Οι Εχθροί στη ζωή σου: 7 λόγοι να τους εκτιμήσεις - Purpose Συμβουλευτική

Οι Εχθροί στη ζωή σου: 7 λόγοι να τους εκτιμήσεις

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Πάντα υπάρχουν εχθροί στη ζωή μας.

Όλοι μας έχουμε εχθρούς. Εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να μας προκαλούν πόνο και δυστυχία.

Μερικές φορές, η απόκτηση ενός εχθρού είναι λόγω των διαφορών που υπάρχουν στους χαρακτήρες και των διάφορων γεγονότων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Άλλες φορές, μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να μισούνται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.

Ανεξάρτητα από το πώς απέκτησες κάποιον εχθρό, διάβασε τους ακόλουθους λόγους και δες γιατί θα πρέπει πραγματικά να εκτιμήσεις τους εχθρούς στη ζωή σου. Αυτό το άρθρο θα σου δείξει όχι μόνο πώς να μην ενοχλείσαι από τους εχθρούς, αλλά και πώς να αποκτήσεις αγάπη για αυτούς.

#1 Είναι ένα πρακτικό μάθημα στη διαχείριση του θυμού

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι εχθροί σου είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που θα σε κάνουν να αντιληφθείς το πως πρέπει να διαχειρίζεσαι το θυμό σου.

Όσο ισχύει ότι οι εχθροί μπορούν να σου εμφανίζουν τον χειρότερο εαυτό σου, τόσο αλήθεια είναι και το γεγονός ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το θυμό σου. Δεν μπορείς να είσαι πραγματικά θυμωμένος με κάποιον που αγαπάς, αλλά όταν είσαι ενοχλημένος με έναν εχθρό σου, τότε μόνο μαθαίνεις πώς να το διαχειριστείς.

Η διαχείριση του θυμού είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται στην πράξη κι όχι στη θεωρία.

Οι εχθροί σου είναι σαν τους θεραπευτές, που ναι μεν τους χρειάζεσαι, αλλά δεν τους θες. Όσο και αν θες να τους μισείς, σου παρέχουν την ευκαιρία να ελέγξεις την παρόρμηση θυμού που έχεις.

Αν θες να διαχειριστείς τους εχθρούς σου, δες εδώ

#2 Οι εχθροί είναι μια ευκαιρία για υγιή ανταγωνισμό

Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά οι εχθροί σου είναι οι καλύτεροι αντίπαλοί σου καθώς σε βοηθούν να γίνεις πιο ανταγωνιστικός. Μάλιστα πολλές φορές μπορεί καν να μην ξέρεις αυτή την ανταγωνιστική πλευρά σου μέχρι να εμφανιστούν. Παίρνεις το σωστό κίνητρο να ανταγωνιστείς και αυτό μπορεί να προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό για να σε ωθήσει στη νίκη.

Ωστόσο, όταν το κάνεις αυτό, είναι σημαντικό να θυμάσαι να μην γίνεις η χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου. Το να αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να διασφαλίσεις ότι δεν βλάπτεις τον εαυτό σου ή τις ηθικές σου αξίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

#3 Τα αρνητικά τους σχόλια σε βοηθούν να προοδεύσεις

Είναι γνωστό ότι οι εχθροί μας δεν έχουν να πουν κάτι καλό. Όμως, όσο και αν μας μισούν, τα λεγόμενά τους έχουν κάποια αλήθεια.

Όποτε ακούς κάτι κακό από τον εχθρό σου, ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσεις τον εαυτό σου. Υπάρχει μια πιθανότητα αυτά που λεει ο εχθρός σου να είναι αληθινά και να έρχεσαι αντιμέτωπος με το γεγονός ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για να γίνεις καλύτερο άτομο γενικότερα.

#4 Οι εχθροί μπορούν να γίνουν ισχυροί σύμμαχοι

Το να συμπαθήσεις τους εχθρούς σου, σημαίνει ότι κάνεις μια προσπάθεια να αλληλεπιδράς και να δημιουργήσεις μια ειρήνη μαζί τους. Στο τέλος, αν είσαι διαθέσιμος να δημιουργήσεις ένα κοινό έδαφος, θα έχεις καταφέρει να κάνεις έναν ακόμη φίλο. Και ποιος δεν χρειάζεται τους φίλους;

Αυτό θα σε βοηθήσει βέβαια να συνεργάζεσαι με τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα. Μπορείς να βελτιώσεις τις διαπροσωπικές σου δεξιότητες, και αυτό θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη ζωή σου.

#5 Οι εχθροί σου δίνουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις την θετικότητα

Μέσα σε όλη την αρνητικότητα, ένα στίγμα θετικότητας φαίνεται να βρίσκει πάντα το δρόμο του.

Μερικές φορές, υπάρχει το γεγονός ότι οι εχθροί σου θα σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στα καλά και στα θετικά πράγματα της ζωής σου. Πολλές φορές παραμελούμε τι έχει σημασία στη ζωή. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανησυχία μας για το ότι έχουμε εχθρούς.

Όμως, είναι πιθανόν η γνώση αυτού του πράγματος να σε ωθήσει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να εκτιμήσεις τα καλά πράγματα και τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.Οι Εχθροί στη ζωή σου: 7 λόγοι να τους εκτιμήσεις

#6 Μπορεί να ήταν όλο μια παρεξήγηση

Μερικές φορές, ο λόγος που έχεις έναν εχθρό μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο. Ίσως δεν ξέρεις τον λόγο γιατί η σχέση σας είναι τεταμένη και έτσι ο εχθρός σου μπορεί να σε βοηθήσει να συμπληρώσεις την εικόνα.

Απλά με το να τον προσεγγίσεις θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον λόγο για τη διαμάχη. Αυτό, με τη σειρά του, θα σε βοηθήσει να δουλέψετε προς την κατεύθυνση επούλωσης της σχέσης σας. Παρεξηγήσεις συμβαίνουν, και χρειάζεται να είσαι ικανός να δουλέψεις για να τις απομακρύνεις.

#7 Μαθαίνεις να εκτιμάς την αγάπη των άλλων

Μια συνεχής υπενθύμιση ότι έχεις εχθρούς θα σε βοηθήσει να μην θεωρείς αυτούς που αγαπάς ως κάτι δεδομένο στη ζωή σου. Η αγάπη και το μίσος είναι δυο αντίθετα συναισθήματα και είναι πιθανόν το ένα να επισκιάσει στιγμιαία το άλλο.

Ωστόσο, όσο έχεις εχθρούς, θα υπάρχουν και άνθρωποι που σε αγαπούν. Αυτοί ο άνθρωποι πρέπει να εκτιμηθούν για αυτό που κάνουν για σένα. Μην αφήσεις το μίσος που προβάλλεις για τους εχθρούς σου να πάρει τη θέση της αγάπης σου για τους άλλους.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!