6 Τρόποι να σου Αρέσει ξανά η Δουλειά σου - Purpose Συμβουλευτική

6 Τρόποι να σου Αρέσει ξανά η Δουλειά σου

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Θυμάσαι όταν πρωτοξεκίνησες στη τρέχουσα δουλειά σου; Έβρισκες τα πάντα συναρπαστικά, ακόμα και τη συνάντηση προσωπικού Δευτέρα πρωί. Τι να κάνεις όμως για να αναζωπυρώσεις αυτή τη σπίθα; Διότι μετά από κάποια χρόνια, αναρωτιέσαι κάθε πρωί που ξυπνάς αν θα κάνεις αυτό για το υπόλοιπο της ζωής σου και πως θα σου αρέσει ξανά η δουλειά στην όποια εργάζεσαι.

Και αυτές οι σκέψεις γίνονται εντονότερες καθώς περνάνε τα χρόνια και θα δυσανασχετείς όλο και περισσότερο με τη δουλειά σου. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δεν χρειάζεται να σου αρέσει αλλά να αγαπήσεις την ιδέα να δουλεύεις σε αυτή με τους παρακάτω έξι τρόπους:

1. Κάνε ένα βήμα πίσω

Μετά από αρκετά χρόνια ή ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη τρέχουσα δουλειά σου νιώθεις ότι έχεις κουραστεί και ρουτινιάσει. Ίσως έχεις αρχίσει να κατηγορείς εξωτερικούς παράγοντες και την ίδια σου τη δουλειά για αυτό.

Πριν σκεφτείς να παραιτηθείς, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα βήμα πίσω και να πάρεις χρόνο να συλλογιστείς τη ζωή σου. Μερικές μέρες ξεκούρασης κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς και να αποφασίσεις τι θες πραγματικά από τη ζωή σου και να βρεις κίνητρα να σου αρέσει ξανά η δουλειά σου.

2. Οραματίσου την ευτυχία σου για να σου αρέσει ξανά η δουλειά σου

Πότε είναι η τελευταία φορά που ήσουν χαρούμενος στη δουλειά;

Τι θα ήθελες να κάνεις με τον χρόνο και τη ζωή σου;

Αν στην απάντηση αυτών των ερωτημάτων δεν περιλαμβάνεται η δουλειά σου, αυτό είναι εντάξει, αλλά θα μπορούσες να τη συμπεριλάβεις.

Πρέπει να αναλογιστείς αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και ο τρόπος που το κάνεις.

Εάν δυσκολεύεσαι να φανταστείς τι θα ήθελες να κάνεις όταν μεγαλώσεις, σκέψου τι δεν θέλεις να κάνεις. Οι άνθρωποι μπορούν να πουν πιο εύκολα αυτό που μισούν από ό, τι αυτό που τους αρέσει.

3. Ζήτα αυτό που θες

Γιατί περιμένουμε να φύγουμε από μια συνέντευξη για δουλειά για να πούμε την αλήθεια; Πολλοί άνθρωποι υποθέτουμε ότι οι εργοδότες μας γνωρίζουν αυτά που επιθυμούμε και τα αγνοούν, αλλά είναι εξίσου πιθανό ο καθένας μας να έχει παγιδευτεί στον δικό του μικρόκοσμο.

Οι περισσότερες ανεκπλήρωτες προσδοκίες που οδήγησαν σε ρήξη των σχέσεων δεν ειπώθηκαν ποτέ εξαρχής. Πρότεινε στον εργοδότη σου το πρότζεκτ των ονείρων σου, ζήτα να γίνεις επικεφαλής και να πάρεις την ευθύνη για κάτι.

Αν θέλεις περισσότερα χρήματα, προαγωγή ή ένα ευέλικτο πρόγραμμα μη διστάσεις να το ζητήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς και θα γίνει το κίνητρο να σου αρέσει ξανά η δουλειά σου.

4. Κάνε πρώτα τη πραγματική δουλειά

Αφιέρωσε χρόνο από το καθημερινό σου πρόγραμμα για τα μέρη της δουλειάς σου που αγαπάς να κάνεις. Οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουμε στη δουλειά μας για τα πράγματα που αφορούν τη δουλειά μας, όχι για τις επαγγελματικές συναντήσεις και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτά αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά δεν είναι η δουλειά σου αυτή καθαυτή. Εάν αισθάνεσαι ότι δεν ξοδεύεις αρκετό χρόνο απολαμβάνοντας τον πραγματικό σκοπό της δουλειάς σου προσπάθησε να μην επιτρέψεις σε τίποτα να σου αποσπά τη προσοχή. Πώς να σου Αρέσει ξανά η Δουλειά σου: 6 Τρόποι να το Πετύχεις

5. Άλλαξε ότι σε ενοχλεί και δεν σε παρακινεί

Πολλοί ειδικοί προτείνουν να αλλάζεις και να αναδιαμορφώνεις τον χώρο στον οποίο εργάζεσαι. Μπορεί να ακούγεται ανόητο αλλά το να δουλεύεις για χρόνια επί δέκα ώρες την ημέρα στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον δεν ωφελεί κανέναν.

Επομένως αν έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώσεις το χώρο που εργάζεσαι κάν’ το. Άλλαξε το χρώμα στους τοίχους, τα έπιπλα και άλλες μικρές λεπτομέρειες όπως τα φυτά και τα διακοσμητικά.

Αν αυτό που σε εμποδίζει από το να εργαστείς παραγωγικά δεν είναι το εργασιακό σου περιβάλλον, άλλα οι άνθρωποι σε αυτό δεν μπορείς να επέμβεις.

Μπορείς όμως να συμμετέχεις ανεξάρτητα από τη δουλειά σου σε εθελοντικές δράσεις και να συνεργάζεσαι με διαφορετικά άτομα κάθε φορά. Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις να αντιμετωπίζεις κάθε περίπτωση δύσκολου συναδέλφου.

Χρειάζεσαι κίνητρο να αγαπήσεις τη δουλειά σου ξανά; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

6. Άλλαξε ότι είναι στο χέρι σου για να σου αρέσει ξανά η δουλειά σου

Χαμογέλα! Να είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και μην επιτρέψεις σε τοξικούς ανθρώπους να επηρεάσουν τα συναισθήματα σου.

Αυτή θα πρέπει να είναι η στάση ζωής σου. Μπορείς επίσης να καταγράφεις συνειδητά ένα φοβερό πράγμα που συμβαίνει κάθε μέρα.

Πολύ συχνά, αφήνουμε τις καθημερινές απογοητεύσεις να θολώνουν τον μεγαλύτερο σκοπό του γιατί ξεκινήσαμε τη δουλειά. Σκέψου τη θέση και το ρόλο σου στην εταιρεία που εργάζεσαι.

Είναι πιο πιθανό να είναι πιο κρίσιμη από όσο εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Αυτό ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις και να σου αρέσει ξανά η δουλειά σου.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!