7 Σημάδια που Δείχνουν ότι Φοβάσαι να Πετύχεις - Purpose Συμβουλευτική

7 Σημάδια που Δείχνουν ότι Φοβάσαι να Πετύχεις

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να γίνουν επιτυχημένοι και να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, αλλά μέσα τους υπάρχει ένας φόβος να το κάνουν. Το να φοβάσαι να πετύχεις είναι ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις στη ζωή και στη πορεία σου να γίνεις καλύτερος .

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσδιορίσεις αυτόν τον φόβο.

Αν φοβάσαι να πετύχεις ουσιαστικά σαμποτάρεις τον εαυτό σου από το να καταφέρει ότι επιθυμεί στη ζωή του. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν γίνεται να υπάρχει άνθρωπος που να φοβάται να πετύχει, όμως πολλοί είναι αυτοί που όταν φτάνουν πιο κοντά στην επιτυχία κάνουν ένα βήμα πίσω.

Παρακάτω υπάρχουν τα πιο συχνά σημάδια που δείχνουν ότι φοβάσαι να πετύχεις.

#1 Φοβάσαι να πετύχεις γιατί θα έχεις περισσότερες ευθύνες

Αυτός είναι ένα φόβος που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πετυχημένη επιχείρηση, αλλά δεν θέλουν τις ευθύνες που συνοδεύουν αυτό το εγχείρημα.

Πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν την επιτυχία με τα χρήματα, δηλαδή όσα περισσότερα χρήματα έχεις, τόσο πιο πετυχημένος είσαι. Άλλοι θεωρούν ότι όσα περισσότερα χρήματα κερδίζεις, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις.

Αν εργάζεσαι για κάποιον άλλον, οι ευθύνες και τα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι πολύ λιγότερα από το να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση. Μια νέα επιχείρηση απαιτεί την αμέριστη προσοχή σου, έχεις πολλές ευθύνες και να διαχειριστείς πολλά προβλήματα.

Μερικά από αυτά είναι οι φόροι, οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ, η εικόνα της επιχείρησης σου, η διαχείριση του προσωπικού σου κλπ. Έτσι, αρκετοί προτιμούν να μείνουν στάσιμοι και να μην εξερευνήσουν κάτι καινούριο λόγω του φόβου της ευθύνης.

#2 Φοβάσαι να πετύχεις γιατί νομίζεις ότι θα πρέπει να δουλεύεις πιο πολύ

Πολλοί πιστεύουν ότι αν θέλεις να είσαι πετυχημένος θα πρέπει να δουλέψεις πιο σκληρά και από την στιγμή που θα γίνεις θα πρέπει να αφιερώνεις τον περισσότερο χρόνο σου στη δουλειά.

Είναι σημαντικό να εργάζεσαι σκληρά και να δίνεις το 100% του εαυτού σου, αλλά θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι δεν χρειάζεται να δουλεύεις 24/7 για να γίνεις πετυχημένος και δεν χρειάζεται να θυσιάσεις πολύτιμο χρόνο από την προσωπική σου ζωή προκειμένου να εργαστείς.

 #3 Ανησυχείς ότι δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο

Όπως προαναφέραμε το να είσαι πετυχημένος δεν σημαίνει ότι δεν θα αφιερώνεις όλο τον χρόνο σου στη δουλειά. Δεν είναι σωστό να φοβάσαι να πετύχεις, διότι σκέφτεσαι ότι δεν θα έχεις αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου.

Μπορείς να διαμορφώσεις την ζωή σου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο αλλά να είσαι και αποδοτικός στη δουλειά σου. Άλλαξε νοοτροπία αντιμετώπισε την δουλειά σου ως κάτι το διασκεδαστικό και που αγαπάς να κάνεις.

Αν καταφέρεις να το πετύχεις αυτό, θα πάψεις να δυσανασχετείς για την δουλειά σου κι θα σταματήσεις να φοβάσαι να πετύχεις.  7 Σημάδια που Δείχνουν ότι Φοβάσαι να Πετύχεις

#4 Φοβάσαι να πετύχεις και να αποτύχεις αργότερα

Φοβάσαι να πετύχεις διότι νομίζεις ότι κάποια στιγμή μπορεί να αποτύχεις και να τα χάσεις όλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είσαι πιο προσεκτικός ή ακόμα χειρότερα να μην επιδιώκεις την επιτυχία λόγω αυτού του φόβου σου.

Μην φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι έχεις το δικαίωμα να κάνεις ότι θες και δεν χρειάζεται να λογοδοτήσεις σε κανέναν. Είναι όμορφο να έχουν οι άλλοι υψηλές προσδοκίες από εμάς, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε ρίχνει ψυχολογικά και να σε πηγαίνει πίσω.

Θες να πετύχεις αλλά κάποια πράγματα σε κρατάνε πίσω; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Ανησυχείς ότι θα γίνεις κάποιος άλλος

Ένας άλλος κοινός λόγος που φοβάσαι να πετύχεις είναι ότι ανησυχείς ότι μπορεί να γίνεις κάποιος άλλος. Αυτό συμβαίνει γιατί για να γίνεις επιτυχημένος, πρέπει να αλλάξεις.

Πρέπει να καταλάβεις ότι η αλλαγή δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό ή αρνητικό. Μπορεί να πρόκειται για μια καλή αλλαγή. Για παράδειγμα να γίνεις πιο αισιόδοξος, να δουλεύεις πιο πολύ, να γίνεις πιο υπεύθυνος με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να σε εμπιστεύονται και να σε αγαπούν.

Θα πρέπει απλώς να αποδεχτείς το γεγονός ότι μερικές φορές το να είσαι αυτό που είσαι δεν πρόκειται να λειτουργήσει στη ζωή σου. Και πρέπει να αλλάξεις για να γίνεις ακόμα καλύτερος. Αντιμετώπισε την αλλαγή ως κάτι θετικό και εποικοδομητικό.

#6 Φοβάσαι να βγεις από την ζώνη ασφαλείας σου

Η επιτυχία μπορεί να είναι δύσκολη και κρύβει πολλές προκλήσεις. Για αυτό το λόγο φοβάσαι να βγεις από την ζώνη ασφαλείας σου και να κάνεις κάτι καινούριο. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν να αλλάξουν.

Δεν χρειάζεται να βγεις εντελώς από την ζώνη ασφαλείας σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις μερικές συνήθειες, τον τρόπο σκέψης σου, μερικές από τις πεποιθήσεις σου και να τις εντάξεις μέσα σε αυτή.

#7 Νομίζεις ότι δεν αξίζεις να είσαι επιτυχημένος

Αυτός ίσως είναι ο σημαντικότερος λόγος που σε κάνει να φοβάσαι να πετύχεις. Θεωρείς ότι δεν το αξίζεις και δεν είσαι αρκετά καλός για να το πετύχεις.

Όταν πιστεύεις ότι δεν το αξίζεις, δεν θα δώσεις ποτέ τον καλύτερο σου εαυτό και δεν θα ασχοληθείς ποτέ με τα αποτελέσματα που θα έχεις. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Νομίζουν ότι η επιτυχία είναι κάτι πολύ πέρα από τις δυνατότητές τους και δεν το αξίζουν.

Δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Αν πιστέψεις πραγματικά ότι αξίζεις να γίνεις επιτυχημένος τότε θα κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι για να το καταφέρεις. Οτιδήποτε και αν νομίζεις πρέπει να καταλάβεις ότι η επιτυχία είναι επιλογή.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!