Δεν μπορείς να Συγκεντρωθείς στη Δουλειά; 8 Τρόποι να το αλλάξεις - Purpose Συμβουλευτική

Δεν μπορείς να Συγκεντρωθείς στη Δουλειά; 8 Τρόποι να το αλλάξεις

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Το κλειδί για την επιτυχία δεν είναι πως θα μάθεις περισσότερα πράγματα, αλλά πως θα συγκεντρωθείς στη δουλειά σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου.

Οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορους περισπασμούς στο γραφείο. Για παράδειγμα, μπορεί οι συνάδελφοι σου να ζητήσουν τη βοήθεια σου για ένα θέμα της δουλειάς ή και προσωπικό τους ή μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή τα κουτσομπολιά και οι συζητήσεις στο γραφείο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες σε εμποδίζουν από το να συγκεντρωθείς στη δουλειά και να είσαι πιο παραγωγικός. Για αυτό το λόγο μπορείς να κάνεις μερικά πράγματα στην καθημερινότητα σου, που θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στη δουλειά και να μην αποσπάται η προσοχή σου από ασήμαντα πράγματα.

#1 Η άσκηση σε βοηθάει να συγκεντρωθείς στη δουλειά

Η καθημερινή άσκηση κάνει πολύ καλό και στο σώμα και στο μυαλό μας. Ξεκίνα την ημέρα σου κάνοντας γυμναστική. Μπορείς να κάνεις yoga που είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική, τρέξιμο ή περπάτημα. Αν δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις γυμναστική πριν πας δουλειά σου, μπορείς να αφήσεις λίγο στην άκρη το αυτοκίνητο σου και να επιχειρήσεις να πας στη δουλειά με τα πόδια.

Αυτό θα σε ανανεώσει και θα αισθάνεσαι ότι μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα του στρες και διεγείρει επίσης την παραγωγή ενδορφινών, χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που είναι τα φυσικά παυσίπονα του σώματος και υπεύθυνα για την καλή διάθεση σου.

#2 Προσπάθησε να μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το να κάνεις πολλά πράγματα μαζί όχι μόνο δεν θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου, αλλά θα καταφέρεις το ακριβώς αντίθετο. Δεν γίνεται να πηγαίνεις από το ένα πρότζεκτ στο άλλο, ο εγκέφαλος μας χρειάζεται χρόνο να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί πάλι στο καινούριο πρότζεκτ.

Προσπάθησε να εστιάζεις την προσοχή σου σε ένα πράγμα τη φορά. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνεις συγκεντρωμένος και θα φέρνεις εις πέρας οτιδήποτε θες πιο αποτελεσματικά.

#3 Συνδύασε διαφορετικές δραστηριότητες

Από την στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε multitasking, μπορούμε να κάνουμε δύο δραστηριότητες ταυτόχρονα με την προϋπόθεση ότι για να γίνουν χρησιμοποιούμε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που μπορείς για παράδειγμα, να οδηγείς και να ακούς κάποιο podcast. Η καλή διαχείριση του χρόνου σου σημαίνει ότι έχεις την ικανότητα να κάνεις περισσότερα πράγματα.

Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με τη ζωή των άλλων συγκεντρωθείς στη δουλειά

#4 Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς στη δουλειά

Μπορείς να νομίζεις ότι η μουσική δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά κάνεις λάθος. Η μουσική και ειδικά η κλασσική μουσική, μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο σου να απορροφήσει και να ερμηνεύσει πιο εύκολα νέες πληροφορίες.

Αν ψάχνεις έναν εύκολο τρόπο για να συγκεντρωθείς στη δουλειά και να μην αποσπάται η προσοχή σου σίγουρα η μουσική είναι η λύση.

#5 Η καλή ποιότητα ύπνου μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς στη δουλειά

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς στη δουλειά είναι η καλή ποιότητα ύπνου. Ο οργανισμός μας χρειάζεται το λιγότερο έξι ώρες ύπνου, για να ξεκουραστεί πλήρως και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Μην στερήσεις από τον εαυτό σου πολύτιμες ώρες ύπνου, προκείμενου να χαζέψεις λίγο παραπάνω στα social media ή για να δεις κάποια ταινία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι λιγότερο αποδοτικός στη δουλειά σου και δεν είσαι αρκετά συγκεντρωμένος.

#6 Η ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς στη δουλειά

Οτιδήποτε καταναλώνουμε είναι «καύσιμο» για το σώμα μας. Επομένως, προσπάθησε να καταναλώνεις όσο το δυνατόν καλύτερες και πιο υγιεινές τροφές. Βάλε στην διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά και περιόρισε στο ελάχιστο οτιδήποτε ανθυγιεινό.

Πολλές τροφές επίσης, έχουν αποδειχτεί ότι βοηθούν στην καλύτερη συγκέντρωση όπως για παράδειγμα, η μαύρη σοκολάτα. Κάνοντας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου πιο εύκολα, θα είσαι πιο ευδιάθετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Προσπαθείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά και δεν τα καταφέρνεις; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις!

#7 «Καθάρισε» το μυαλό σου

Υπάρχουν στιγμές που οτιδήποτε και να κάνεις δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου και δεν είσαι καθόλου δημιουργικός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσεις να ανασυνταχθείς.

Προσπάθησε να «καθαρίσεις» το μυαλό σου κάνοντας κάτι τελείως διαφορετικό. Μπορείς για παράδειγμα, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να παίξεις κάποιο video game. Κάνε κάτι προκειμένου να αποστασιοποιηθείς από όλους και όλα. Αυτό θα σε βοηθήσει να επανέλθεις και να είσαι ακόμα πιο συγκεντρωμένος.

#8 Θέσε προθεσμίες στον εαυτό σου

Θέσε συγκεκριμένες προθεσμίες αν θες να συγκεντρωθείς στη δουλειά. Αν σου αναθέσουν να κάνεις κάτι για την επόμενη Τρίτη για παράδειγμα, φρόντισε να το έχει φέρει εις πέρα μέχρι τότε.

Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να αναβάλει πράγματα και θέσε χρονικά πλαίσια στα οποία θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τις εργασίες που σου αναθέτουν. Η πίεση του χρόνου θα σε βοηθήσει να είσαι πιο συγκεντρωμένος και να μην αφήσεις τίποτα να σου αποσπάσει την προσοχή.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!