12 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω σου για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος - Purpose Συμβουλευτική

12 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω σου για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Το πόσο ευτυχισμένος είσαι εξαρτάται από εσένα.

Το μόνο που σε εμποδίζει να είσαι ευτυχισμένος είναι ο ίδιος ο εαυτός σου. Κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να σου βάζει όρια, εκτός από σένα. Ανεξάρτητα από τι προβλήματα αντιμετωπίζεις, τι ηλικία έχεις και το που μένεις, σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένος – είναι τόσο απλό.

Είναι καιρός να αποδεχτείς το γεγονός ότι εσύ ελέγχεις το μέλλον σου και ότι επιτέλους πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό.

#1 Άσε τις δικαιολογίες

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγεις κάτι είναι να σκαρφιστείς μια δικαιολογία, και όλοι μας το κάνουμε περιστασιακά. Σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης μέρας να πάμε στο γυμναστήριο, ή ότι είναι πλέον αργά να μάθουμε μια νέα γλώσσα επειδή είμαστε μεγάλοι.

Ξέρω ότι υπάρχει μια φωνή μέσα σου που σου λεει ότι αυτές οι καταστάσεις δεν είναι αληθινές, και ότι θα βρεις πάντα έναν τρόπο για να τις αγνοήσεις, σωστά;

Ωστόσο αν αποφασίσεις να δουλέψεις για να βρεις την ευτυχία σου, είναι καιρός να σταματήσεις να τεμπελιάζεις! Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις κάτι νέο και συναρπαστικό.

#2 Άσε τις ανεπίλυτες σχέσεις

Κάθε άνθρωπος στο κόσμο έχει το παρελθόν του και σίγουρα δεν μπορεί να το αλλάξει. Αλλά μπορείς να το αντιμετωπίσεις με το να το δεχτείς και να προχωρήσεις παρακάτω. Ένα μεγάλο μέρος του παρελθόν μας μάς τραβάει και είναι συνήθως συνυφασμένο με προσωπικές σχέσεις μας.

Είναι σκληρό για όλους μας να αποδεχτούμε ένα συγκεκριμένο γεγονός του παρελθόντος, και να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί όλη μας η προσπάθεια πήγε χαμένη.

Για να έρθει η ευτυχία στη ζωή σου πρέπει να μην σκέφτεσαι το παρελθόν αλλά να σκεφτείς το λαμπρό μέλλον που έρχεται.12 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω σου για να είσαι πραγματικά χαρούμενος

#3 Άσε το στρες

Το στρες δεν κάνει καλό σε τίποτα. Δεν σε βοηθάει να επιλύσεις ένα πρόβλημα που σε απασχολεί, μειώνει την παραγωγικότητά σου και είναι κακό για την υγεία σου. Το πρώτο βήμα για να αποβάλλεις το άγχος μια και καλή από την ζωή σου είναι να αποδεχτείς ότι το έχεις.

Δεν είναι δύσκολο από την στιγμή που θα έχεις αντιμετωπίσει το πρόβλημα-απλά πρέπει να βρεις τον τέλειο τρόπο να καθοδηγήσεις τις σκέψεις σου για να νιώσεις πιο ευτυχισμένος. Είναι σαν να κάνεις διαλογισμό για παράδειγμα. Η διαδικασία του διαλογισμού θα σου επιτρέψει να καθαρίσεις το κεφάλι σου και τις σκέψεις σου, αλλά θα σε βοηθήσει και στο σώμα σου επίσης, οπότε γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια;

#4 Άσε τις βιαστικές αποφάσεις

Δε χρειάζεται να είσαι σε βιασύνη. Υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα και τίποτα δεν θα σου ξεφύγει αν σταματήσεις και σκεφτείς για λίγο.

Σίγουρα, είναι σημαντικό να αφήσεις τον εαυτό σου και να είσαι αυθόρμητος και τρελός που και που, αλλά πολλές από τις αποφάσεις σου πρέπει να έχουν μια καθαρή διαδικασία σκέψης πίσω τους, γιατί έτσι θα ξέρεις το λόγο που αποφάσισες να κάνεις κάτι και ποιες θα είναι ενδεχομένως οι επιπτώσεις.

#5 Άσε τις τύψεις

Όσο μεγαλώνεις γίνεσαι και πιο έξυπνος, σωστά; Η εμπειρία που συγκεντρώνουμε με την πάροδο του χρόνου έχει έναν τρόπο να μας δείξει πόσο κακές ήταν κάποιες αποφάσεις που πήραμε στο παρελθόν. Αυτό είναι το τίμημα της γνώσης, δεν είναι και πολύ ευχάριστο, αλλά αξίζει.

Για να γίνεις ευτυχισμένος, πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι κανείς στον πλανήτη δεν είναι τέλειος, και ότι όλοι κάνουμε λάθη. Το πιο σημαντικό σημείο όταν αντιμετωπίζουμε τις τύψεις είναι να βρούμε έναν τρόπο να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας πρώτα, και μετά να ρωτήσουμε για συγχώρεση από άλλους.

Μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με καταστάσεις που δεν μπορούν να βελτιωθούν και να αλλάξουν- τουλάχιστον μέχρι να εφευρεθεί μια χρονομηχανή.

Αν θες να αφήσεις το παρελθόν πίσω σου, δες εδώ

#6 Άσε τις προσπάθειες ελέγχου του μέλλοντος

Είναι άλλο πράγμα να παίρνεις έξυπνες αποφάσεις και να κάνεις λογικά σχέδια για το μέλλον σου και άλλο να προσπαθείς να ελέγξεις πως θα καταλήξουν όλα στο τέλος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, όσο και αν προσπαθήσουμε, και αυτό είναι καλό.

Είναι λογικό να συμβεί κάτι απρόοπτο και έτσι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αποφύγεις. Το να αντιμετωπίσεις αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.

Το να έχεις υψηλές προσδοκίες είναι μια δυσάρεστη συνήθεια και καταστρέφει ακόμη και τα καλά πράγματα στη ζωή μας. Γι ‘αυτό άφησέ τες και απόλαυσε τη διαδρομή.

#7 Σταμάτα να είσαι ανεύθυνος

Από την άλλη, τα πράγματα μπορεί να μην λειτουργούν σωστά για σένα γιατί δεν τα παίρνεις στα σοβαρά.

Είτε αφορά τη δουλειά σου, είτε την οικογένειά σου, η φόρμουλα για την επιτυχία είναι σχεδόν η ίδια για κάθε πτυχή της ζωής σου – αν θέλεις να γίνονται πράγματα στη ζωή σου, είναι σημαντικό να επενδύσεις μέσω της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης σε αυτά.

#8 Σταμάτα να κυνηγάς λάθος ανθρώπους

Αν ένα συγκεκριμένο άτομο δεν σέβεται εσένα και τις προσπάθειές σου αρκετά και δεν σου δίνει μια ευκαιρία, τότε δεν αξίζει να το έχεις στη ζωή σου.

Σίγουρα, η κατάσταση είναι δύσκολη να την καταλάβεις και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθανθείς απογοητευμένος μερικές φορές, αλλά έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες, και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε απλά πρέπει να μάθεις πως να το διαχειριστείς.

#9 Σταμάτα να προσπαθείς να ευχαριστείς τους πάντες

Υπάρχει κάποιο δικαστήριο που σου ανέθεσε να προσπαθείς να ευχαριστείς τους άλλους; Δεν το νομίζω. Κάνοντας ευτυχισμένους τους άλλους ανθρώπους είναι μια πολύ μεγάλη χειρονομία από σένα και δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από αυτή όταν ξέρεις ότι εσύ ευθύνεσαι για το χαμόγελο που προκαλείς στον άλλον.

Ωστόσο, αν αυτό γίνεται μονομερώς και αν η μόνη προσπάθεια που επενδύεται σε μια συγκεκριμένη σχέση είναι η δική σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι πατήσεις το κουμπί της παύσης και να δεις τι συμβαίνει. Οι καλές σχέσεις επιβιώνουν επειδή και οι δυο πλευρές είναι έτοιμες να καλλιεργήσουν αυτό τον δεσμό μεταξύ τους, οπότε και δεν μπορείς να κάνεις την περισσότερη δουλειά εσύ και για τους δυο σας.12 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω σου για να είσαι πραγματικά χαρούμενος

#10 Άσε τους περιορισμούς που καθορίζεις από μόνος σου

Το να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν ξέρεις πως να κάνεις κάτι, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις μια πλάνη ότι βρίσκεσαι απέναντι σε τοίχο, κάτι που δεν είναι αληθινό. Ποτέ δεν ξέρεις για τι είσαι ικανός μέχρι να το κάνεις.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που ήθελες να κάνεις σε όλη σου τη ζωή αλλά φοβόσουν να τολμήσεις, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σπάσεις αυτά τα όρια που έθεσες μόνος σου και στο τέλος να κάνεις κάτι συναρπαστικό που θα σε κάνει να νιώσεις ζωντανός και ευτυχισμένος.

#11 Σταμάτα να αισθάνεσαι παρεξηγημένος

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν είναι να βρουν το δικό τους «σημείο» στον κόσμο. Δεν είμαστε όλοι τυχεροί να έχουμε πολλές δεξιότητες, για να μην αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα να βρούμε ένα γκρουπ ανθρώπων που θα μας δεχτεί αμέσως. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτό δεν είναι κακό.

Το γεγονός ότι παίρνει πολύ χρόνο το να βρεις το μέρος σου, σημαίνει ότι δεν είσαι σαν τους άλλους, είσαι μοναδικός. Εξάλλου, τα πράγματα χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια για να τα εκτιμήσουμε περισσότερο και είναι σημαντικό να μην τα παίρνεις της μετρητοίς.

#12 Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι κάποιος που δεν είσαι

Από την άλλη πλευρά μπορεί να αισθάνεσαι άβολα όταν περιτριγυρίζεσαι από άτομα που πιστεύουν ότι είσαι κάποιος που στην πραγματικότητα δεν είσαι. Αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα γιατί αποφάσισες κάποια στιγμή στο παρελθόν, ότι είναι πιο εύκολο να ενεργείς με τρόπο που να είσαι πιο κοινωνικά αποδεκτός από το να αποδείξεις στους άλλους πιο είσαι πραγματικά.

Είναι σκληρό το ξέρω και μπορεί να νιώθεις ευάλωτος, αλλά αν θες οι άνθρωποι να σε αγαπήσουν για το πως είσαι, θα πρέπει να τους αφήσεις να σε γνωρίσουν. Κάνε μικρά βήματα, μην τα παρατήσεις και θα είσαι μια χαρά! Θα είσαι πιο ευτυχισμένος!

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!