Πώς να είσαι Διαφορετικός όταν όλοι Προσπαθούν να Ταιριάζουν στο Σύνολο - Purpose Συμβουλευτική

Πώς να είσαι Διαφορετικός όταν όλοι Προσπαθούν να Ταιριάζουν στο Σύνολο

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Είναι δύσκολο να είσαι διαφορετικός σε μια κοινωνία που παραγκωνίζει αυτούς που δεν ταιριάζουν στη μάζα.

Είναι αρκετά σύνηθες κάποιος να αλλάξει την προσωπικότητα του για να βρει τη δουλειά των ονείρων του, έναν σύντροφο ή για να γίνει μέλος μιας ομάδας ανθρώπων.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε μια βαθιά επιθυμία να ταιριάζουμε στο σύνολο. Τι θα γινόταν αν υπήρχε ένας τρόπος να είσαι διαφορετικός και να είσαι και επιτυχημένος;

1. Είναι δύσκολο να αποδεχτείς τον εαυτό σου όταν είσαι διαφορετικός

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι διαφορετικός, όταν δεν μπορείς εσύ ο ίδιος να αποδεχτείς όλα αυτά που σε κάνουν διαφορετικό από τους άλλους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν είσαι διαφορετικός είναι να το αποδεχτείς και όχι να μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι πως θα ταιριάζεις στο σύνολο των ανθρώπων. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

2. Στάματα να προσπαθείς να γίνεις διαφορετικός

Αυτό που συμβαίνει όταν προσπαθείς να είσαι διαφορετικός είναι ότι προσπαθείς να ταιριάξεις σε αυτό που νομίζεις ότι είναι διαφορετικό, χωρίς αυτό να ταιριάζει στα προσωπικά σου ενδιαφέροντα και τη δική σου προσωπικότητα. Αν θες πραγματικά να είσαι διαφορετικός, θα πρέπει να εστιάσεις στις δικές σου ιδιαιτερότητες.

Από μικρή ηλικία μας έχουν μάθει να ντυνόμαστε, να μιλάμε, να σκεφτόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο και για να μπορέσεις να το αλλάξεις αυτό θα πρέπει να βρεις αυτό που σε κάνει μοναδικό και ξεχωριστό από τους άλλους.

3. Πρέπει να έχεις χόμπι και τα δικά σου ενδιαφέροντα

Τα χόμπι είναι σημαντικά για την ταυτότητα κάποιου. Μπορούν να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις περαιτέρω τις δικές σου εσωτερικές διαφορές, καθιστώντας τις εξαιρετικές για την καλή ψυχική υγεία.

Μπορεί να είναι εύκολο να χάσει τον εαυτό του κάποιος στην ανάγκη να ταιριάξει στο σύνολο. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν ακόμη και στο σημείο να υιοθετούν διαφορετικές ταυτότητες και ενδιαφέροντα για να νιώσουν ότι ανήκουν. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να αρνείσαι τον εαυτό σου και τα ενδιαφέροντα σου. Πώς να είσαι Διαφορετικός όταν όλοι Προσπαθούν να Ταιριάζουν στο σύνολο

4. Μην φοβάσαι να ξεχωρίσεις και να δείξεις διαφορετικός

Καλώς ή κακώς, όταν επιλέξεις να είσαι διαφορετικός, θα τραβήξεις την προσοχή των άλλων. Ίσως σου είναι δύσκολο στην αρχή αν έχεις συνηθίσει να ταιριάζεις στο σύνολο. Αυτό ίσως σε βοηθήσει μετέπειτα να ξεχωρίσεις επαγγελματικά αφού δεν θα ταιριάζεις με όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους για δουλειά.

Θες να ξεχωρίσεις για αυτό που πραγματικά είσαι; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις!

5. Απόφυγε τα ψυχολογικά παιχνίδια

Είναι εύκολο να υποπέσεις σε παιχνίδια που ίσως δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου αλλά ίσως το κάνεις για να γίνεις αποδεκτός. Από παιχνίδια εξουσίας στο εργατικό δυναμικό μέχρι τα κουτσομπολιά σε μια κοινωνική ομάδα, οι άνθρωποι έχουν μάθει μερικά αρκετά έξυπνα κόλπα για να χειραγωγούν μερικές καταστάσεις προς όφελος τους.

Θυσιάζεις την ταυτότητα σου με αυτό τον τρόπο, μόνο και μόνο για να ταιριάζεις στο σύνολο όταν εμπλακείς σε ψυχολογικά παιχνίδια. Είναι προτιμότερο να είσαι διαφορετικός και να μην συμμετέχεις σε κουτσομπολιά και τέτοιου είδους παιχνίδια και συμπεριφορές. Έτσι θα διατηρήσεις τον αυτοσεβασμό και την ταυτότητα σου.

6. Εκφράσου όπως θες μέσα από τις ενδυματολογικές σου επιλογές

Όταν ξεκινήσεις να διαφοροποιείσαι από το πλήθος, θα ξεκινήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι. Γιατί λοιπόν να μην αλλάξεις το στυλ σου προκειμένου να ταιριάζει στην προσωπικότητα σου;

Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές, άλλα μπορείς να αλλάξεις μερικά από τα αξεσουάρ που φοράς σε καθημερινή βάση με κάποια άλλα που ταιριάζουν καλύτερα με αυτό που είσαι. Ενδεχομένως, να φορέσεις ένα ρολόι, μια ζώνη, ένα καπέλο ή ένα πιο ιδιαίτερο και εκκεντρικό κόσμημα.

Φτιάξε τα μαλλιά σου όπως ονειρευόσουν και πέτα το τυπικό επαγγελματικό ντύσιμο για κάτι πιο μοναδικό. Θα αισθανθείς σίγουρα καλύτερα αν η εμφάνιση σου και οι ενδυματολογικές σου επιλογές ταιριάζουν στην προσωπικότητα σου.

7. Μην επηρεάζεσαι από την γνώμη των άλλων

Επιτέλους έχεις αποδεχτεί ότι είσαι μοναδικός και διαφορετικός από τους άλλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει εδώ!

Το ότι αποδέχτηκες τις εσωτερικές σου διαφορές και έκανες τις αλλαγές δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επηρεαστείς από κανένα εξωτερικό παράγοντα. Θα υπάρξουν άνθρωποι κακοπροαίρετοι που θα μιλήσουν πίσω από την πλάτη σου και θα σε χαρακτηρίσουν διαφορετικό. Και αυτό μπορεί να κάνει να αισθανθείς άσχημα μερικές φορές.

Μην αφήνεις αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εσένα να σε επηρεάσει και να αποθαρρύνει την ανάγκη σου να είσαι διαφορετικός. Συνέχισε να «αγκαλιάζεις» τις ιδιαιτερότητες του εαυτού σου που σε ξεχωρίζουν για να αποτρέψεις τον εαυτό σου να επιστρέψει στην ανάγκη να ταιριάζει στο σύνολο.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι διαφορετικός και βρες ανθρώπους που θα ταιριάζουν στην προσωπικότητα σου και θα σε εκτιμούν για αυτό που είσαι. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να επηρεάσεις και να ενθαρρύνεις και άλλους ανθρώπους γύρω σου να κάνουν το ίδιο!

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!