Γιατί αξίζει το επάγγελμα του Δημοσιογράφου - Purpose Συμβουλευτική

Γιατί αξίζει το επάγγελμα του Δημοσιογράφου

By Μαρία Σκαμπαρδώνη | Προσωπική Ανάπτυξη

Οι εποχές που ζούμε δεν ευνοούν ιδιαίτερα το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Το επάγγελμά μας για όσους έχουμε αυτή την ιδιότητα, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και η ανεργία στον κλάδο μας αυξάνεται διαρκώς κατακόρυφα.

Και όμως, όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο υπερήφανη είμαι που διάλεξα το επάγγελμα του δημοσιογράφου και δεν έχω σταματήσει να το θεωρώ το καλύτερο. Γιατί είναι εκείνο που σε καλεί να βρίσκεσαι πάντοτε σε μαχητικότητα, να μην παραδίδεις τα όπλα και να αγωνίζεσαι για την επικράτηση της αλήθειας. Γιατί σου δείχνει πως μία πένα και ένα κείμενο μπορούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις, να καταγγείλουν αδικίες και παραλείψεις και εν τέλει, να αλλάξουν τον κόσμο.Γιατί αξίζει το επάγγελμα του Δημοσιογράφου

Δεν είναι εύκολο να είσαι δημοσιογράφος

Θέλει πείσμα και δύναμη ώστε να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις δυσκολίες του επαγγέλματός μας, θέλει θάρρος και μαχητικότητα να προσπαθείς να επιβιώνεις με τον θεμιτό και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Θέλει πνευματικό υπόβαθρο το να αγωνίζεσαι για τα πιστεύω και τις αξίες σου χωρίς να θυσιάζεις τα πάντα στο βωμό του εύκολου κέρδους και της πρόσκαιρης φήμης.

Θέλει υπομονή να γνωρίζεις πως μπορεί να περάσουν ακόμα και χρόνια μέχρι να αναγνωριστείς και να γευτείς την κατάκτηση των κόπων σου. Πρέπει να σε ενδιαφέρει η αλήθεια, αν θέλεις να αφήσει κάτι το πέρασμά σου από αυτό το χώρο. Πρέπει να μην παρασυρθείς από σειρήνες που σε μεθάνε με υλικά ανταλλάγματα και πρόσκαιρα αποκτήματα.Γιατί αξίζει το επάγγελμα του Δημοσιογράφου

Σε μία εποχή που η τηλεόραση έχει κυριευθεί από πολλούς που αναμασούν παρωχημένες σκέψεις εις βάρος της αλήθειας και για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων, είναι επιτακτική ανάγκη ο δημοσιογραφικός κλάδος να συμπεριλάβει μέσα του ανθρώπους που θέλουν την αλήθεια, που αποζητούν την αντικειμενικότητα και θέλουν τα πάντα να έρχονται στο φως.

Ο χώρος μας έχει πάντοτε ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν. Έχει πάντοτε μεγάλα ταλέντα που προσπαθούν με την πένα τους να «ξυπνήσουν» τον κόσμο και να τον κάνουν να σκεφτεί και να αναθεωρήσει πολλές από τις υπάρχουσες απόψεις τους.

Ναι, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι, νέοι και καινοτόμοι που θέλουν να βοηθήσουν αυτό το χώρο να προοδεύσει έχοντας ως σημαία το σεβασμό στην αλήθεια και το ανθρώπινο πρόσωπο.

Ας δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, υπάρχουν νέοι τίμιοι και με αγνή αγάπη για αυτό που κάνουν. Όχι, δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι κακοί ή πουλημένοι, απλώς η τηλεόραση επιλέγει να δείχνει αυτούς που τη συμφέρει ώστε να μη χάνει τα προνόμιά της.

Δε θα μπορούσα να επιλέξω κανένα άλλο επάγγελμα εκτός από αυτό του δημοσιογράφου. Είναι σημαντικό ο χώρος μας να γίνει ανοιχτός σε ευκαιρίες για τους νεότερους ανθρώπους που διέπονται από τιμιότητα.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!