Πώς να γίνεις Ευτυχισμένη: Τα Θεμέλια - Purpose Συμβουλευτική

Πώς να γίνεις Ευτυχισμένη: Τα Θεμέλια

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Σαν άνθρωποι, έχουμε πολλά κοινά, αλλά κάτι πολύ σημαντικό που μοιραζόμαστε είναι ότι όλοι επιθυμούμε να είμαστε χαρούμενοι και πλήρεις. Το να γίνεις ευτυχισμένη είναι το κλειδί για την ευζωία.

Για πολλούς από εμάς, ευζωία σημαίνει το πόσο fit είμαστε, για άλλους από εμάς σημαίνει να νιώθουμε ότι μας εκτιμούν. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ορίζει την ευζωία ως μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.

Το σημαντικό για την ευζωία είναι να πάρεις απόφαση ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Δεν είναι κάτι που καταφέρνεις και στη συνέχεια το διαγράφεις απλά από τη λίστα σου. Είναι ένα μακρύ ταξίδι ζωής.

6 Πυλώνες για την ευζωία

Υπάρχουν 6 πυλώνες για την ευζωία:

  1. Σωματική και οικονομική υγεία
  2. Υποστήριξη και αλλαγή νοοτροπίας
  3. Αίσθηση του ανήκειν
  4. Διαπραγμάτευση και επιρροή
  5. Ουσιαστικό εργασιακό περιβάλλον
  6. Σκοπός και αξίες

1.Σωματική και οικονομική υγεία

Η υγεία, η διατροφή και τα οικονομικά σου βελτιώνουν την ευζωία σου;

Η σωματική και οικονομική υγεία πάνε χέρι-χέρι με την παραγωγικότητα, την ευτυχία και την ελαστικότητα. Είναι βασικά για την ικανότητα σου να πετυχαίνεις τους στόχους σου και είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου, για να επιτεύξεις όλους τους άλλους σκοπούς που έχεις και να γίνεις ευτυχισμένη.

2. Θα γίνεις ευτυχισμένη αν έχεις υποστήριξη και αλλάξεις νοοτροπία

Έχεις φίλους, μέντορες και επαγγελματίες ειδικούς που μπορούν να σου παρέχουν την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζεσαι;

Οι άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά συχνά νιώθουν ανήμποροι να ζητήσουν βοήθεια και προσπαθούν να επιλύουν τα προβλήματά τους, μονοί τους. Στο τέλος όμως κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ευεξία και το ευ ζην, κατανοεί ότι δεν μπορεί να έχει όλες τις απαντήσεις για όλα και ότι στη ζωή χρειάζεται συμβουλές και καθοδήγηση από ανθρώπους που είναι ειδικοί και έχουν υποστηρικτικές δεξιότητες. Επίσης είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια και όταν το κάνεις αυτό θα βρίσκεσαι ένα βήμα κοντά στο να γίνεις ευτυχισμένη. Πώς να γίνεις Ευτυχισμένη: Τα Θεμέλια

3. Αίσθηση του ανήκειν

Ανήκεις σε κάποια «φυλή»;

Είμαστε στενά συνδεδεμένοι με το να είμαστε μέρος ενός κοινωνικού συνόλου, να είμαστε κοινωνικά πλάσματα και η ένταξη μας σε μια ομάδα είναι κρίσιμη για την επιβίωση μας. Αυτός είναι ο λόγος που η απομόνωση γέννα στον άνθρωπο τις ίδιες ορμόνες στρες με αυτές όταν δέχεται μια επίθεση.

Η ουσιαστική συμμετοχή σε μια κοινότητα είναι ζωτικής σημασίας  για την υγεία και την ευτυχισμένη ζωή. Η εύρεση της κοινότητας και του ρόλου μας σε αυτή ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ευημερία μας.

Οι ουσιαστικές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους είναι καθοριστικές για την ευεξία και την ευτυχία μας.

4. Διαπραγμάτευση και επιρροή

Συχνά σκεφτόμαστε ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε τις περιστάσεις και ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση υπάρχει περιθώριο να δουλέψουμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό για την ευημερία μας να μαθαίνουμε να προσδιορίζουμε που μπορούμε να διαπραγματευτούμε ή να επηρεάσουμε τα πράγματα που μας επηρεάζουν και πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.

5. Αν έχεις ουσιαστικό εργασιακό περιβάλλον, θα γίνεις ευτυχισμένη

Έχεις αυτονομία και εξέλιξη από την δουλειά σου;

Ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας. Το να βρίσκουμε νόημα σε αυτό που κάνουμε και να αισθανόμαστε σημαντικοί στη δουλειά μας είναι καθοριστικό για να γίνεις ευτυχισμένη  και για την προσωπική σου ευεξία.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν απολαμβάνουμε την δουλειά μας. Είσαι μια από το 85% των ανθρώπων που νιώθουν δυσαρεστημένοι και όχι ενθουσιώδεις για τη δουλειά τους;

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο, κάποια πράγματα στη δουλειά σου θα είναι βαρετά αλλά δεν πρέπει τα πάντα να είναι έτσι! Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η εργασία σου προσφέρει την ευκαιρία να νιώσεις ολοκληρωμένη.

Θες να γίνεις ευτυχισμένη; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

6. Σκοπός και αξίες

Γνωρίζεις τους στόχους ζωής σου και είναι δομημένη η ζωή σου γύρω από την επίτευξη αυτών;

Η επιτυχία συχνά υπολογίζεται με οικονομικούς όρους, αλλά τα χρήματα δεν είναι εκείνα που έχουν σημασία στο τέλος. Οι εγγενείς αξίες όπως η εκτίμηση, η εκπλήρωση, η ανάπτυξη, η αυτοπραγμάτωση είναι τα πράγματα που κάνουν τη δουλειά ουσιαστική, δίνουν σκοπό στη ζωή σας και παρέχουν πραγματική χαρά.

Η κατανόηση του σκοπού και των αξιών σας είναι επομένως ένα κρίσιμο βήμα για την επίτευξη ευεξίας.

Οι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει αυτούς τους έξι πυλώνες είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο παραγωγικοί και υπερέχουν από εκείνους που δεν τους έχουν αναπτύξει.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!