Πως να βρεις Δουλειά μετά από ένα κενό στην καριέρα σου - Purpose Συμβουλευτική

Πως να βρεις Δουλειά μετά από ένα κενό στην καριέρα σου

By The Purpose | Επαγγελματική Εξέλιξη

Έχεις πάρει κάποιο κενό από την καριέρα σου για να κάνεις οικογένεια ή για λόγο υγείας; Μήπως ήθελες να ξεκουραστείς και να ανακαλύψεις τον εαυτό σου ή να γυρίσεις τον κόσμο; Τώρα πως μπορείς να βρεις δουλειά;

Δεν είσαι ο μόνος που έχει τέτοια ερωτήματα. Σύμφωνα με έρευνες πολλοί εργαζόμενοι κάνουν διάλειμμα από τη καριέρα τους για έξι ή περισσότερους μήνες.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που έμεινες μακριά από την καριέρα σου, κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να επανέλθεις. Θα πρέπει να βρεις δουλειά ξανά όταν νιώσεις έτοιμος. Το να βρεις δουλειά όμως μετά από ένα κενό είναι αγχωτικό.

Σκέφτεσαι πως θα είναι δύσκολο να βρεις δουλειά, πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που δούλεψες, πως θα αντιδράσουν μόλις δουν αυτό το κενό στο βιογραφικό σου.

Αν σκέφτεσαι να επιστρέψεις στη δουλειά μετά από ένα διάστημα και αγχώνεσαι για το τι θα συναντήσεις, δες μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

#1 Αξιολόγησε την κατάσταση

Πήρες ένα κενό μακριά από την καριέρα σου και σίγουρα θα αναθεώρησες κάποια πράγματα. Τι σου αρέσει στη ζωή, τι θέλεις να κάνεις. Μη γυρίσεις λοιπόν στην πρώτη δουλειά που θα βρεις.

Πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις και να το δείχνεις και σε αυτόν που σου παίρνει συνέντευξη. Αν βλέπει πως δε ξέρεις τι θέλεις, δύσκολα θα σε προσλάβει.

Σκέψου λοιπόν ποιο επάγγελμα σου αρέσει και ψάξε για αυτό. Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να βρεις δουλειά πάνω σε αυτό που σε ενδιαφέρει, βρες κάτι παρόμοιο.

Αν πάλι δεν μπορείς να βρεις κάτι σχετικό, βρες μια δουλειά που θα σου προσφέρει όσα χρειάζεσαι ώστε στο μέλλον να καταφέρεις να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι.

Θέλεις βοήθεια στο να φτιάξεις ξανά την Καριέρα σου; Είμαστε εδώ για σένα!

#2 Ενημέρωσε το βιογραφικό σου

Πολλοί πιστεύουν πως αυτό το κενό στο βιογραφικό θα τους καταστρέψει. Αντί όμως να το βλέπεις σαν εμπόδιο, δες το σαν κάτι που θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Αν για ένα διάστημα δε δούλευες μην το κρύψεις. Ένα διάλειμμα μπορεί να έχει πολλά οφέλη, όπως το να αναθεωρήσεις την καριέρα σου. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως ξέρεις τι θέλεις και θα δουλέψεις όσο χρειαστεί για να το πετύχεις.

Μπορεί να έμαθες νέα πράγματα όσο δε δούλευες. Όπως μια ξένη γλώσσα ή ένα μεταπτυχιακό. Ίσως πάλι ταξίδευες και αύξησες την αυτοπεποίθησή σου, κάτι που χρειαζόσουν. Μπορεί να έκανες εθελοντισμό. Ό,τι και αν ήταν αυτό που έκανες, βάλτο στο βιογραφικό σου. 7 Λάθη στο Βιογραφικό σου και τι δείχνουν αυτά για εσένα βρεις δουλειά

#3 Δικτυώσου για να βρεις δουλειά

Όταν αποφασίσεις να ξαναμπείς στον εργασιακό χώρο, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις τους γνωστούς σου. Οικογένεια, φίλοι, πρώην συνάδελφοι, πελάτες. Όλοι μπορούν να χρησιμεύσουν στο να βρεις νέα δουλειά.

Ενημέρωσέ τους πως ψάχνεις για δουλειά ώστε να έχουν το νου τους αν ακούσουν κάτι.

#4 Να είσαι έτοιμος για τη συνέντευξη

Πριν δώσεις την πρώτη σου συνέντευξη, να είσαι έτοιμος για ερωτήσεις σχετικές με το διάστημα που ήσουν εκτός εργασιακού χώρου. Θα σε ρωτήσουν γιατί δεν εργαζόσουν και τι έκανες εκείνο το διάστημα.

Εδώ είναι η ευκαιρία σου να εξηγήσεις γιατί έκανες λίγο πίσω από την καριέρα σου και γιατί θεωρείς πως ήταν το σωστό για σένα. Μπορείς να πεις με ποιο τρόπο θεωρείς πως αυτό το κενό θα σε βοηθήσει στη δουλειά σου και πώς σε έχει κάνει καλύτερο.

Αν σε ρωτήσουν αν είσαι έτοιμος ή σίγουρος για την επιστροφή σου στην εργασία, πες με θάρρος και αυτοπεποίθηση πως είναι η καταλληλότερη στιγμή για να επανέλθεις και εξήγησε τους λόγους. Φυσικά στο να χειριστείς σωστά την συνέντευξη μπορούμε να σε βοηθήσουμε πλήρως.

#5 Έχε αυτοπεποίθηση ότι θα βρεις δουλειά

Είτε έλειπες για 6 μήνες είτε για 2 χρόνια, η επιστροφή στον εργασιακό χώρο είναι δύσκολη. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι να μη χάσεις την πίστη στις ικανότητές σου.

Σκέψου όλες τις ικανότητες και τα δυνατά σου σημεία προκειμένου να νιώσεις καλύτερα. Έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο από τότε που έπιασες την πρώτη σου δουλειά και πρέπει να είσαι περήφανος για σένα.

Το να κάνει κάποιος διάλειμμα από την καριέρα του είναι πιο συνηθισμένο απ’ ότι νομίζεις. Κάθε άνθρωπος ακολουθεί το δικό του επαγγελματικό δρόμο. Ομοίως, κάθε ένας έχει δικούς του στόχους στη ζωή.

Μην προσπαθείς να ταιριάξεις κάνοντας όσα κάνει η πλειοψηφία. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί και άσε τους άλλους.

Μόλις είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στην καριέρα σου, οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν.

Θέλω να δώσω ώθηση στην καριέρα μου!