεση με έναν συνάδελφο σου, μπορεί να σκεφτείς ότι μπορεί να σε σκέφτεται διαφορετικά τώρα. Θα πρέπει να επικεντρώνεσαι στα γεγονότα. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην κάνεις αρνητικές σκέψεις.

#3 Να είσαι καλός με τον εαυτό σου για να εκπέμπεις θετική ενέργεια

Όταν αισθάνεσαι στεναχώρια και δεν νιώθεις καλά, αναγνώρισε αυτές τις σκέψεις και προσπάθησε να τις αντιμετωπίσεις. Προσπάθησε να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και συμπεριφέρσου του με συμπόνια όπως θα έκανες και με έναν καλό σου φίλο σε αντίστοιχη περίπτωση.

#4 Χρησιμοποίησε λέξεις με θετική σημασία

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε θετικές λέξεις όπως για παράδειγμα «Είμαι ευγνώμων για…», «Είμαι πρόθυμος να …»κλπ. Ίσως σου πάρει αρκετό διάστημα να το υιοθετήσεις στη ζωή σου αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο τρόπος που επικοινωνούμε επηρεάζει άμεσα την ενέργεια που εκπέμπουμε.

#5 Χαμογέλα περισσότερο και θα εκπέμπεις περισσότερη θετική ενέργεια

Είναι μια μικρή κίνηση που μπορεί όμως, να κάνει τεράστια διαφορά. Ακόμα και αν το χαμόγελο δεν είναι τόσο εγκάρδιο και αληθινό στην αρχή, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι καλύτερα, θα γίνεσαι πιο φιλικός, θα φαίνεσαι πιο εξωστρεφής στους άλλους, κάτι που θα προσελκύσει τη θετική ενέργεια που θες.

#6 Έχεις θετική ενέργεια αν νιώθεις ευγνώμων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχεις αυτό. Θα μπορούσες να κάνεις μια λίστα καθημερινά με πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη. Στη συνέχεια μπορείς να εκφράσεις αυτές τις σκέψεις στον εαυτό σου ή να τις μοιραστείς με κάποιον φίλο σου.

Υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας, να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τα καλά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας, μας κάνει να τα εκτιμούμε περισσότερο. 13 Τρόποι για να έχεις Θετική Ενέργεια στη ζωή σου

#7 Δούλεψε για την επίτευξη ενός στόχου

Το να δουλεύεις προκειμένου να πετύχεις έναν συγκεκριμένο στόχο, μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση σου. Ο περίγυρος σου θα επωφεληθεί από το δύναμη που έχεις και θα δουν ότι δίνεις αξία, πιστεύεις στον εαυτό σου και στα όνειρα σου.

#8 Δες την καλή πλευρά των άλλων

Όταν μιλάς με κάποιον, σκέψου τα πράγματα που αγαπάς και εκτιμάς σε αυτόν. Θα νιώσει τα θετικά vibes που κατευθύνονται προς αυτόν και ενδεχομένως να λάβεις και εσύ την ίδια θετική ενέργεια και από εκείνον.

#9 Κάνε κομπλιμέντα

Το να δείχνεις ότι εκτιμάς κάποιον εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Τον κάνει να νιώθει καλά και όλοι μας αξίζουμε αυτά τα συναισθήματα. Αναγνώρισε οτιδήποτε κάνει κάποιος και εκτιμάς και ξεκίνα να τους επαινείς. Αυτό θα κάνει και εσένα τον ίδιο να νιώθει καλά και να αισθάνεσαι περισσότερη θετική ενέργεια.

#10 Ζήσε τη στιγμή

Άφησε το κινητό σου στην άκρη όταν τρως μεσημεριανό με έναν φίλο σου ή κλείσε την τηλεόραση όταν μαγειρεύεις ένα ωραίο γεύμα για τον εαυτό σου. Οι περισπασμοί μας εμποδίζουν να ζήσουμε τη στιγμή και να απολαύσουμε ακόμη και τις πιο φαινομενικά καθημερινές εργασίες.

#11 Φτιάξε τη στάση του σώματος σου

Η στάση του σώματος σου είναι μια εξαιρετική μη λεκτική ένδειξη για το πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου. Στάσου ή κάθισε ίσια, άνοιξε τα χέρια σου και άνοιξε τους ώμους σου για να στείλεις το μήνυμα στους απέναντι σου ότι είσαι προσιτός.

Θες να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#12 Να είσαι περισσότερο γενναιόδωρος για να έχεις περισσότερη θετική ενέργεια

Άσε μεγαλύτερο φιλοδώρημα στο σερβιτόρο, κράτησε την πόρτα ανοιχτή αν έρχεται κάποιος πίσω σου, πρόσφερε βοήθεια σου σε κάποιον που τη χρειάζεται, άφησε ένα ευγενικό σημείωμα για κάποιον φίλο σου ή συνάδελφο σου. Όταν είσαι γενναιόδωρος με τους γύρω σου, θα δεις σίγουρα αλλαγή στην ατμόσφαιρα και στην ενέργεια που προσελκύεις.

#13 Να έχεις πίστη

Αυτό δεν αφορά τη θρησκεία, αλλά το να γνωρίζουμε ότι η ενέργεια που εκπέμπουμε είναι αυτή που θα προσελκύσουμε. Αν κάποιος σε στενοχωρήσει ή σε νευριάσει , μην τον κακολογήσεις.

Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις και να το αντιμετωπίσεις. Φρόντισε τον εαυτό σου, επικεντρώσου στην ευγνωμοσύνη, να είσαι ευγενικός με τους άλλους, να δουλεύεις σκληρά και να περιτριγυρίζεσαι με ανθρώπους που σε επηρεάζουν θετικά. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω σίγουρα θα εκπέμπεις θετική ενέργεια.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!