Πώς να καταλάβεις τον Χαρακτήρα του άλλου από 7 απλά σημάδια - Purpose Συμβουλευτική

Πώς να καταλάβεις τον Χαρακτήρα του άλλου από 7 απλά σημάδια

By Κατερίνα Χρήστου | Επαγγελματική Εξέλιξη

Όταν γνωρίζεις κάποιον, σχηματίζεις μια πρώτη εντύπωση γι΄ αυτόν από διάφορα στοιχεία. Και είναι φυσικό να θες να ξέρεις γρήγορα τι είδους άνθρωπος είναι και τι χαρακτήρα και προσωπικότητα έχει.

Άλλωστε, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι μεγάλης σημασίας να ξέρεις με ποιον άνθρωπο έχεις να κάνεις, ώστε να διαπιστώσεις τι σχέσεις μπορείς να αναπτύξεις μαζί του, όπως και να προβλέψεις πώς θα είναι οι σχέσεις σας.

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία-κλειδιά που μπορείς να παρατηρήσεις στον άλλο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της γνωριμίας σας για να μπορέσεις να βγάλεις μερικά πρώτα συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του. Δες ποια είναι αυτά σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ίσως μερικά δεν τα φανταζόσουν καν!

  1. Ο Γραφικός Χαρακτήρας

Σύμφωνα με μελέτες, ο γραφικός χαρακτήρας μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία της προσωπικότητας, πχ. ο τρόπος γραφής και το μέγεθος των γραμμάτων. Γενικότερα οι ντροπαλοί άνθρωποι τείνουν να γράφουν με μικρά και καλοσχηματισμένα γράμματα, ενώ οι πιο εξωστρεφείς κάνουν μεγαλύτερα γράμματα. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση πιέζουν πολύ το μολύβι, ενώ οι ανασφαλείς γράφουν πιο αχνά.

  1. Τα Χρώματα

Η επιλογή των χρωμάτων στα ρούχα και τα αξεσουάρ δείχνουν πολλά για την προσωπικότητα αυτού που έχουμε απέναντί μας. Πχ. το κόκκινο δείχνει έντονη προσωπικότητα, το μαύρο ευαισθησία και καλλιτεχνική φύση, το πράσινο ευαισθησία και αξιοπιστία, ενώ το λευκό άνθρωπο οργανωτικό και με έντονη λογική και το μπλε σταθερότητα και ενδιαφέρον για τους άλλους.

  1. Συνήθειες και τικ

Νευρικές συνήθειες ή επαναλαμβανόμενες κινήσεις με το σώμα γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους άλλους και δείχνουν πολλά για την προσωπικότητά του καθένα. Άνθρωποι που ασχολούνται για παράδειγμα με τα νύχια τους, παίζουν με τα μαλλιά τους ή τρίβουν σε κάποιο σημείο το δέρμα τους, δείχνουν πως νιώθουν ανυπομονησία, εκνευρισμό, δυσαρέσκεια ή απλά βαρεμάρα.

  1. Τα Παπούτσια δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μπορείς να κοιτάξεις τα παπούτσι κάποιου για να καταλάβεις αρκετά για εκείνον. Αν εξετάσεις το κόστος τους, το στυλ, το χρώμα και την κατάσταση του παπουτσιού, μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα για την οικονομική κατάσταση, το στυλ, την ηλικία του αλλά και την φροντίδα και επιμέλεια που δείχνει για τον εαυτό του.

Πώς να καταλάβεις τον Χαρακτήρα του άλλου από 7 απλά σημάδια

  1. Τα Μάτια

Όπως θα έχεις ακούσει, τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Τα μάτια δείχνουν πολλά για τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων, όπως και για το χαρακτήρα τους. Σύμφωνα με μελέτες, άνθρωποι με γαλάζια μάτια είναι πιο δύσκολες προσωπικότητες σε σχέση με ανθρώπους με πιο σκούρα μάτια.

Επίσης, η σταθερή βλεμματική επαφή, δηλαδή όταν ο άλλος σε κοιτάζει σταθερά και κατάματα, είναι σημάδι ότι έχει αυτοπεποίθηση, σταθερή προσωπικότητα, θέληση και αυτοσυγκράτηση.

Θες να μπορείς να καταλαβαίνεις τον χαρακτήρα των συναδέλφων σου άμεσα και γρήγορα; Δες εδώ

  1. Η Συνέπεια στα ραντεβού

Στη σύγχρονη εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι κάποιος συνεπής στα ραντεβού του, προσωπικά ή επαγγελματικά, και αυτό από μόνο του δίνει μια θετική ή αρνητική εντύπωση ανάλογα.

Όταν κάποιος αργεί συστηματικά ή σε σημαντικά ραντεβού, δείχνει έλλειψη αυτό-οργάνωσης και αδιαφορία για τους άλλους, ενώ κάποιος που έρχεται νωρίτερα φανερώνει πως ενδιαφέρεται για τους άλλους, είναι οργανωμένη προσωπικότητα και με ισχυρά εσωτερικά κίνητρα.

  1. Η χειραψία

Μελέτες δείχνουν πως άνθρωποι που κάνουν μια δυνατή χειραψία έχουν αυτοπεποίθηση και ισχυρό χαρακτήρα, είναι εξωστρεφείς και εκφράζουν έντονα τα συναισθήματά τους. Αντίθετα, άνθρωποι που θα σε χαιρετήσουν με χαλαρή χειραψία είναι πιθανό να έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση και ανασφάλειες ή να είναι επιφυλακτικοί με τους άλλους.

Αφού σου δώσαμε έναν πρακτικό οδηγό για να ανακαλύπτεις γρήγορα πράγματα για την προσωπικότητα των άλλων, μην ξεχνάς πως αυτά ισχύουν και για εσένα! Τα παραπάνω 7 στοιχεία-κλειδιά παρατηρούν και οι άλλοι σε εσένα, έστω και ασυναίσθητα, και σε κρίνουν και σύμφωνα με αυτά. Οπότε, πρόσεξε τι εικόνα θα δώσεις! Τώρα ξέρεις.

Από την άλλη, μη θεωρήσεις ότι αυτά τα στοιχεία-κλειδιά κρύβουν όλες τις πληροφορίες για τον άλλο.

Θεώρησέ τα ως πρώτα δεδομένα και προσπάθησε να μην είσαι απόλυτος, αλλά να είσαι ανοιχτός και να συνεχίσεις την κρίση σου μέσα από τη συζήτηση, την έκφραση συναισθημάτων και απόψεων προκειμένου, όπως λέμε και στο Σεμινάριο Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων, να φτιάξεις μια ολοκληρωμένη εικόνα χωρίς προκαταλήψεις, και να ξέρεις με ποιόν άνθρωπο έχεις να κάνεις.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!