Πως να γίνεσαι Καλύτερος στη Δουλειά σου κάθε μέρα - Purpose Συμβουλευτική

Πως να γίνεσαι Καλύτερος στη Δουλειά σου κάθε μέρα

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Το να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει δεν αρκεί. Πρέπει κάθε μέρα να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος στη δουλειά σου.

Δεν είναι καλό να μένεις στάσιμος και να επαναπαύεσαι σε αυτά που έχεις. Πρέπει να προσπαθείς κάθε μέρα να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Τι πρέπει να κάνεις όμως για να το πετύχεις αυτό;

#1 Για να γίνεις καλύτερος στη δουλειά θέσε στόχους

Θέσε στόχους και οραματίσου τον εαυτό σου να τους πετυχαίνει. Σκέψου πως θα νιώθεις μόλις κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Δες με ποιους τρόπους μπορείς να πετύχεις του στόχους σου, κάνε ένα πλάνο και προσπάθησε να το ακολουθήσεις.

Για να πετύχεις αυτό που θέλεις, πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου και να κάνεις ότι μπορείς για να φτάσεις εκεί.

#2 Συγκεντρώσου σε ένα πράγμα τη φορά

Μην αναλαμβάνεις πολλά πρότζεκτ την ίδια στιγμή. Άνθρωπος είσαι, όχι ρομπότ. Όσο και να πιστεύεις πως μπορείς να τα φέρεις εις πέρας, δε θα το καταφέρεις. Ή ακόμα και αν το καταφέρεις, δε θα τα κάνεις τόσο καλά.

Εστίασε κάθε μέρα σε ένα ή δύο πράγματα και προσπάθησε να τα ολοκληρώσεις και να τα κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Μην αφήνεις άλλα πράγματα να σε αποπροσανατολίζουν.

Είναι εύκολο κάτι καινούριο να σου αποσπάσει την προσοχή αλλά μην ασχοληθείς ακόμα μαζί του. Τελείωνε αυτό που κάνεις και θα το δεις μετά.

Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τι είναι σημαντικό και επείγον και τι μπορεί να περιμένει προκειμένου να γίνεις καλύτερο στη δουλειά. Βάλε προτεραιότητες και ακολούθα τες. Βάλε χρονικά όρια στον εαυτό σου και μείνει όσο πιο πιστός μπορείς σε αυτά.

#3 Μη φοβάσαι να πεις όχι

Είναι δύσκολο να πεις όχι σε ένα νέο πρότζεκτ ή σε μια ευκαιρία, αλλά πρέπει να καταλάβεις πως δεν μπορείς να τα κάνεις όλα, πόσο μάλλον όλα μαζί.

Αν δεν είσαι σίγουρος πως μπορείς να αναλάβεις κάτι νέο που προέκυψε, μην το κάνεις. Δώσε το σε κάποιον άλλο που έχει περισσότερο χρόνο ή αν δεν είναι κάτι βιαστικό, μπορείς να το αναλάβεις αργότερα, αφού τελειώσεις όσα έχεις ήδη αναλάβει.

Το όχι δε σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεσαι για την εταιρεία, αλλά το αντίθετο. Ξέρεις πότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι και αντί να το κάνεις μισό, το δίνεις σε κάποιον που θα το κάνει καλύτερα. Πως να Εξελίξεις την Καριέρα σου σε 5 βήματα καλύτερος στη δουλειά

#4 Αξιοποίησε σωστά το χρόνο σου

Αξιοποίησε το χρόνο σου στη δουλειά σωστά. Προσπάθησε να αποφύγεις όσα σου αποσπάνε την προσοχή.

Μην αφήνεις τους συναδέλφους ή τους πελάτες να σου τρώνε το χρόνο χωρίς να υπάρχει λόγος και μην ασχολείσαι με θέματα και συζητήσεις που δεν αφορούν την εταιρεία.

#5 Ζήτα βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι

Μπορεί ο εγωισμός σου να μη σε αφήνει να το κάνεις και να λες πως θα τα καταφέρεις μόνος σου. Όταν όμως δεν έχεις την απάντηση σε αυτό που ψάχνεις ή δεν είσαι σίγουρος για το πως πρέπει να γίνει κάτι, καλό είναι να ρωτήσεις κάποιον.

Κάποιον που ενδιαφέρεται για την εταιρεία και γνωρίζει το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι.

#6 Άκου τους άλλους και γίνε καλύτερος στη δουλειά σου

Άκου προσεκτικά τι έχουν να πουν οι συνάδελφοί σου. Δεν μπορείς να μιλάς μόνο εσύ, πρέπει να ακούς και τους υπόλοιπους.

Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφεύγεις τις παρεξηγήσεις, να καταλαβαίνεις καλύτερα τι πρέπει να γίνει και να συνεργάζεσαι καλύτερα με τους συναδέλφους και το αφεντικό σου.

Θες να μπορείς να πλοηγηθείς με επιτυχία στις εργασιακές δυναμικές του γραφείου; Δες εδώ.

#7 Οργανώσου και γίνε καλύτερος στη δουλειά σου

Με τόσα email, τηλεφωνήματα και σημειώσεις είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Πάρε ένα σημειωματάριο και γράψε όλα όσα πρέπει να κάνεις μέσα στη μέρα. Ξεχώρισε τα τηλέφωνα και τα email σε σημαντικά και μη και δώσε προτεραιότητα σε εκείνα που πρέπει.

Δε χρειάζεται να τα απαντήσεις όλα μέσα σε μισή ώρα. Απάντησε σε όσα επείγουν και τα άλλα άστα για λίγο πιο μετά.

#8 Μπες στη λογική του αφεντικού σου

Οι περισσότεροι έχει συμβεί να έχουν ένα κακό αφεντικό κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αν θες λοιπόν να είσαι ένα βήμα μπροστά και να προλαβαίνεις τις αντιδράσεις του, μάθε το στυλ του.

Κατάλαβε τι θέλει από σένα, τι δε θέλει, τι τον εκνευρίζει και πότε δεν πρέπει να του μιλάς. Όσο είσαι ένα βήμα μπροστά, τόσο καλύτερο για σένα.

#9 Προσπάθησε να τα πηγαίνεις καλά με τους συναδέλφους σου

Θα χρειαστεί να δουλέψεις και με άτομα που δε συμπαθείς και δεν ταιριάζεις. Πρέπει όμως να το κάνεις. Προσπάθησε να κάνετε τη δουλειά σας όσο καλύτερα μπορείτε και άσε στην άκρη τις συμπάθειες και αντιπάθειες.

Μην ανακατεύεσαι σε κουτσομπολιά και μη τα διαδίδεις. Είσαι εκεί για να δουλέψεις και να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου και όχι για να σχολιάζεις τον ένα και τον άλλο. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να συνεργάζεστε αρμονικά και από εκεί και πέρα δε χρειάζεται να γίνετε κολλητοί.

#10 Πάρε την άδειά σου

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο άρθρο, η άδεια σού είναι απαραίτητη. Χρειάζεσαι χρόνο μακριά από το γραφείο και τις υποχρεώσεις της δουλειάς. Πρέπει να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις. Μόνο έτσι θα γυρίσεις πιο έτοιμος και με μεγαλύτερη όρεξη να δουλέψεις.

Όσο γίνεσαι καλύτερος στη δουλειά σου, τόσο σου ανοίγονται δρόμοι. Μπορεί να πάρεις αύξηση, προαγωγή ή να βρεις μια νέα καλύτερη δουλειά. Κάνε κάθε μέρα το καλύτερο που μπορείς και θα δεις πως θα εκτιμηθεί!

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!