Τι να κάνεις όταν μισείς τη Δουλειά σου (και το να παραιτηθείς δεν είναι Λύση) - Purpose Συμβουλευτική

Τι να κάνεις όταν μισείς τη Δουλειά σου (και το να παραιτηθείς δεν είναι Λύση)

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Δεν υπάρχει πιο κομψός τρόπος να το πούμε, μισείς τη δουλειά σου.

Κάθε Κυριακή γκρινιάζεις που φτάνει η ώρα να πας στο γραφείο και κάθε μέρα μετράς τα λεπτά μέχρι να φύγεις. Κάθε πρωί που χτυπάει το ξυπνητήρι αναρωτιέσαι αν χρειάζεσαι όντως αυτή τη δουλειά. Το μόνο που σκέφτεσαι όλη την ώρα είναι το να παραιτηθείς και να τους ξεχάσεις όλους.

Πάρα πολλοί άνθρωποι νιώθουν έτσι και αυτό είναι λυπηρό. Η εργασία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας και όταν δε μας αρέσει, μας καταστρέφει τη ζωή. Μας γεμίζει αρνητικά συναισθήματα τα οποία δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω μόλις τελειώνει το ωράριό μας, με αποτέλεσμα να τα μεταφέρουμε και στο σπίτι. Είναι σα να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο.

Αρκετές φορές η παραίτηση δεν είναι εφικτή για πάρα πολλούς λόγους. Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αφήσουν το χαρτί της παραίτησής τους στο γραφείο του αφεντικού.

Πως κάνεις τις ώρες στη δουλειά, μέχρι να βρεις καλύτερη, πιο υποφερτή;

Τι κάνεις στην περίπτωση που μισείς τη δουλειά σου;

#1 Εκτίμησε την κατάσταση

Ακούγεται απλό αλλά είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν. Πελαγώνουμε με όλα αυτά που μας κάνουν δυστυχισμένους που ξεχνάμε να δούμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας προκαλεί δυστυχία.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβεις τι δε σου αρέσει. Η θέση, ο μισθός, οι συνάδελφοι ή το αφεντικό; Υπάρχει κάτι που σου αρέσει στη δουλειά ή τα μισείς όλα; Τη μισούσες πάντα ή κάποια στιγμή έγινε αυτό; Τι συνέβη;

Ίσως νιώθεις πως δεν εκτιμάνε τη δουλειά που κάνεις ή πως δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλα όσα θέλει το αφεντικό σου.

Βρες τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και συζήτησε το με το αφεντικό σου. Ίσως είναι διατεθειμένος να βρείτε μια λύση ώστε να σου γίνει πιο ευχάριστη η εργασία σου. Πες του όμως συγκεκριμένα τι είναι αυτό που σε ενοχλεί. Δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου.Τι να κάνεις όταν μισείς τη δουλειά σου (και το να παραιτηθείς δεν είναι λύση)

#2 Άλλαξε την οπτική σου

Έχεις ακούσει από τόσους τη φράση «θετική σκέψη», που έχει αρχίσει να σε εκνευρίζει. Όσο και αν θέλω να την αποφύγω, είναι αλήθεια. Η αλλαγή στη σκέψη κάνει τη διαφορά.

Το να μετράς κάθε μέρα τις ώρες που μένουν μέχρι να φύγεις από τη δουλειά, κάνει χειρότερα τα πράγματα. Αντί λοιπόν να μετράς αντίστροφα πόση ώρα σου μένει στο γραφείο, προσπάθησε να το δεις σαν μια ευκαιρία να μάθεις πράγματα, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και γιατί όχι, να μαζέψεις λίγα χρήματα.

Χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με την καριέρα σου; Δες εδώ

#3 Ξέσπασε

Δεν εννοώ να αρχίσεις να φωνάζεις δεξιά και αριστερά πόσο μισείς τη δουλειά σου, πόσο μάλλον στα social media. Δε θα σου βγει σε καλό. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έχεις το δικαίωμα να λες πως δε σου αρέσει.

Πρόσεξε όμως σε τι άτομα το λες. Προτίμησε άτομα που εμπιστεύεσαι και συζητάτε για τέτοια θέματα. Το να παραπονιέσαι για τη δουλειά σου δε θα αλλάξει την κατάσταση αλλά θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα ψυχολογικά. Θα το βγάλεις από μέσα σου και θα ηρεμήσεις.

#4 Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς

Όταν είσαι δυστυχισμένος είναι εύκολο να σταματήσεις να προσπαθείς για το οτιδήποτε. Το ξέρω πως είναι δύσκολο να κάνεις κάτι που δε σου αρέσει, αλλά το να τα παρατήσεις δεν είναι λύση.

Πίεσε λοιπόν τον εαυτό σου και συνέχισε να κάνεις τη δουλειά σου όσο πιο καλά μπορείς. Ακόμα και αν τη μισείς, το να κάνεις το καλύτερο που μπορείς θα ανεβάσει τη διάθεσή σου. Θα γυρνάς σπίτι και θα ξέρεις πως εσύ έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό. Κάτι είναι και αυτό, έτσι δεν είναι;

Το να κάνεις μια δουλειά που μισείς είναι αρκετό για να σε φτάσει στα όριά σου.

Όσο και αν θέλεις να παραιτηθείς και να μη ξαναπατήσεις το πόδι σου εκεί, δεν είναι πάντα εφικτό αυτό. Προσπάθησε να ακολουθήσεις τα παραπάνω και θα δεις πως κάποια στιγμή θα πετύχεις όσα θέλεις στη ζωή σου!

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!