Πραγματική Επιτυχία: Εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις; - Purpose Συμβουλευτική

Πραγματική Επιτυχία: Εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις;

By Βασίλης Καραγιαννόπουλος | Προσωπική Ανάπτυξη

Τί σημαίνει επιτυχία για τον κάθε έναν από εμάς και πως την καταλαβαίνουμε;

Εσύ προσωπικά τί θα έλεγες ότι χρειάζεται να έχεις, για να θεωρήσεις τον εαυτό σου επιτυχημένο; Μπορεί να κυνηγάς μία καριέρα, οπότε η επιτυχία σου να περνάει από εκεί. Μπορεί να κυνηγάς τα χρήματα, οπότε αυτό να σε κάνει να αισθάνεσαι επιτυχημένος. Μπορεί πάλι να θεωρείς ότι μία μεγάλη οικογένεια θα σε κάνει να αισθανθείς ότι έχεις πετύχει στη ζωή σου.

Καλό θα ήταν βέβαια να μην τα «κυνηγάς» στη ζωή σου, αλλά να δημιουργείς το κλίμα που θα τα κάνει να έρθουν σε εσένα.

Αν κοιτάξεις βαθιά μέσα σου, πιστεύεις ότι τα χρήματα ή μία καλή καριέρα θα σου φέρει την επιτυχία; Θα μπορέσεις να αισθανθείς πραγματικά επιτυχημένος αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου; Τί σημασία έχουν τα χρήματα και η καριέρα σου, αν κάθε πρωί που ξυπνάς αμφισβητείς τον εαυτό σου;

Μήπως η επιτυχία περνάει από μέσα μας και έχει να κάνει με κάτι διαφορετικό από τα υλικά αγαθά;

Ακόμα και άνθρωποι που είναι δισεκατομμυριούχοι, λένε το ίδιο πράγμα. Ο Sir Richard Branson, παρόλο που σαν ιδρυτής της Virgin Group είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πιστεύει ότι η επιτυχία του καθορίζεται από το πόσο χαρούμενος είναι. Μπορεί να σκεφτείς ότι με μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα κι εσύ θα ήσουν χαρούμενος, είναι αυτή όμως η πραγματικότητα;

Τί είναι η επιτυχία;

Ο επενδυτής Mark Cuban, λέει ότι η επιτυχία του καθορίζεται από το αν ξυπνάει χαμογελώντας το πρωί.

Ο προπονητής John Wooden, πιστεύει ότι επιτυχία και εσωτερική ηρεμία είναι ένα και το αυτό και έρχονται γνωρίζοντας ότι έβαλες τα δυνατά σου για να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Ο Warren Buffett πιστεύει ότι η επιτυχία δεν έρχεται από τα χρήματα ή τη φήμη, αλλά από το πόσος κόσμος σε αγαπάει.

Ο Bill Gates πιστεύει ότι ο επιτυχημένος ορίζεται από τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία.

Ο Deepak Chopra πιστεύει ότι πετυχημένος είναι αυτός που αναπτύσεται συνεχώς.

Να κλείσουμε με την Maya Angelou, που πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται από το να σου αρέσει η δουλειά σου.Πραγματική Επιτυχία: Εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις;

Βλέπεις λοιπόν ότι η επιτυχία έχει διαφορετικό ορισμό για τον κάθε άνθρωπό και σίγουρα δεν περνάει από τα χρήματα ή τη δύναμη. Αυτά θα έπρεπε να είναι το μέσο που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην επιτυχία.

Πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά επιτυχημένος ή μήπως κυνηγάς λάθος πράγματα; Μήπως αυτό που θεωρείς επιτυχία είναι κάτι που σου επέβαλλαν άλλοι;

Πολλές φορές παρεξηγούμε την επιτυχία. Μεγαλώνοντας υιοθετούμε ρόλους, επιθυμίες, πιστεύω και αρχές άλλων. Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο αν αναλογιστείς το περιβάλλον που μεγαλώνεις και τα παραδείγματα που έχεις από το οικογενειακό σου περιβάλλον και τον στενό κοινωνικό σου κύκλο.

Έτσι, για πολλά χρόνια κυνηγάμε τα λάθος πράγματα. Όχι αυτό που θεωρούμε εμείς επιτυχία, αλλά αυτό που μας επέβαλλαν ή που μας έπεισαν ότι είναι ιδανικό για εμάς.

Ακόμη κι αν έχουμε όλα τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία, ακόμη κι αν φτάσουμε πολύ ψηλά ή πολύ μακριά, πάντα υπάρχει κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε ένα κενό μέσα μας.

Υπάρχει τρόπος να πετύχεις στη ζωή σου αν λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο; Αν δεν κινείσαι προς αυτό που πραγματικά επιθυμείς;

Τί μπορώ να κάνω;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Πρωτίστως χρειάζεται να αξιολογήσεις αυτό που κάνεις. Είτε αφορά τα επαγγελματικά, είτε τα προσωπικά σου, μπορείς να καταλάβεις κατά πόσο αισθάνεσαι επιτυχημένος ή όχι. Πιστεύεις ότι φτάνεις εκεί που θες; Έχεις δρόμο ακόμα ή έχεις φτάσει σε αδιέξοδο;

Το πρωί που ξυπνάς είσαι χαρούμενος ή σκέφτεσαι ότι θα πας για δουλειά και μαυρίζει η μέρα σου;

Αυτό που σου μαυρίζει την ημέρα, ξεκινάει από μέσα σου ή από τρίτους; Είναι κάτι που μπορείς να παραβλέψεις; Αν ναι, τότε άδικα ταλαιπωρείσαι. Αν όχι, τότε χρειάζεται να το συνειδητοποιήσεις πραγματικά.

Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, είναι δύσκολο να επιτύχεις σε αυτό. Αν δεν το πιστεύεις, τότε δεν μπορείς να δώσεις το 100% της απόδοσης σου για να το καταφέρεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να ψάξεις μέσα σου για αυτό που πραγματικά σου δίνει ώθηση μέσα στην ημέρα; Γιατί αυτό είναι που θα σου φέρει την πραγματική επιτυχία.

Θυμήσου ότι πάντα ξεκινάει από μέσα σου.

Και είμαι στη διάθεσή σου για να το ανακαλύψουμε μαζί.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!