Επαγγελματική Επιτυχία: Υψηλός Μισθός ή η Δουλειά των ονείρων σου; - Purpose Συμβουλευτική

Επαγγελματική Επιτυχία: Υψηλός Μισθός ή η Δουλειά των ονείρων σου;

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Τι είναι η επαγγελματική επιτυχία και πως μπορείς να ξέρεις αν την έχεις αγγίξει;

Δεν έχω γνωρίσει κάποιο άτομο που να λέει πως δε χρειάζεται παραπάνω λεφτά. Άλλος θέλει να πάρει ένα αμάξι, άλλος να πάει διακοπές και κάποιος άλλος να πληρώσει τα χρέη του. Όποιος και αν είναι ο λόγος, όλοι θέλουν περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν.

Όσα και αν έχει κάποιος, πάντα θα κυνηγάει περισσότερα πιστεύοντας πως έτσι θα βρει την ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία. Το ερώτημα είναι όμως αν μια δουλειά που πληρώνει πολύ καλά αλλά δεν προσφέρει κάτι αξιόλογο στον εργαζόμενο, είναι το κλειδί για την ευτυχία του.

Τι είναι η επαγγελματική επιτυχία

Ο όρος επαγγελματική επιτυχία απασχολεί πολύ τους ανθρώπους και κάθε ένας δίνει διαφορετική εκδοχή για το τι σημαίνει για αυτόν. Για άλλους μπορεί να είναι το ότι έχουν ένα σπίτι να μείνουν και φαγητό να φάνε. Για κάποιους άλλους πάλι, επαγγελματική επιτυχία μπορεί να είναι το να έχουν το πιο πρόσφατο κινητό που κυκλοφόρησε στην αγορά, ωραία ρούχα ή ακριβά αυτοκίνητα.

Για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στη ζωή μας και ακόμα περισσότερα, συνήθως θέλουμε ένα υψηλό μισθό. Πότε όμως η ικανοποίηση από τη δουλειά θυσιάζεται για τα παραπάνω χρήματα; Ή μήπως γίνεται να έχουμε και τα δύο;

Παράγοντες που επηρεάζουν τι θα επιλέξουμε στη ζωή μας

Κάποιοι υποστηρίζουν πως το πιο σημαντικό είναι να σε γεμίζει η δουλειά σου και άλλοι πως τα χρήματα είναι αυτά που δείχνουν την επαγγελματική επιτυχία. Στην αρχή όλοι λένε βρες μια καλή δουλειά που σου αρέσει και δούλεψε σκληρά για να ανέβεις και να βγάλεις περισσότερα λεφτά.

Αυτό όμως ισχύει στα λόγια, γιατί στην πράξη παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες που σε επηρεάζουν στο αν θα κυνηγήσεις τη δουλειά των ονείρων σου ή τα χρήματα. Όπως για παράδειγμα τι ηλικία έχεις, αν μένεις μόνος σου, αν σε βοηθούν οικονομικά οι γονείς σου, αν έχεις παιδιά, αν έχεις κάποια χρήματα στην άκρη, ακόμα και η πόλη στην οποία ζεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας το περνάμε στη δουλειά. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε ευτυχισμένοι όσο είμαστε εκεί. Αν κάθε μέρα καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που πρέπει να πας στη δουλειά και νιώθεις πως δεν έχεις καθόλου ενέργεια και διάθεση να το κάνεις, τότε πολύ φοβάμαι πως τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.

Όλοι περνάμε καλές και κακές στιγμές στη δουλειά, αλλά αν οι κακές είναι περισσότερες, ο υψηλός μισθός αξίζει πραγματικά;

Πολλοί λένε πως αν δεν είσαι χαρούμενος χωρίς λεφτά και υλικά αγαθά, τότε είναι πιθανό να μη γίνεις χαρούμενος ούτε όταν τα αποκτήσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ένας μεγαλύτερος μισθός φέρνει τη δυστυχία ούτε πως όσοι δουλεύουν παραπάνω το κάνουν για τα χρήματα. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν τη δουλειά τους. Επαγγελματική Επιτυχία:Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο Ξεκίνημα της καριέρας σου

Η Ηλικία

Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση ανάμεσα στα λεφτά ή τη δουλειά των ονείρων σου.

Γενικά μιλώντας, όσο πιο μικρός είναι κάποιος τόσο πιο πιθανό είναι να δουλέψει περισσότερες ώρες με λιγότερα χρήματα, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία και αργότερα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το κάτι καλύτερο και μια δουλειά που σε γεμίζει, περιλαμβάνει έναν πολύ καλό μισθό, εξέλιξη, εκπαίδευση, καλούς συναδέλφους και αφεντικό, ασφάλεια αλλά και σταθερότητα.

Θες να απογειώσεις την καριέρα σου; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Τι να διαλέξεις για επαγγελματική επιτυχία

Αν είσαι στο στάδιο της αναθεώρησης, σκέψου τι σε έκανε να δεχτείς τη δουλειά στην οποία βρίσκεσαι τώρα. Ήταν ο μισθός ή οι αρμοδιότητες που θα αναλάμβανες; Έχει αλλάξει κάτι από αυτά προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Δεν υπάρχει ένας καθολικός ορισμός για την επαγγελματική επιτυχία. Αυτή έχει να κάνει με το πως τη βλέπει αυτός που την κυνηγά. Αν πηγαίνεις στη δουλειά και περνάς καλά, γελάς και νιώθεις πως αυτό που κάνεις σε γεμίζει, τότε η δουλειά σου σε κάνει χαρούμενο.

Αν πάλι υποφέρεις ψυχολογικά κάθε μέρα που πρέπει να πας να δουλέψεις, όσα λεφτά και αν σου δώσουν, δε θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος. Ναι μεν τα λεφτά θα σε βοηθήσουν να κάνεις πράγματα που ονειρεύεσαι αλλά ποιο το νόημα αν 8 ή περισσότερες ώρες τη μέρα τις περνάς μέσα στη μιζέρια; Η αύξηση του μισθού σου δε θα σε κάνει να μισείς τη δουλειά σου λιγότερο.

Το να σε γεμίζει η δουλειά που κάνεις δε σε βοηθάει μόνο επαγγελματικά. Σε βοηθάει και προσωπικά. Είσαι ήρεμος, χωρίς άγχος και δεν μεταφέρεις τη δουλειά στο σπίτι.

Στην τελική, όλοι δουλεύουμε για να ζήσουμε μια ήσυχη και ωραία ζωή. Αν όμως το να ζεις μίζερα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου μετριάζεται από τα χρήματα που παίρνεις και τη ζωή που κάνεις τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, τότε αυτό είναι για σένα η σωστή επιλογή.

Η ικανοποίηση και η χαρά που μας δίνει η δουλειά τον ονείρων μας υπερισχύει ενός υψηλού μισθού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να δουλεύεις για 200 ευρώ επειδή σε γεμίζει η δουλειά.

Όσο υψηλό μισθό και αν παίρνεις, πάντα θα επιθυμείς μεγαλύτερο. Ποτέ δε θα σου είναι αρκετός. Μη ξεχνάς επίσης πως ο μισθός έρχεται μια φορά το μήνα αλλά η ικανοποίηση ότι κάνεις αυτό που θέλεις, κάθε μέρα και κάθε λεπτό. Και τελικά αυτό αποτελεί επαγγελματική επιτυχία!

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!