Κουτσομπολιό στη Δουλειά: Πως να το Αποφύγεις - Purpose Συμβουλευτική

Κουτσομπολιό στη Δουλειά: Πως να το Αποφύγεις

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Κάποιοι άνθρωποι έχουν το κουτσομπολιό στο αίμα τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τουλάχιστον κάποιο είδος κουτσομπολιού στο χώρο εργασίας τους.

Μπορεί να πεις ένα πρόβλημα σου ή κάτι που σε απασχολεί σε ένα συνάδελφο σου εμπιστευτικά και να νομίζεις ότι θα μείνει μεταξύ σας άλλα δεν είναι έτσι.Πριν τελειώσει η μέρα, σχεδόν όλοι το γνωρίζουν.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρό να ανακαλύψεις ότι οι συνάδελφοί σου μιλούν για εσένα πίσω από την πλάτη σου. Αλλά το χειρότερο είναι ότι μπορεί να βλάψει σοβαρά την επαγγελματική σου φήμη και την καριέρα σου.

Ακολούθησε τα παρακάτω πέντε tip για να αποφύγεις να γίνεις το επίκεντρο του κουτσομπολιού και χλευασμού στο γραφείο.

#1 Μην μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες

Τι γίνεται όταν μοιράζεσαι πολλές προσωπικές πληροφορίες με τους συναδέλφους σου; Όλοι θα γνωρίζουν πράγματα για εσένα που μπορεί να προτιμούσες να μην ήξεραν. Θα πρέπει να προσέχεις όταν συζητάς ανοιχτά για οικογενειακά προβλήματα, συζυγικά ζητήματα, λεπτομέρειες για την ερωτική σου ζωή και για οικονομικές δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζεις.

Αυτό που καταφέρνεις είναι να δίνεις περισσότερη τροφή για κουτσομπολιό την οποία θα χρησιμοποιήσουν εναντίον σου. Το να αποκρύπτεις τα πάντα δεν θα σταματήσει όλα τα κουτσομπολιά στο γραφείο.

Αυτών που τους αρέσει να κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους και να μιλάνε πίσω από τη πλάτη τους, θα βρουν κι άλλα πράγματα να σχολιάσουν. Αυτό που μπορείς να κάνεις τουλάχιστον, είναι να σταματήσεις να δίνεις τροφή στην άρρωστη μορφή ψυχαγωγίας τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεις να αναπτύσσεις προσωπικές σχέσεις με τους συναδέλφους σου. Θα είναι δύσκολο να επιβιώσεις στη δουλειά χωρίς φίλους. Ωστόσο, όταν μοιραστείς ένα μυστικό σου, αυτό παύει πια να είναι μυστικό.

Επέλεξε να το πεις κάπου εμπιστευτικά και που ξέρεις ότι το μυστικό είναι ασφαλές.Σκέψου το επίσης δύο φορές, πριν μοιραστείς προσωπικές πληροφορίες με τους προϊσταμένους ή τους υφισταμένους σου, διότι μπορεί να επηρεάσει τις επαγγελματικές σου σχέσεις μαζί τους.

#2 Μην κάνεις σχέση με συνάδελφο σου

Το να κάνεις σχέση με συνάδελφο σου, θέτει σε κίνδυνο και τους δυο διότι θα γίνετε αντικείμενο κουτσομπολιού στο χώρο εργασίας σας. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα χρειαστεί να το μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας.

Θα είναι σε θέση να το δουν ζωντανά και αυτοπροσώπως. Έτσι, θα γίνετε το πρώτο αντικείμενο συζήτησης στα πηγαδάκια που δημιουργούνται στα γραφεία και όλοι θα ασχολούνται μαζί σας.

Είναι πιθανό να μπορέσεις να διατηρήσεις τη σχέση σου κρυφή, αλλά δύσκολο να συμβεί ειδικά αν βρίσκεστε στην ίδια ομάδα και δουλεύετε πάνω στο ίδιο πρότζεκτ.

Εάν είναι ήδη αργά, τουλάχιστον φροντίστε να είστε διακριτικοί όταν συναντάτε άλλον συνάδελφο. Αποφύγετε τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης και να καυγαδίσετε μπροστά σε όλους. Κουτσομπολιό στη Δουλειά; Να τι να Κάνεις

#3 Διατήρησε την ψυχραιμία σου για να αποφύγεις το κουτσομπολιό

Για μερικούς ανθρώπους, δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να παρακολουθούν κάποιον ο οποίος έχει χάσει τη ψυχραιμία του.Οι συνάδελφοί σου θα παρατηρήσουν με ενθουσιασμό το κόκκινο πρόσωπό σου, το τρέμουλο των χεριών και τις βωμολοχίες που ξεχειλίζουν από το στόμα σου από το θυμό και τα νεύρα.

Έπειτα, θα περάσουν τις επόμενες μέρες ψιθυρίζοντας και κουτσομπολεύοντας την έκρηξη θυμού σου πίσω από την πλάτη σου, καθώς περιμένουν για την επόμενη.Όταν κάτι σε ενοχλεί στη δουλειά είναι προτιμότερο να πάρεις μερικά λεπτά ή όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να αποφορτιστείς  πριν το αντιμετωπίσεις.

Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να φωνάξεις και να εκφραστείς άσεμνα, καλύτερα να μη το κάνεις. Περίμενε μέχρι να ηρεμήσεις για να εκφράσεις τις σκέψεις σου, έτσι ώστε να αποφύγεις το κουτσομπολιό και τα κακόβουλα σχόλια.

Εάν ένα άτομο είναι η αφορμή για την έκρηξη θυμού σου, τότε συζήτησε μαζί του γι ‘αυτό και μην το συζητήσετε με άλλους.

#4 Πρόσεχε τη συμπεριφορά σου εκτός εργασίας

Μπορεί να νομίζεις ότι η συμπεριφορά σου εκτός του εργασιακού χώρου δεν αφορά τον προϊστάμενο σου ή τους συναδέλφους σου. Κανείς δεν θα γνωρίζει για αυτή, εκτός αν τους πεις εσύ.

Και αυτό μπορεί να ισχύει, εκτός αν φυσικά σε δει κάποιος από τους συναδέλφους σου.

Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις σε μια ακατάλληλη στιγμή. Αν είσαι από αυτούς επίσης που δημοσιεύουν τα πάντα στα κοινωνικά τους δίκτυα, είτε αυτό πρόκειται για κάτι καλό είτε για μια κακή συμπεριφορά σου, καλύτερα να μην το κάνεις.

Δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να τύχει να το δει και θα είναι ό,τι χειρότερο αν πέσει στην αντίληψη κάποιου συναδέλφου σου.

Χρειάζεσαι βοήθεια να διαχειριστείς τα κακόβουλα σχόλια; Είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε!

#5 Για να αποφύγεις το κουτσομπολιό, ντύσου ευπρεπώς

Είτε είναι σωστό είτε λάθος, οι άνθρωποι λατρεύουν να κουτσομπολεύουν την εμφάνιση κάποιου. Ακόμα και αν εμφανιστείς μια φορά στη δουλειά λες είσαι έτοιμος για νυχτερινή έξοδο ή φορώντας κάτι πιο απλό και πρόχειρο, οι συνάδελφοι σου είναι ικανοί να το συζητούν για πάντα.

Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να προσέχεις την εμφάνιση σου. Πάντα να φοράς ρούχα κατάλληλα για τη δουλειά σου.

Το αν αυτό θα είναι κοστούμι ή ένα τζιν και μια απλή μπλούζα εξαρτάται αποκλειστικά από τον εργασιακό σου χώρο.

Τα ρούχα κάνουν εντύπωση και όταν οι άλλοι αρχίσουν το κουτσομπολιό με αφορμή αυτά που φοράς, μπορούν να εξακολουθήσουν να το κάνουν μέχρι να σε φέρουν σε δύσκολη θέση και να σου καταστρέψουν την επαγγελματική σου φήμη.

Μην τους δώσεις την ικανοποίηση να το πετύχουν, πυροδοτώντας τα κουτσομπολιά με την ενδυμασία σου.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!