Τι να κάνεις για να μη συμβιβάζεσαι με τη Μετριότητα - Purpose Συμβουλευτική

Τι να κάνεις για να μη συμβιβάζεσαι με τη Μετριότητα

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας φοβούνται πολύ ότι μπορεί να καταλήξουν να συμβιβαστούν με τη μετριότητα για όλη τους τη ζωή. Φοβόμαστε μήπως κοιτάξουμε πίσω στις ζωές μας και νιώσουμε ότι τελικά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα πράγματα.

Κι όμως, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με πολλούς από εμάς. Καταλήγουμε να συμβιβαζόμαστε και να ζούμε μια ζωή που δεν ανταποκρίνεται στα όνειρά μας.

Όμως μπορείς να ξεπεράσεις αυτή την τάση για μετριότητα: δεν χρειάζεται να είσαι ένας από τους ανθρώπους που συμβιβάζονται. Δεν χρειάζεται να είσαι θύμα μιας «μέτριας ζωής». Μπορείς να ζήσεις την ζωή σου όσο καλύτερα γίνεται και να πετύχεις τα όνειρά σου.

Για να γίνει αυτό, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να κάνεις. Αν και τα βήματα αυτά είναι απλά, δεν είναι εύκολα. Αν ήταν, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα ζούσαν τις ζωές τους όπως τις είχαν ονειρευτεί.

Αν όντως θέλεις να αποφύγεις την μετριότητα, πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις ότι είναι απαραίτητο αντί για αυτό που είναι εύκολο.

Ξεπέρασε τους φόβους σου

Οι άνθρωποι συνεχώς μιλούν για το πως αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν τους φόβους τους. Όμως, είναι σπάνιο οι άνθρωποι να έχουν το θάρρος να το κάνουν πραγματικά. Οι περισσότεροι λένε ότι πρόκειται να ξεπεράσουν τους φόβους τους, αλλά όταν εμφανίζονται οι προκλήσεις, κάνουν πίσω. Όταν πλησιάζει η ώρα να νικήσουν τους φόβους τους, κολλάνε και στο τέλος αποτυγχάνουν να προχωρήσουν παρακάτω.

Το να υπερνικήσεις τους φόβους αποτελεί μια πρόκληση, αλλά αν ακολουθήσεις μια συνεπή τακτική, μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγη πίστη και επιμονή. Μην αφήσεις τους φόβους σου να σε εγκλωβίσουν σε μια ζωή μετριότητας.

Δεν χρειάζεται να είσαι ατρόμητος, αλλά χρειάζεται να είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις δράση παρά τους φόβους σου. Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις σε μεγαλύτερα πράγματα στην ζωή σου είναι να αντιμετωπίσεις μερικούς από τους φόβους σου. Αν θέλεις να τους υπερνικήσεις, χρειάζεται να πάρεις μια συνειδητή απόφαση και να μην τους αφήσεις να σε κρατήσουν πίσω.

Τι να κάνεις για να μη συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα

Ξέφυγε από τη ζώνη άνεσης

Ο δρόμος για μια ζωή μετριότητας ξεκινά με την παραμονή σου στη «ζώνη άνεσης». Είναι δελεαστικό να το παίζεις εκ του ασφαλούς, αλλά αυτό είναι που τελικά θα σε οδηγήσει σε μια ζωή που δεν θες.

Κάθε μέρα κάνε πράγματα που αποτελούν μια πρόκληση για σένα. Αν συνήθιζες να μένεις μέσα στο σπίτι σου, προκάλεσε τον εαυτό σου και βγες για δείπνο με τους φίλους σου. Αν βολεύεσαι με το να πηγαίνεις συνεχώς στα ίδια μέρη και να κάνεις τα ίδια πράγματα, πάρε την απόφαση να πας κάπου διαφορετικά.

Ξέρεις το ρητό, «η μαγεία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης σου», αλλά χρειάζεται να δράσεις για αυτό. Χρειάζεται να γίνει κάτι παραπάνω από ένα ρητό για σένα. Κάνε στόχο συνεχώς να ξεφεύγεις από την ζώνη ασφαλείας σου.

Δοκίμασε μια νέα τάξη, κάνε ένα νέο φίλο, μίλα σε κάποιον ξένο. Αυτά είναι μικρά βήματα, αλλά τελικά προστίθενται σε κάτι μεγαλύτερο.

Μην ανησυχείς για τις απόψεις  των άλλων

Αν  αγωνίζεσαι για περισσότερο από μια ζωή μετριότητας, οι άλλοι πιθανότατα να σε κρίνουν. Μπορούν να αναρωτηθούν γιατί δοκιμάζεις νέα πράγματα ή γιατί δεν κάνεις τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που όλοι τους κάνουν.

Αλλά, αν θέλεις  περισσότερα από τη ζωή από ό,τι κάνει ο μέσος άνθρωπος, θα πρέπει να κάνεις πράγματα που οι άλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Μην επηρεάζεσαι από αρνητικές γνώμες και λέξεις. Δεν σε αφορά τι λένε και τι κάνουν οι υπόλοιποι. Αυτό που μετράει είναι τι κάνεις εσύ και πως ζεις τη ζωή σου.

Αποφάσισε σήμερα ότι οι αρνητικές γνώμες των άλλων δε μετρούν, ότι θα ζήσεις τη ζωή σου με τους δικούς σου όρους ανεξάρτητα από τι λένε οι άλλοι. Αυτό θα είναι δύσκολο, ειδικά αν αντιμετωπίζεις αντίσταση από φίλους και οικογένεια. Αυτό μπορεί να γίνεται από καλή πρόθεση, επειδή συνήθως θέλουν να είσαι ασφαλής, αλλά πρέπει να παλεύεις για το τι θες στην ζωή σου.

Βαρέθηκες τη μετριότητα; Άσε τη γνώμη των άλλων και ζήσε τη ζωή σου!

Ανάλαβε καθημερινή δράση

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις μια ζωή μετριότητας. Χρειάζεται συνεπής καθημερινή δράση προς τους στόχους και τα όνειρά σου. Αυτές οι καθημερινές ενέργειες θα προστίθενται με την πάροδο του χρόνου, μέχρι που τελικά θα ζήσεις μια ζωή που είναι πέρα από τα πιο τρελά όνειρά σου.

Πρέπει να δεσμευτείς καθημερινά για να αγωνιστείς για περισσότερα. Ακόμα κι αν ξεκινάς με μικρά βήματα, στο τέλος  αυτά θα προστεθούν στα μεγαλύτερα βήματα.

Κάθε μέρα κάνε κάτι που θα σε φέρνει πιο κοντά στη ζωή που έχεις ονειρευτεί. Κάνε επιλογές που να υποστηρίζουν αυτά τα όνειρα και στο τέλος θα δεις ότι θα βγει σε καλό.

Μην τα παρατήσεις και μην συμβιβαστείς για τίποτα λιγότερο από μια εκπληκτική ζωή. Γνωρίζω ότι είσαι ικανός να πετύχεις μια εξαιρετική ζωή, απλά πρέπει να πας εκεί έξω και να δουλέψεις σκληρά για αυτό. Γίνεται να ζήσεις μια εκπληκτική ζωή, αλλά πρέπει να καταβάλλεις την κατάλληλη προσπάθεια για να φτάσεις εκεί. Δε θα συμβεί σε μια νύχτα, αλλά μπορείς να ξεπεράσεις μια ζωή μετριότητας.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!