Πως να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου όπως οι επιτυχημένοι - Purpose Συμβουλευτική

Πως να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου όπως οι επιτυχημένοι

By The Purpose | Προσωπική Ανάπτυξη

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν είναι απλά τυχεροί.

Θες να γίνεις επιτυχημένος; Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες ρουτίνες και τα ίδια ιδεώδη, κάτι που είναι σημαντικό στην επιτυχία τους.

Αν ψάχνεις για την ιδανική καθημερινή ρουτίνα που θα σε οδηγήσει προς την επιτυχία, δες τις παρακάτω συνήθειες και πεποιθήσεις τις οποίες ακολουθούν κάθε μέρα οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Μάθε από την καθημερινή ρουτίνα των επιτυχημένων ανθρώπων και σταδιακά χτίσε τις δικές σου συνήθειες, ακολούθησέ τες και κάνε ένα βήμα προς την επιτυχία.

#1 Έχουν πρωινή ρουτίνα

Ένα πράγμα που έχουν κοινό οι επιτυχημένοι άνθρωποι μεταξύ τους είναι ότι σηκώνονται νωρίς, και ότι σχεδόν όλοι τους έχουν μια πρωινή ρουτίνα.

Το να σηκώνεσαι νωρίς το πρωί έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου να κάνεις διάφορα πράγματα, πριν εμφανιστούν οι νέες υποχρεώσεις της ημέρας και πριν χρειαστεί να ξεκινήσεις για τους στόχους σου. Έτσι, μπορεί να βελτιωθεί η διάθεσή σου καθώς θα νιώθεις ότι ελέγχεις τη ζωή σου.

Το να ξυπνήσεις και να ολοκληρώσεις την πρωινή σου ρουτίνα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο σίγουρος και ότι έχεις τον έλεγχο, ενώ παράλληλα θα νιώθεις έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που μπορεί να σου εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σου.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου:

Προγραμμάτισε να κάνεις το πρωί εκείνα που κανονικά θα έκανες το απόγευμα. Για παράδειγμα, προσπάθησε να κάνεις γυμναστική πριν πας στη δουλειά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι πιο παραγωγικός και θα νιώθεις πιο αναζωογονημένος για το υπόλοιπο της μέρας.Πως να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου όπως οι επιτυχημένοι

#2 Δουλεύουν ακόμα και όταν δεν χρειάζεται

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε δουλεύουν συνήθως τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα. Ωστόσο, έτσι μπορεί να σπαταλάς την παραγωγικότητά σου.

Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες θα δουλέψουν όταν τους έρθει η έμπνευση ακόμα και αν είναι μέσα στο σαββατοκύριακο, καθώς ξέρουν ότι τότε θα είναι πιο παραγωγικοί.

Αν έχεις κάποια ιδέα, τότε ξεκίνα να την υλοποιείς όσο είσαι παραγωγικός- ακόμα και αν δεν είσαι στη δουλειά σου.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου:

Φτιάξε ένα πλάνο ώστε να δουλεύεις δυο ώρες από τον ελεύθερό σου χρόνο και απάντησε σε email και κάνε κάποια σημαντικά τηλεφωνήματα που μπορεί να άφησες.

#3 Ασχολούνται με την σοβαρή δουλειά πρώτα

Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο γραφείο τους και ξεκινούν τη μέρα τους με μικρές εργασίες, όπως ο έλεγχος της αλληλογραφίας. Ωστόσο, το μυαλό μας είναι πιο οξυδερκές στην αρχή της ημέρας, οπότε τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπίσεις την πιο δύσκολη δουλειά σου.

Αν δεν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις με τα καθήκοντα που εσύ θα επιλέξεις, τότε πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Κάνε τη δουλειά σου από το σπίτι ή πήγαινε πιο νωρίς στη δουλειά.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου:

Φτιάξε το πρόγραμμά σου για την επόμενη μέρα όσο είσαι ακόμα στη δουλειά. Κάνε ένα πλάνο ώστε τα σημαντικά καθήκοντα να μπουν το πρωί και προγραμμάτισε μια συγκεκριμένη ώρα για να ελέγξεις τα email και να έχεις μια παραγωγική μέρα.

#4 Διατηρούν τα χρονοδιαγράμματά τους σε μια συσκευή

Αντί να προγραμματίζεις το πρόγραμμά σου στο κινητό σου, στο laptop σου, στον υπολογιστή της εργασίας σου ή σε ένα notepad, καλύτερα μάζεψε όλο το πρόγραμμά σου σε μια συσκευή.

Είναι σημαντικό να καταγράφεις όλα τα ραντεβού σου και όλες τις συναντήσεις σε μια συσκευή αντί να τα έχεις διασκορπισμένα σε διάφορα ημερολόγια και εφαρμογές.

Δεν θα είναι τρομακτικό, αντίθετα θα σου φανεί σαφέστερο και πιο εύκολο να καταλάβεις το πρόγραμμά σου. Δε χρειάζεται να ανησυχείς για την τοποθέτηση όλων των υποχρεώσεών σου, καθώς μπορείς να δεις το πλήρες χρονοδιάγραμμά σου και να το σχεδιάζεις όσο θέλεις.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου

Διάλεξε την συσκευή με την οποία νιώθεις πιο άνετος στη χρήση της, είτε είναι ένα smartphone ή ένα σημειωματάριο. Κράτησε την μαζί σου όλη την ημέρα ενώ εργάζεσαι, ώστε να μπορείς να προσαρμόζεις τα σχέδιά σου καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για να γίνεις παραγωγικός και να αξιοποιείς το χρόνο σου, δες εδώ

#5 Παίρνουν στα σοβαρά κάθε λεπτό της δουλειάς τους

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες πιστεύουν στην δουλειά τους και βλέπουν αξία σε οτιδήποτε κάνουν. Είναι δύσκολο να δουλέψεις παραγωγικά και να γίνεις επιτυχημένος αν δεν πιστεύεις στη δουλειά σου.

Είναι σημαντικό να παραμένεις ενθουσιώδης και να μην μένεις κολλημένος από άτομα που δεν πιστεύουν σε σένα. Θυμήσου ότι αν πιστεύεις στη δουλειά σου, δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση από άλλους.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου

Στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, σκέψου για λίγο τους στόχους και τα όνειρά σου, και δες σε τι πρόοδο βρίσκεσαι. Αυτός ο τρόπος θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα σε ενθαρρύνει να πιστέψεις σε αυτούς.

#6 Χαλαρώνουν όταν τελειώσουν τη δουλειά τους

Αν ανησυχείς πολύ για την δουλειά, ενώ δεν είσαι εκεί, μπορεί να εξαντληθείς και να γίνεις λιγότερο παραγωγικός όταν ξεκινήσεις πάλι να δουλεύεις.

Σου προτείνω, λοιπόν, να γράψεις τους στόχους σου για την αυριανή μέρα όταν τελειώσεις την δουλειά σου καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι έχεις ισχυρά κίνητρα για την επόμενη μέρα – ώστε μετά να μπορείς να ασχοληθείς με κάτι άλλο και να απολαύσεις το απόγευμά σου.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου:

Γράψε τρεις στόχους που θες να πετύχεις την επόμενη μέρα στη δουλειά. Γράψε τον τρόπο με τον οποίο θα τους πετύχεις και έτσι θα νιώσεις πιο προσηλωμένος και θα μπορείς στη συνέχεια να απολαύσεις το χρόνο σου.

#7 Κατανοούν ότι η ομαδική εργασία ενισχύει την αποτελεσματικότητα

Οι πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο ξεκίνησαν από μια ομαδική δουλειά. Η Google ιδρύθηκε από τον Larry Page και τον Sergey Brin, η Apple ιδρύθηκε από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak και η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal ξεκίνησε από μια ομάδα πέντε ανθρώπων.

Αν είσαι εντελώς ανεξάρτητος τότε θα είναι δύσκολο να γίνεις επιτυχημένος. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να δουλεύουν με άλλους, να συμβιβάζονται και να δέχονται άλλες ιδέες.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου:

Αν δουλεύεις με μια ομάδα, φτιάξε μια αλυσίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους συναδέλφους σου. Κάνε συνήθειά σου να ενημερώνεις με email του συνάδελφους σου στα κενά σου, προκειμένου να έχουν feedback ή γνώση για το που βρίσκεται κάθε project. Ενθάρρυνέ τους να μοιράζονται τις απόψεις τους και να συμμετέχουν περισσότερο.Πως να προσαρμόσεις την καθημερινότητά σου όπως οι επιτυχημένοι

#8 Δεν πανικοβάλλονται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αγχωμένοι όταν νιώθουν ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει. Αυτό όμως συμβαίνει στον καθένα μας και σε καθημερινή βάση. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και περιμένουν να συμβούν λάθη.

Για να γίνεις ένα επιτυχημένος επιχειρηματίας θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και διάφορα προβλήματα. Έχε πάντα λοιπόν στο μυαλό σου ότι μπορεί να συμβούν λάθη και ότι θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις ορθολογικά και δραστικά.

Πως να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου:

Συνυπολογίζοντας τον χρόνο κάθε μέρα θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Μισή ώρα πριν το τέλος της εργάσιμης μέρας είναι η ιδανική στιγμή, καθώς σημαίνει ότι μπορείς να εστιάσεις στα καθήκοντα που θέλεις να ολοκληρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θελω να βελτιώσω τη ζωή μου!