7 Tρόποι για να είσαι πιο Xαρούμενος - Purpose Συμβουλευτική

7 Tρόποι για να είσαι πιο Xαρούμενος

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Η ευτυχία είναι ένας άπιαστος στόχος. Όλοι την αναζητούν, αλλά αν ήταν εύκολο να την αποκτήσουμε, τότε όλος ο κόσμος θα ήταν χαρούμενος και δεν θα χρειαζόταν να ψάχνουμε για αυτή.

Δεν είναι εύκολο να είσαι χαρούμενος συνεχώς, και για αυτό σου παρουσιάζουμε 9 τρόπους που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου και να κάνουν τη καθημερινότητά σου πιο χαρούμενη.

#1 Ξεκίνα γυμναστική

Είναι μια απόφαση που παίρνεις κάθε φορά που αλλάζει το έτος, και έχει αποδειχθεί επιστημονικά το πόσο καλό κάνει η άσκηση στη ζωή μας. Και σε αυτό το άρθρο θα σου τονίσουμε ότι η άσκηση έχει το σημαντικό αποτέλεσμα της μείωσης της κατάθλιψης.

Επίσης, έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση σε βοηθά να είσαι χαρούμενος καθώς νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πλεονεκτήματα της άσκησης οδηγούν σε μια χαρούμενη ζωή, οπότε τι περιμένεις; Ξεκίνα να γυμνάζεσαι τώρα. Ξεκίνα σιγά σιγά με ένα πρόγραμμα γυμναστικής και δημιούργησε μια ρουτίνα βασισμένη στην άσκηση, για να είσαι πιο χαρούμενος.9 τρόποι για να είσαι πιο χαρούμενος

#2 Κάνε πιο ποιοτικό ύπνο

Ξοδεύουμε συνολικά το 1/3 της ζωής μας με το να κοιμόμαστε, οπότε δεν μπορείς να υποτιμάς τη σημασία του ύπνου στην ποιότητα της ζωής σου. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι εκείνοι που παίρνουν καθημερινά ένα μεσημεριανό υπνάκο, δεν είναι τόσο ευαίσθητοι στα αρνητικά συναισθήματα και ανταποκρίνονται καλύτερα στα θετικά.

Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί συναισθηματικά προβλήματα, ενώ ένας ποιοτικός ύπνος σου παρέχει πολλά πλεονεκτήματα. Με άλλα λόγια, ένας ποιοτικός ύπνος κάνει τους ανθρώπους πιο θετικούς και γενικότερα πιο χαρούμενους.

#3 Μην ασχολείσαι τόσο πολύ με το κινητό σου

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Kent απέδειξε ότι πάνω από 500 μαθητές είχαν χαμηλούς βαθμούς, περισσότερο άγχος και δεν αισθάνονταν χαρούμενοι λόγω της συχνής χρήσης του κινητού τηλεφώνου.

Είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε συσκευές, έχουν λιγότερο συχνή επαφή με τους ανθρώπους και είναι πιο ευάλωτοι στην κοινωνική σύγκριση, ενώ αισθάνονται ένα κενό στη ζωή τους.

Και το άγχος που νιώθουν μερικές φορές, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να χάσουν τίποτα από αυτά που συμβαίνουν, και έτσι με το να βλέπουν τις ζωές των άλλων στα social media, αφήνουν τη δική τους καθημερινότητα και καταλήγουν να είναι δυστυχισμένοι.

Ακόμα και ο Αριστοτέλης εξέφρασε ότι χρειάζεται μετριοπάθεια σε όλα τα πράγματα. Τα κινητά και η τεχνολογία δεν αποτελούν την εξαίρεση. Η υπερβολική χρήση της καλύτερης τεχνολογίας μειώνει την ευτυχία με ουσιαστικούς τρόπους. Οπότε, άφησε και λίγο το κινητό σου και θα νιώσεις πιο ευτυχισμένος.

#4 Γίνε πιο κοινωνικός

Ίσως να το έχεις ξανακούσει, αλλά ένα από τα 5 πράγματα που μετανιώνουν οι άνθρωποι πριν πεθάνουν είναι ότι δεν πέρασαν αρκετό χρόνο με τους φίλους τους και την οικογένειά τους. Το να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που νοιάζεσαι, σε βοηθάει να βελτιώσεις την ευτυχία σου και γενικότερα την ποιότητα της ζωής σου.

Αν νιώθεις ότι παραμελείς τους δικούς σου, μην ανησυχείς και δες εδώ

Είμαστε χαρούμενοι όταν είμαστε με την οικογένεια μας , είμαστε χαρούμενοι όταν έχουμε φίλους και σχεδόν όλα τα άλλα πράγματα που θεωρούμε ότι μας κάνουν χαρούμενους (υλικά αγαθά, αυτοκίνητα, ρούχα κλπ) είναι απλά τρόποι για να ξεχνάμε ότι αυτό που επιζητούμε είναι οι ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

#5 Πέρνα περισσότερο χρόνο έξω

Ξόδεψε περίπου 20 λεπτά έξω κάνοντας μια βόλτα όταν θα έχει καλό καιρό και θα δεις ότι θα σου ανέβει η διάθεση, αλλά επίσης θα διευρυνθεί η σκέψη σου και θα βελτιωθεί η μνήμη σου.

Μια μελέτη του London School of Economics, υποστηρίζει αυτό το γεγονός. Το πανεπιστήμιο είχε καταλήξει ότι το να είσαι έξω, δίπλα στη θάλασσα, σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα είναι ότι καλύτερο για τον καθένα μας. Στην πραγματικότητα, οι συμμετέχοντες της έρευνας έδειχναν πιο χαρούμενοι όταν βρίσκονταν έξω, στο φυσικό περιβάλλον, από ότι μέσα στη πόλη.

#6 Να είσαι ευγνώμων

Να νιώθεις ευγνώμων για τα απλά πράγματα της ζωής. Το να νιώθεις έτσι, έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει την ευτυχία.

Υπάρχει μια μελέτη του περιοδικού Journal of Personality and Social Psychology που καταδεικνύει ότι η συνειδητή προσοχή στα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες μας παρέχει συναισθηματικά και προσωπικά πλεονεκτήματα. Οπότε, να είσαι ευγνώμων για το κάθε μικρό πράγμα της ζωής σου, καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εσύ.9 τρόποι για να είσαι πιο χαρούμενος

#7 Ξόδεψε τα λεφτά σου σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα

Όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία καθαυτή, αλλά αν είναι να ξοδέψεις χρήματα για να βρεις την ευτυχία, κάνε το καλύτερα σε εμπειρίες και όχι στο να αγοράσεις ένα ακριβό αυτοκίνητο. Μια μελέτη απέδειξε ότι εκείνοι που τείνουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους στο να κάνουν πράγματα και όχι να έχουν, ένιωθαν καλύτερα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αυτή η επίδραση φάνηκε καλύτερα, όταν έγινε αντιληπτή η ανωτερότητα της απόκτησης εμπειριών (όπως τα ταξίδια) από την απόκτηση ενός αντικειμένου ( όπως παπούτσια ).

Μια πρόσθετη σημείωση

Το πανεπιστήμιο του Harvard πριν από 75 χρόνια σε μια ερευνά του απέδειξε ότι: αυτό που μετράει για να είσαι χαρούμενος είναι η αγάπη. Και αυτό το άρθρο, καταλήγει στο ίδιο: στην Αγάπη. Να αγαπάς το σύμπαν (το Θεό), να αγαπάς τους συνανθρώπους σου αλλά πάνω από όλα να αγαπάς τον εαυτό σου.

Σαν life coach, θεωρώ ότι το να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι από τα σπάνια πράγματα που κάνουμε στη σημερινή εποχή.

Ο μόνος λόγος που αποτυγχάνουμε είναι επειδή επικεντρωνόμαστε σε λάθος καταστάσεις ενώ γνωρίζουμε ότι η ζωή μας είναι φτιαγμένη από τις δικές μας συνήθειες, τις οποίες όμως παραμελούμε.

Είσαι κύριος των δικών σου συνηθειών, του δικού σου σώματος, και της δικής σου ζωής. Εφάρμοσε, λοιπόν, αυτές τις οδηγίες για να έχεις μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!