6 Θέματα που πρέπει να Αποφύγεις να Συζητήσεις στη Δουλειά - Purpose Συμβουλευτική

6 Θέματα που πρέπει να Αποφύγεις να Συζητήσεις στη Δουλειά

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να συζητήσεις στον εργασιακό σου χώρο.

Κι αυτό γιατί αυτά τα θέματα μπορούν να φέρουν σε δύσκολή θέση τους συναδέλφους σου, να τους κάνουν να νιώσουν άσχημα και να επηρεάσουν την άποψη τους για εσένα και την ικανότητα σου να κάνεις τη δουλειά σου.

Η αμηχανία στον εργασιακό χώρο μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του. Κανείς δεν θέλει να γίνει αιτία αυτού.

  1. Θρησκεία

Η θρησκεία είναι από τα θέματα που απασχολούν τους πάντες. Παντού γίνεται θέμα προς συζήτηση από τον αθλητικό τομέα μέχρι το στάδιο της τελετής απονομής βραβείων. Είναι ένα θέμα που καλύτερα να μη θίξεις στον εργασιακό χώρο. Η πίστη κάποιου είναι ένα προσωπικό και λεπτό θέμα και πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε αυτό.

Δεν χρειάζεται να κρύβετε την θρησκεία σας, μπορείς να αναφέρεις πράγματα που κάνεις για γιορτάσεις, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν κάνουν όλοι τα ίδια πράγματα. Μην συζητήσεις σε βάθος τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις και κρατά για τον εαυτό σου την αντίθετη άποψη που έχεις για τις πεποιθήσεις των άλλων.

Οι συνάδελφοι σου δεν θέλουν να ακούσουν τους λόγους για τους οποίους διαφωνείς μαζί τους ή ότι η δική σου θρησκεία είναι η καλύτερη για όλους. Ποτέ μη προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον με τον οποίο δουλεύετε μαζί, να αλλάξει τα πιστεύω του σύμφωνα με τα δικά σου.

  1. Πολιτικά θέματα

Η πολιτική είναι πιθανότατα το πιο ασταθές θέμα από όλα τα υπόλοιπα. Προκαλεί εντάσεις και τσακωμούς ικανούς να λήξουν σχέσεις με στενούς φίλους και συγγενείς. Δεδομένου του χρόνου που ξοδεύεις στη δουλειά και της ανάγκης να συνεργαστείς και να εργαστείς αρμονικά δίπλα-δίπλα με τους συναδέλφους σου, η συζήτηση για αυτό το θέμα δεν αξίζει τον κόπο.

Παρόλο που μπορεί να νιώθεις έντονα για το κόμμα ή τον υποψήφιο που υποστηρίζεις ή μπορεί να έχεις έντονα αρνητική γνώμη για την αντιπολίτευση, μην προσπαθήσεις να κερδίσεις τους συναδέλφους σου στο πλευρό σου. Θα είναι μια μάταιη προσπάθεια η οποία θα προξενήσει μόνο αρνητικά συναισθήματα και διενέξεις μεταξύ εσένα και των συναδέλφων σου.

  1. Θα πρέπει να αποφύγεις να συζητήσεις για τη σεξουαλική σου ζωή

Μη συζητάς ποτέ με λεπτομέρειες τη σεξουαλική σου ζωή. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει μεταξύ εσένα και του/της συντρόφου σου ή των συντρόφων σου. Με το να συζητάς για αυτό το θέμα στο χώρο εργασίας σου μπορεί να κάνεις τους συναδέρφους σου να αισθανθούν άβολα.

Μην το διακινδυνεύσεις διότι μπορεί κάποιος να νιώσει πολύ άβολα, να αισθανθεί ότι δημιουργείται ένα προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον και να φτάσει στο σημείο να κάνει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Επομένως θα ήταν προτιμότερο να εμπιστευτείς ένα καλό σας φίλο να συζητήσετε αυτό το θέμα. 6 Θέματα που πρέπει να Αποφύγεις να Συζητήσεις στη Δουλειά

  1. Προβλήματα με τον/την σύντροφο σου, τα παιδιά σου ή τους γονείς σου

Θα  πρέπει να αποφύγεις να συζητήσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με τα μέλη της οικογένειας σου στη δουλειά, γιατί μπορεί να προκαλέσεις και άλλα. Ενδεχομένως το αφεντικό σου να αναρωτηθεί αν αυτές οι δυσκολίες θα σταθούν εμπόδιο και θα σε αποσπάσουν από το κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Όταν οι προϊστάμενοι  ή οι μάνατζερς είναι ειλικρινείς και λένε τα προβλήματά τους, οι υφιστάμενοι τους μπορεί να το δουν ως ένα αδύναμο σημείο που μπορούν να εκμεταλλευτούν. Αυτό μπορεί να υπονομεύσει την εξουσία τους. Επιπλέον, το να εκφράζεις τα προβλήματα σου θα τροφοδοτήσει τις φήμες και θα σε κάνει αντικείμενο κουτσομπολιού στο χώρο εργασίας.

  1. Επαγγελματικές Φιλοδοξίες

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις φιλοδοξίες και να βλέπεις τη τρέχουσα σου δουλειά σου ως ένα σκαλοπάτι για τα μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα που θα συμβούν. Παρόλα αυτά είναι καλύτερο να τις κρατάς για τον εαυτό σου και να μην τις μοιράζεσαι.

Εάν ενδιαφέρεσαι να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς στον τρέχοντα οργανισμό, φρόντισε να κάνεις τη δουλειά σου εξαιρετικά καλά και φυσικά ενημέρωσε τον προϊστάμενο σου ότι θέλεις να ανεβείς στην ιεραρχία της εταιρείας.

Χρειάζεσαι βοήθεια με τη σχέση με τους συναδέλφους σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!
  1. Πρέπει να αποφύγεις να συζητήσεις για τα προβλήματα υγείας σου

Είτε έχεις ψυχικά είτε σωματικά προβλήματα υγείας δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για αυτά και δεν χρειάζεται να συζητήσεις για αυτά στη δουλειά σου. Μπορείς να επιλέξεις να μην μιλήσεις καθόλου ή να είσαι πολύ ανοιχτός, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πολύ, ή λίγο θελήσεις να αποκαλύψεις, απόφυγε να μοιραστείς κάθε τελευταία λεπτομέρεια της κατάστασής σου.

Όταν αποφασίσεις πόσα να μοιραστείς με τους συναδέλφους σου, λάβε υπόψη σου ότι όταν οι συνάδελφοί σου γνωρίζουν ότι είσαι άρρωστος, μπορεί να αμφισβητήσουν την ικανότητά σου να κάνεις καλά τη δουλειά σου, όπως θα μπορούσαν αν γνώριζαν τα οικογενειακά σου προβλήματα.

Οπότε αφού δεν μπορείς να συζητήσεις για αυτά τα θέματα, τι μπορείς να συζητήσεις; Πως μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τους συναδέλφους σου και να κάνετε παρέα; Προσπάθησε να μείνεις σε ασφαλή θέματα που σου επιτρέπουν να γνωρίσεις τους συναδέλφους σου, αλλά είναι λιγότερο αμφιλεγόμενα όπως οι ταινίες, η μουσική, τα ταξίδια και το φαγητό.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!